Οδηγός ομορφιάς για τον Χειμώνα του 2009

Ανατρέξαμε στους καινούργιους καταλόγους των μεγάλων εταιριών καλλυντικών και επιλέξαμε τα δέκα καλύτερα και νεώτερα προϊόντα του χειμώνα που διανύουμε για να παραμείνουμε όμορφες και λαμπερές -χωρίς απαραίτητα να πληρώσουμε μία περιουσία.
Οδηγός ομορφιάς για τον Χειμώνα του 2009
Όσοι γνωρίζουν την αγορά, λένε πως όταν ο δείκτης του χρηματιστηρίου πέφτει, οι πωλήσεις των ειδών περιποίησης και ομορφιάς ανεβαίνουν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι τον τελευταίο καιρό τα πράγματα στον κόσμο της ομορφιάς και της μόδας δεν πάνε καθόλου... ανοδικά. Εταιρίες-κολοσσοί έχουν να αντιμετωπίσουν την χειρότερη ύφεση όλων των εποχών. Η Chanel απέλυσε στα τέλη του 2008 τουλάχιστον 200 άτομα, τα Marks and Spencer πριν λίγες μέρες απέλυσαν 1.200, η γιγαντιαία Woolworths υπέβαλε πτώχευση τον Νοέμβριο αφήνοντας στον δρόμο 27.000 εργαζόμενους, ενώ ο πρόεδρος της Estée Lauder, Leonard Lauder, δήλωσε πρόσφατα πως ποτέ δεν έχει ξαναδεί τέτοια κάμψη στα κέρδη της εταιρίας.

Κάποιοι, βέβαια, υποστηρίζουν πως όλα αυτά είναι απλά δικαιολογίες, τόσο για έμμεση διαφήμιση όσο και για μείωση των εξόδων (με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού) των εταιριών. Όπως και να’χει δε μπορεί μία τέτοια κατάσταση να μας αφήσει αδιάφορους, όχι ως προς την φροντίδα της εμφάνισής μας (που είναι απαραίτητη και αυτή τη χρονιά) αλλά ως προς τις προτάσεις μας για τα νέα καλλυντικά της αγοράς, που αυτή τη φορά περιλαμβάνουν πέρα από τα «πολυτελή» και κάποια οικονομικότερα. Γιατί μπορούμε να είμαστε όμορφες και με λιγότερα χρήματα.

Σώμα
Απολαύστε μία θεραπεία spa στο σπίτι, με κάποια από τα καλύτερα και νεώτερα προϊόντα της αγοράς, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα μεγάλα ινστιτούτα ομορφιάς.

* Αφρόλουτρο και Body Butter με άρωμα Κουμκουάτ από τον Korre
Το μοναδικό άρωμα του Κουμκουάτ παγιδεύτηκε σε ένα μπουκάλι διατηρώντας όλες τις ενυδατικές του δράσεις και σε συνδυασμό με την ενεργή αλόη και τις βιταμίνες C, E καθώς και τα αντιοξειδωτικά ένζυμα αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα που βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα του δέρματος, διατηρώντας το απαλό και ελαστικό. Θα το βρείτε σε αφρόλουτρο (τιμή: 9,80 ευρώ) και body butter (τιμή: 16,80 ευρώ) στα περισσότερα καταστήματα ομορφιάς και σε κάποια φαρμακεία. Μπορείτε, επίσης, να το αγοράσετε on-line από το e-shop του Korre.

* Κρέμα χεριών Hydraction Corps του οίκου Dior
Ντελικάτη και πολύ απορροφητική, η ενυδατική κρέμα χεριών Hydraction είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε μέσα στον χειμώνα, αφού ανακουφίζει άμεσα και ενυδατώνει τα ξερά από το κρύο χέρια, αφήνοντάς τα απαλά και όμορφα. Άλλωστε, διατίθεται σε μικρή βολική συσκευασία που μπορείτε να έχετε μαζί σας κάθε στιγμή (τιμή: 22 ευρώ). Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς, ενώ μπορείτε να την αγοράσετε και από εδώ.

* Άρωμα Chanel No 5 Eau Premiere Perfume Spray
To No 5 είναι ένα άρωμα που προτείνεται περισσότερο για τον χειμώνα. Το νέο Νο 5 Premiere δεν προτείνεται, αλλά επιβάλλεται φέτος, αφού αποτελεί ό,τι πιο συναρπαστικό έχει κυκλοφορήσει ο γαλλικός οίκος στα γυναικεία αρώματα. Σαγηνευτικό, μεγαλειώδες και πάντα κλασικό, το No 5 θα σας παρασύρει σε ένα ταξίδι αισθήσεων (τιμή: 93 ευρώ/ 75ml). Θα το βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε και από εδώ.

Μαλλιά
Μπορεί οι μαέστροι της κομμωτικής σήμερα να αποδεικνύονται καλύτεροι από ποτέ, αλλά τους πληρώνουμε και με το παραπάνω. Η αμέσως επόμενη –και οικονομικότερη- λύση είναι τα do-it-yourself προϊόντα μαλλιών που μόλις κυκλοφόρησαν.

* One Process Hair Color από την εταιρία Fekkai
Ό,τι καλύτερο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις βαφές μαλλιών, που υπόσχεται να αφήσει τα μαλλιά σας πιο λαμπερά, πλούσια σε χρώμα και ενυδατωμένα από ποτέ, σα να έχετε μόλις βγει από το κομμωτήριο. Θα το βρούμε σε λίγο καιρό στα καταστήματα Sephora και η τιμή του υπολογίζεται στα 100 ευρώ.

