Τι μαλλιά μου ταιριάζουν;

Ίσια και μακριά, με φράντζες και αφέλειες ή πυκνές μπούκλες μέχρι τους ώμους. Τα μαλλιά που σας ταιριάζουν έχουν να κάνουν με το σχήμα του προσώπου σας και οι ειδικοί εξηγούν τι σημαίνει αυτό στην πράξη.
Τι μαλλιά μου ταιριάζουν;
Όσο κι αν θαυμάζουμε τα ολόισια μαλλιά της Jennifer Aniston, το αυστηρό κοντό της Sharon Stone, τις υπέροχες μπούκλες της Oprah, το πιθανότερο είναι ότι κάποιο μόνο από αυτά θα ταιριάζει τέλεια στο δικό μας πρόσωπο, ανάλογα με τις γωνίες και το σχήμα του. Ανάλογα με το αν το πρόσωπό μας είναι μακρύ και λεπτό ή γωνιώδες με έντονα ζυγωματικά, αν έχουμε μεγάλη μύτη, αυτιά ή μάτια και μυτερό ή τετράγωνο πηγούνι, οι έμπειροι κομμωτές θα πρέπει να μας προτείνουν το κούρεμα που ταιριάζει στα μαλλιά μας.

Σε αυτούς απευθυνθήκαμε για κάποιες βασικές συμβουλές όπως οι παρακάτω και κάποιες σχετικά με τις ατέλειές μας, όπως: Αν έχετε μεγάλη μύτη προτιμήστε να κόψετε αφέλειες – αν έχετε κοντό λαιμό προτιμήστε κοντά μαλλιά και αν έχετε πεταχτά αυτιά προτιμήστε ένα κούρεμα με μύτες που να τα καλύπτει. Ακολουθούν ιδέες για το πώς μπορούμε μόνες μας να δοκιμάσουμε διαφορετικά κουρέματα, χωρίς να πειράξουμε ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά μας, με την βοήθεια της τεχνολογίας…

Σχήμα προσώπου – σχέδιο μαλλιών

Οβάλ πρόσωπο

Οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπο είναι οι πιο τυχερές, καθώς τους ταιριάζουν τα περισσότερα κουρέματα, ειδικά αν στο πρόσωπό τους δεν έχουν κάποιο έντονο χαρακτηριστικό (π.χ. πολύ μεγάλη μύτη). Έτσι, οι γυναίκες με οβάλ πρόσωπο μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά με έντονο ή μη φιλάρισμα, ίσια ή σγουρά, καρέ, ή ακόμα και πολύ κοντά. Το ημίμακρο κούρεμα –με τα μαλλιά να φτάνουν μέχρι τους ωμούς- κολακεύει κάθε πρόσωπο, πόσο μάλλον ένα συμμετρικό οβάλ.

Στρογγυλό πρόσωπο

Το στρογγυλό πρόσωπο χαρακτηρίζεται από γεμάτο σαγόνι, έντονα μάγουλα και μεγάλο μέτωπο. Σκοπός του κουρέματος για αυτά τα πρόσωπα θα πρέπει να είναι η δημιουργία μάκρους, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί είτε με ίσια είτε με σγουρά μαλλιά. Έτσι, αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο προτιμήστε ένα κούρεμα με τα μαλλιά να φτάνουν σε μήκος οπωσδήποτε μέχρι το πηγούνι. Αν θέλετε να κόψετε αφέλειες, προτιμήστε αυτές να είναι μακριές και εξίσου μακριά να είναι και τα μαλλιά σας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Τετράγωνο χαρακτηρίζεται ένα πρόσωπο με έντονο σαγόνι και πλατύ μέτωπο, οπότε σκοπός του κουρέματος που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι να «λειάνουμε» αυτές τις έντονες γωνίες. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με κουρέματα που δεν δημιουργούν γωνίες, δηλαδή χωρίς αφέλειες ή φράντζες. Το κούτελο θα πρέπει να μένει ανοιχτό, τα μαλλιά είναι προτιμότερα μακριά και οι μπούκλες μπορούν να δημιουργήσουν την απαραίτητη ισορροπία.

Μακρύ πρόσωπο

Ένα μακρύ και λεπτό πρόσωπο, με αδύνατα μάγουλα και στενό σαγόνι αποτελεί τον ιδανικό καμβά για φράντζες, αφέλειες και όγκο, ο οποίος μπορεί να σχηματιστεί με πυκνές μπούκλες. Αν το πρόσωπό σας είναι κάπως έτσι προτιμήστε ημίμακρα κουρέματα, τα οποία να φτάνουν μέχρι τους ώμους, ώστε το πρόσωπο να φαίνεται πιο συμμετρικό. Απομακρύνετε τα μαλλιά από το ήδη λεπτό πρόσωπό σας, για να μην το κάνουν να φαίνεται πολύ μικρό.

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς

Το σχήμα του προσώπου είναι λεπτό με στενό σαγόνι αλλά φαρδύ μέτωπο, ενώ τα ζυγωματικά συνήθως είναι σχετικά έντονα. Σε εσάς ταιριάζουν ιδανικά οι φράντζες, οι οποίες θα κάνουν το κούτελό σας να φαίνεται μικρότερο, και ο όγκος στα πλάγια του προσώπου. Το ιδανικό κούρεμα για εσάς είναι τα μακριά μαλλιά με μπούκλες που θα ξεκινούν από τα μάγουλα και κάτω και θα φτάνουν μέχρι τους ώμους, κρύβοντας εντελώς το μικρό και ίσως πεταχτό σας σαγόνι.

Δοκιμάστε μόνες σας…
Επισκεφθείτε όποιο από τα παρακάτω sites προτιμάτε, «ανεβάστε» μία φωτογραφία σας, παρόμοια με αυτές του διαβατηρίου, με όλα τα μαλλιά τραβηγμένα πίσω, και δοκιμάστε στην εικόνα σας χιλιάδες κουρέματα, χτενίσματα, υφές και χρώματα για να καταλήξετε σε αυτό που σας ταιριάζει. Σώστε τις εικόνες με αυτά που προτιμάτε και την επόμενη φορά που θα συναντήσετε τον κομμωτή σας δείξτε του πώς ακριβώς θέλετε να σας μεταμορφώσει –ή πώς δεν θέλετε.
www.thehairstyler.com: Δοκιμάστε τα looks των διασήμων στο πρόσωπό σας. Επιλέξτε τα μαλλιά που προτιμάστε και μετά μοιραστείτε τα με φίλους σας στο Facebook.
www.dailymakeover.com: Τρομερά ενημερωμένο με όλα τα νέα χτενίσματα και κουρέματα, τα οποία μπορείτε να εφαρμόσετε σε φωτογραφίες σας.
www.instyle.com: Όχι μόνο κουρέματα, αλλά και μακιγιάζ με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων μας δίνει την δυνατότητα να δοκιμάσουμε το αμερικανικό site του InStyle.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v