Ταϊλανδέζικο μασάζ: Μυστικό ευεξίας με ιστορία αιώνων

Μια πανάρχαια πρακτική που υπόσχεται να μας απαλλάξει από το στρες, να μας ανακουφίσει από μυοσκελετικά προβλήματα, να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του ταϊλανδέζικου μασάζ και τις συνεδρίες που προσφέρονται στην Αθήνα.
Ταϊλανδέζικο μασάζ: Μυστικό ευεξίας με ιστορία αιώνων
της Μαρίνας Μπούρκοβα (*)

Πηγή: Iatronet.gr

Το Παραδοσιακό Ταϊλανδέζικο μασάζ αποτελείται από τις πιο αρχαίες μεθόδους ολιστικής θεραπευτικής. Η προέλευσή του συνδέεται με τα Βουδιστικά Μοναστήρια. Η ιστορία της τέχνης του Ταϊλανδέζικου μασάζ ξεκινά πριν από 2.500 χρόνια. Οι ρίζες της μεθόδου αυτής, η οποία διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από την Ταϊλάνδη, και σήμερα είναι πολύ δημοφιλής, βρίσκονται στην εποχή του Βούδα, όταν ένας γιατρός γνωστός για τις πνευματικές του δυνάμεις άρχισε να θεραπεύει ασθενείς με την τεχνική αυτή.

Το Ταϊλανδέζικο μασάζ έχει αναγνωριστεί ως η πρακτική αυτού που η βουδιστική σκέψη ονομάζει καλοσυνάτη αγάπη. Βασισμένο στην αρχαία ταϊλανδέζικη μάλαξη και στην ινδική φιλοσοφία της yoga, είναι ένα μασάζ που χαλαρώνει, ευθυγραμμίζει και ανακουφίζει το σώμα από πόνους και εντάσεις με βαθιές πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών.

Οι κυριότερες ενεργειακές γραμμές είναι δέκα και η ενέργεια που κυλάει μέσα από αυτές υποστηρίζει τη σωματική, διανοητική και συναισθηματική δραστηριότητα. Κάθε ανισορροπία ή μπλοκάρισμα στην κατανομή αυτής της ενέργειας μπορεί να προκαλέσει πόνο και αρρώστια.

Το ταϊλανδέζικο μασάζ χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό πολλών και διαφορετικών τεχνικών, όπως διατάσεις, πιέσεις βελονιστικών ή ρεφλεξολογικών σημείων, πιέσεις σε ενεργειακά κέντρα και κανάλια. Οι τεχνικές αυτές εφαρμόζονται χρησιμοποιώντας τις παλάμες, τους αντίχειρες, τους πήχεις, τους αγκώνες, τα γόνατα, αλλά και όλο το σώμα.

Όπως στο Shiatsu και σε άλλες εφαρμογές της παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, όταν η ενέργεια που ρέει μέσα σε ενεργειακά κανάλια και είναι υπεύθυνη για τη ζωή μας σε υλικό, συναισθηματικό ή νοητικό επίπεδο, βρεθεί σε κατάσταση ανισορροπίας, αυτό δημιουργεί το αίσθημα του πόνου και την άφιξη της ασθένειας.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της άσκησης των τεχνικών του παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ είναι το πολύ εντυπωσιακό των κινήσεων, πιέσεων και διατάσεων, που επιτυγχάνονται με πολύπλοκα κλειδώματα, λαβές και κινήσεις μοχλισμού των δύο σωμάτων που εμπλέκονται στη συνεδρία.

Εναρμονίζει το σώμα. Πέρα από τη χαλάρωση, το ταϊλανδέζικο μασάζ αναζωογονεί τη ροή της σωματικής ενέργειας και διευκολύνει την επανασύνδεση του σώματος με την ψυχή και το μυαλό. Κάθε κίνηση που γίνεται δεν είναι μηχανική, αλλά γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπο που τη δέχεται.

Το μασάζ συντελεί στη μείωση της έντασης και του στρες, βοηθάει στην απελευθέρωση του ενεργειακού μπλοκαρίσματος και της στασιμότητας, βελτιώνει τη στάση του σώματος, δημιουργεί ευλυγισία και ανακουφίζει από μυοσκελετικά προβλήματα. Τα αποτελέσματα που επιτυγχάνονται μέσα από αυτή τη μέθοδο είναι μεγαλύτερη ευλυγισία του σώματος, θεραπεία μακροχρόνιων τραυματισμών και μυϊκών πόνων, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της ενέργειας, μείωση της έντασης και του στρες.

Γίνεται επίσης μασάζ των εσωτερικών οργάνων, και κατά συνέπεια βελτιώνεται η λειτουργία του αναπνευστικού, του κυκλοφορικού και του νευρικού συστήματος. Το μασάζ αυτό γίνεται με άνετα βαμβακερά ρούχα.

Συνοψίζοντας, το Ταϊλανδέζικο μασάζ προσφέρει:
Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος
Προσφέρει εξισορρόπηση της ροής ενέργειας
Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
Καταπολεμά την αϋπνία και τον πονοκέφαλο
Ενεργοποιεί τα 7 chakras του σώματος
Προλαμβάνει και απελευθερώνει από το άγχος

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να κανονίσετε την πρώτη σας συνεδρία ταϊλανδέζικου μασάζ, μπορείτε να απευθύνεστε στην κ. Μαρίνα Μπούρκοβα (στο τηλέφωνο 6977294093 ή στο e-mail [email protected]), στην κ. Γιούλα Καρακώστα (τηλ.: 6932723626) ή στον κ. Λάμπρο Παπαλέξη (τηλ.: 6977666814). Μαθήματα ταϊλανδέζικου μασάζ μπορείτε να κάνετε στο European Institute of Oriental Medicine (210 6440025).

(*) Η κ. Μπούρκοβα είναι εναλλακτική θεραπεύτρια

Πηγή: Iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v