* Iron Silk 07 Ultra Straightening Spray της εταιρίας Redken
Όσες από εσάς χρεισιμοποιείτε σίδερο για να ισιώσετε τα μαλλιά σας, μόλις βρήκατε το κατάλληλο προϊόν για να τα προστατεύεται από το κάψιμο και την ψαλίδα. Το σπρέι αυτό μαλακώνει τα μαλλιά πριν το σίδερο, ενώ τα προστατεύει από το φριζάρισμα και το κάψιμο, δείχνοντάς τα πιο λαμπερά από ποτέ. Θα το βρείτε στα κομμωτήρια που διαθέτουν προϊόντα Redken και σε κάποια καταστήματα ομορφιάς, και η τιμή του κυμαίνεται στα 15 ευρώ.

Πρόσωπο
Όσον αφορά στο μέικ απ, μπορούμε εύκολα να βρούμε εξαιρετικά προϊόντα με λιγότερα από 30 ευρώ, οι κρέμες και τα προϊόντα περιποίησης, όμως, επιβάλλεται να είναι πολυτελή.

* Chanel Hydrabase Crème Lipstick in Vamp
Πιστό στο όνομά του, αυτό το βαθύ, σκούρο κραγιόν θα προσδώσει έναν σαγηνευτικό τόνο στα χείλη σας, που θα ταιριάξει τέλεια με τα σκούρα χειμερινά σας ρούχα. Η δε long-lasting σύνθεσή του, που προστατεύει τα χείλη τόσο από το «σπάσιμο» όσο και από τα ενοχλητικά πετσάκια εγγυάται ένα ιδανικό αποτέλεσμα διαρκείας για πολλές ώρες. Θα το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα ομορφιάς και η τιμή του κυμαίνεται στα 30 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Chanel.

* Μάσκαρα Lancome Ōscillation
Απλώστε αυτή την μάσκαρα παλλόμενης ενίσχυσης από την ρίζα μέχρι την άκρη της βλεφαρίδας και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Χάρη στο παλλόμενο βουρτσάκι, το χρώμα της μπορεί να αγκαλιάζει ολόκληρη την τρίχα, σε πλαίσιο 360 μοιρών, αποδίδοντας μακρύτερες, πλουσιότερες και πιο διαχωρισμένες βλεφαρίδες, με μία απλή κίνηση και χωρίς να χρειάζεται να επαναλάβετε την τοποθέτησή της περισσότερες φορές. Θα την βρείτε σε όλα τα καταστήματα ομορφιάς και η τιμή της κυμαίνεται στα 30 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Lancome.

* Dior Capture Totale Foundation
Ο γαλλικός οίκος έχει να καμαρώνει για την καινούργια φόρμουλα που δημιούργησε με τις ειδικές χρωστικές υγρών κρυστάλλων που δημιουργούν την τέλεια κάλυψη. Πρόκειται για ένα στοχευμένο κοκτέιλ αντιγηραντικών συστατικών και αντηλιακού που υπόσχεται, λειτουργώντας ως serum, να επιτεύξει τρεις στόχους: Να τελειοποιήσει την απόχρωση του δέρματος, να υπερκαλύψει τις λεπτές γραμμές γήρανσης, τις ρυτίδες και τα σημάδια, και να προστατεύσει το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Η τιμή του μέικ απ κυμαίνεται στα 75 ευρώ και θα το βρείτε στα καταστήματα ομορφιάς. Περισσότερες πληροφορίες στο site του οίκου.

* MAC Studio Fix Foundation
Το επαγγελματικό μακιγιάζ δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει την γνωστή εταιρία. Το νέο αυτό προϊόν ξεχωρίζει για την συνδυασμό πούδρας και foundation σε ένα, που μπορεί να σβήσει τα ελαττώματα του δέρματος αφήνοντας ένα τέλειο ματ αποτέλεσμα. Αυτό και μόνο εξηγεί γιατί το προϊόν αποτελεί την best selling βάση στο μακιγιάζ της εταιρίας και το top-selling επαγγελματικό foundation παγκοσμίως. Η τιμή του κυμαίνεται στα 26 ευρώ και θα το βρείτε μόνο στα καταστήματα της αλυσίδας MAC.

* Clinique Radiance Once-a-Week System
Έχει δημιουργηθεί για να επιφέρει τα αποτελέσματα ενός κατ’οίκον γλυκολικού πίλινγκ (glycolic peel), όπως θα το πραγματοποιούσατε στα καλύτερα ινστιτούτα ομορφιάς. Πρόκειται για ένα two-step σύστημα που περιέχει βάση από σαλικυλικό οξύ για βαθιά απολέπιση που αναζωογονεί το δέρμα και μία κρέμα στην οποία έχουν προστεθεί θαλάσσια στοιχεία και πράσινο τσάι για ανακούφιση της επιδερμίδας μετά το πίλινγκ και για να εκχυθούν σε αυτήν με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Χρησιμοποιήστε το μία φορά την εβδομάδα και θα δείτε το δέρμα σας πιο λαμπερό από ποτέ. Η τιμή του κυμαίνεται στα 55 ευρώ και θα το βρείτε στα καταστήματα ομορφιάς. Περισσότερες πληροφορίες στο site της Clinique.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v