Home spa: Χαλάρωση και ευεξία στο σπίτι

Αφιερώστε μερικές ώρες στον εαυτό σας, απολαμβάνοντας ζεστά μπάνια με αισθησιακά αρώματα, απλώνοντας μάσκες ομορφιάς που αναζωογονούν το δέρμα και μυρωδάτες λοσιόν που τονώνουν. Όλα αυτά στην άνεση -και την οικονομία- του σπιτιού σας.
Home spa: Χαλάρωση και ευεξία στο σπίτι
της Έλενας Μπούλια

Γεμίστε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και αρωματικά άλατα, σβήστε τα φώτα και ανάψτε κεριά, βάλτε χαλαρωτική μουσική και… βουλιάξτε στην χαλάρωση. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για ένα από τα επόμενα χειμωνιάτικα απογεύματα;
Δείτε πώς θα απολαύσετε το home spa σας ακόμα καλύτερα.

Χαλαρωτικές ασκήσεις:
Μερικές απλές ασκήσεις γιόγκα και αναπνοών είναι απαραίτητες για να διώξετε από πάνω σας την κούραση και το στρες και να προετοιμάσετε το σώμα και το πνεύμα για την χαλαρωτική εμπειρία του home spa. Δεν είστε σίγουροι για το τι να κάνετε; Δείτε ορισμένες ασκήσεις γιόγκα σε video από προηγούμενο άρθρο του In2life.

Ατμόσφαιρα:
Δημιουργήστε την ατμόσφαιρα πολυτελούς spa τοποθετώντας στο μπάνιο, γύρω από τη μπανιέρα αρωματικά κεριά με μεθυστικά αρώματα που δημιουργούν αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, όπως η λεβάντα και το χαμομήλι.

Κεριά αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό θα βρείτε στα καταστήματα L’Occitane. Μπορείτε να επιλέξετε το Lavender Scented Candle (περί τα 22 ευρώ) ή το πιο διακριτικό Green Tea Scented Candle (περί τα 15 ευρώ).

Βάλτε χαλαρωτική μουσική είτε από κάποιο cd, όπως η συλλογή The Spa Music Collection του Compact Disc Club, είτε από τον ιντερνετικό σταθμό Radio Spa.


Προμηθευτείτε καινούργια, πολυτελή λευκά είδη για το μπάνιο από το κατάστημα Hamam, το οποίο θα βρείτε στα Notos Home. Εκεί θα βρείτε απίστευτα απαλά και αφράτα μπουρνούζια (τιμές από 120 ευρώ), ταπέτα για το μπάνια (τιμές από 49 ευρώ), πετσετέ παντόφλες (τιμές από 42 ευρώ) και διάφορα άλλα αξεσουάρ μπάνιου.

Ετοιμάστε ένα ζεστό ρόφημα βοτάνων που θα βοηθήσει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί και να αποβάλει τα περιττά υγρά, ενώ ταυτόχρονα θα σας χαλαρώσει. Προτείνουμε το βιολογικό ρόφημα Λουίζα, από την εταιρία Korres, που θα βρείτε στα φαρμακεία (τιμή: 2,90 ευρώ για τα 10 φακελάκια).

Στο μπάνιο:
Ώρα για την αποκορύφωση της προσωπικής σας χαλάρωσης. Γεμίστε τη μπανιέρα με πολύ ζεστό νερό και ρίξτε μέσα 3-4 φλιτζάνια από άλατα για το μπάνιο, ανακατέψτε με το χέρι σας και βουλιάξτε στην μπανιέρα. Μείνετε εκεί για τουλάχιστον 15 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν καλά οι πόροι και να χαλαρώσετε εισπνέοντας τα ευεργετικά αρώματα από τα άλατα.

Προτείνουμε τα Άλατα της εταιρίας Apivita που θα βρείτε στα φαρμακεία με άρωμα μέλι και βανίλια (τιμή: 20,20 ευρώ).

Αμέσως μετά είναι η κατάλληλη στιγμή για να ακολουθήσει ένα τονωτικό body scrub, για το οποίο, πέρα από το σχετικό προϊόν θα χρειαστείτε και ένα ειδικό γάντι για να «τριφτείτε». Προτείνουμε το Olive Body Scrub που θα βρείτε στα καταστήματα Body Shop (τιμή: περίπου 15 ευρώ). Στα ίδια καταστήματα θα βρείτε και τα ειδικά γάντια για body scrub (με περίπου 7 ευρώ).

Παράλληλα μπορείτε να έχετε απλώσει μία καλή ενυδατική μάσκα προσώπου, την οποία θα ξεπλύνετε όταν θα ξεπλένεστε και από το body scrub. Προτείνουμε την Express Gold Mask της Apivita με φραγκόσυκο και πράσινο τσάι, η οποία υπόσχεται να ενυδατώσει βαθιά και να δώσει λάμψη στην επιδερμίδα (τιμή: 5,40 ευρώ για δύο φακελάκια). Στα ράφια της Apivita, στα φαρμακεία, θα βρείτε επίσης ειδικά patches για τους μαύρους κύκλους, τα οποία θα τοποθετήσετε κάτω από τα μάτια για 15 λεπτά, προκειμένου να ανακουφίσουν τα πρηξίματα και να απομακρύνουν την κούραση (τιμή: 5,40 ευρώ για δύο φακελάκια).

Το home spa μας δεν θα μπορούσε, όμως, να ολοκληρωθεί αν δεν περιποιούμασταν και τα μαλλιά μας. Έτσι κατά την διάρκεια της σωματικής χαλάρωσης μέσα στο ζεστό νερό μπορούμε, αφού έχουμε λούσει τα μαλλιά μας, να απλώσουμε την εκπληκτική μάσκα εντατικής περιποίησης και ενυδάτωσης Orofluido για 5 λεπτά. Μπορείτε να την αγοράσετε online από εδώ (τιμή: 19 ευρώ).

Ολοκληρώστε… τονωτικά:
Αφού θα έχετε ξεπλυθεί από μάσκες και body scrub και θα έχετε τυλιχτεί στο αφράτο σας μπουρνούζι έρχεται η στιγμή να ολοκληρώσετε το home spa σας με μία τονωτική λοσιόν στο σώμα και το πρόσωπο, καθώς και με ένα ελαφρύ και άκρως υγιεινό γεύμα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: Απλώστε με απαλές κινήσεις σε όλο το σώμα μία δροσερή, τονωτική λοσιόν σώματος, όπως το Bioten Energizing Body Oil (τιμή: 4,50 ευρώ) με έλαια μανταρινιού και τζίντζερ. Θα το βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών. Όσο για το πρόσωπο, προτείνουμε την Lancome Aqua Fusion Fluid Continuous Infusing Moisturizer, η οποία ενυδατώνει και προσφέρει άμεση λάμψη στο δέρμα χωρίς να είναι πολύ λιπαρή (τιμή: 53 ευρώ). Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών.

Τέλος, ικανοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις με μία δροσιστική, γευστική, πολύχρωμη και μυρωδάτη σαλάτα με σπανάκι, μάνγκο και καρύδια, την οποία μπορείτε να περιχύσετε με σος από ελαιόλαδο, μέλι και μπαλσάμικο. Εναλλακτικές ιδέες για σαλάτες μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερο άρθρο του In2life.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v