Φιλύρα: Φυσικά… παραμυθένια καλλυντικά

Χειροποίητα καλλυντικά, αποκλειστικά και μόνο από φυσικά υλικά, κλείνονται σε χρωματιστά ρετρό βαζάκια, στολισμένα με λουλουδάτες, χειρόγραφες ετικέτες και ευωδιάζουν αιθέρια έλαια. Είπε κανείς πως η ομορφιά πρέπει να κοστίζει ακριβά;
Φιλύρα: Φυσικά… παραμυθένια καλλυντικά
Οι τυχερές αναγνώστριες που κερδίζουν από ένα σετ καλλυντικών Φιλύρα είναι οι:
Περδίκη Κωνσταντίνα, Γεωργιάδου Δήμητρα και Γλαράκη Τένια
Οι τυχερές έχουν ειδοποιηθεί με προσωπικό e-mail.

της Ηρώς Κουνάδη

Νεράιδες και βατραχάκια με στέμμα και παπιγιόν, παλ χρώματα και μαγεμένες σκούπες που παραπέμπουν στα παραμύθια των παιδικών μας χρόνων. Από το πρώτο «κλικ» στο Filyra Shop της Δήμητρας Ζούση υποψιάζεσαι πως κάτι όμορφο συμβαίνει εδώ: όμορφο και αγνό, όπως τα υλικά που χρησιμοποιεί για να παρασκευάζει τα χειροποίητα καλλυντικά της, όμορφο και ρομαντικό, επίσης, όπως τα σχέδια που κοσμούν τις συσκευασίες της και τα αρώματα που ξεχειλίζουν από τα μπουκαλάκια της.

«Οι εναλλακτικές θεραπείες ήταν πάντα χόμπι για μένα» εξηγεί η Δήμητρα. «Ξεκίνησα από ρεφλεξολογία και μασάζ, και συνέχισα στον τομέα της φυτοκοσμετολογίας και στην ενασχόληση με τα προϊόντα της μέλισσας». Σπούδασε μέσω διαδικτύου το αντικείμενο, σε σχολή της Αργεντινής, «η οποία έχει σπουδαία παράδοση στη χρήση των βοτάνων και των ελαίων για θεραπευτικούς αλλά και κοσμετολογικούς σκοπούς», και βρέθηκε να κατασκευάζει τα πιο μυρωδάτα σαπουνάκια, γαλακτώματα και lip balm και να τα στέλνει από το σπίτι της στο χωριό, έξω από την Χαλκίδα, σε φίλους και γνωστούς σε όλη την Ελλάδα.

Έδωσε στα προϊόντα της το όνομα της Ωκεανίδας Φιλύρας, μητέρας του Κένταυρου Χείρωνα, θεότητας της ανάρρωσης, της ευωδίας και των αρωμάτων, της γραφής και της ομορφιάς.

Τα προϊόντα Φιλύρα είναι 100% φυσικά, δεν περιέχουν καθόλου χημικά συστατικά. «Ακόμη και για την συντήρηση, χρησιμοποιώ δεντρολίβανο, tea tree και άλλα φυτικά υλικά. Όλα τα προϊόντα διατηρούνται έως δύο μήνες σε δροσερό σημείο, ενώ οι κρέμες σώματος διατηρούνται από 6 έως 8 μήνες» εξηγεί. Οι πρώτες ύλες έχουν πιστοποίηση bio, τα αιθέρια έλαια είναι 100% καθαρά και τα έλαια βρώσιμα.

Στον μακρύ κατάλογο των προϊόντων περιλαμβάνονται άλατα μπάνιου, κρέμες προσώπου, ματιών και σώματος, μάσκες, λάδια μασάζ, lip balm, σαπούνια γλυκερίνης και παραδοσιακά, τονωτικές λοσιόν και στερεά αρώματα, συσκευασμένα σε ρετρό κουτάκια και βαζάκια, με λουλουδιαστές, χειρόγραφες ετικέτες. Κάθε προϊόν είναι διαφορετικό, γιατί παρασκευάζεται επιτόπου, ανάλογα με τις επιθυμίες, τις ανάγκες, ακόμη και την προσωπικότητα του ατόμου στο οποίο απευθύνεται.

«Τα αιθέρια έλαια, για παράδειγμα, δεν χρησιμοποιούνται μόνο για το άρωμά τους, αλλά και για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους και γιατί “δένουν” με το ψυχολογικό προφίλ του ατόμου που τα αγοράζει» λέει η Δήμητρα, η οποία ξεκίνησε να ασχολείται με την παρασκευή των καλλυντικών της όταν διαπίστωσε πως «η καθημερινότητα στερείται απόλαυσης. Έχουμε μάθει στην ταχύτητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας, ενώ μπορούμε να φτιάξουμε το κέφι μας με κάτι πολύ μικρό και απλό, όπως ένα σαπουνάκι με ωραίο άρωμα. Λίγη προσπάθεια να κάνεις, η φύση σου το ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο».

Οι τιμές όλων των προϊόντων είναι ιδιαίτερα χαμηλές: ξεκινούν από 3,5€. «Λόγω φιλοσοφίας», εξηγεί χαμογελώντας η Δήμητρα, «θέλω να είναι προσιτά σε όλους. Η ακριβότερη αντιγηραντική κρέμα κοστίζει 30€, κι αυτό γιατί περιέχει 17-18 διαφορετικά έλαια. Δυστυχώς, όλα τα έλαια είναι εισαγωγής, καθώς η Ελλάδα –αν και έχει την δυνατότητα και τις καλλιέργειες των φυτών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους– δεν παράγει σχεδόν καθόλου».

Δείτε αναλυτικά τα προϊόντα της Δήμητρας, μαζί με λεπτομέρειες για την χρήση και την ιστορία των αιθέριων ελαίων, στο Filyra Shop, και επικοινωνήστε μαζί της στο 6934109899 για παραγγελίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v