Τα λάθη που κάνεις στο λούσιμο

Το ήξερες ότι υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος να λούζεσαι; Τώρα το ξέρεις. Σου μαζέψαμε τα βασικότερα λάθη που κάνεις κι εσύ, και όλοι μας.
Τα λάθη που κάνεις στο λούσιμο
Μερικές φορές, για το πόσο αδύναμα/ λιπαρά/ φριζαρισμένα/ γενικώς τα χάλια τους είναι τα μαλλιά σου, δεν φταίει το ότι δεν έχεις λεφτά για κομμωτήριο ή για πανάκριβα προϊόντα περιποίησης, αλλά το ότι τα λούζεις λάθος. Κι ευτυχώς, γι’ αυτό μπορείς να κάνεις κάτι χωρίς να ξοδευτείς.

Έχεις λιπαρά μαλλιά και τα λούζεις κάθε μέρα. Γνωστό και ως φαύλος κύκλος της τρίχας: Λούζεσαι κάθε μέρα επειδή τα μαλλιά σου λαδώνουν, και τα μαλλιά σου λαδώνουν επειδή λούζεσαι κάθε μέρα. Δέσου στο κατάρτι, επένδυσε σε μια μπαντάνα, και μείνε τρεις μέρες άλουστος/η. Θα δεις τη λιπαρότητα να υποχωρεί θεαματικά.

Χρησιμοποιείς υπερβολικά πολύ σαμπουάν. Φαίνεται απίστευτο, αλλά οι ειδικοί συνιστούν ποσότητα ίση με ένα δίευρω για μεσαίου μήκους μαλλιά –μέχρι τους ώμους π.χ. Περισσότερο από αυτό, δεν ξεβγάζεται εύκολα και κάνει ζημιά στην τρίχα –και στο μηνιαίο μπάτζετ σου, όλα να τα λέμε.

Παραλείπεις το conditioner. Κρέμα μαλλιών δεν χρειάζονται μόνο τα ξηρά μαλλιά –είναι απαραίτητο βήμα κάθε λουσίματος για κάθε τύπο μαλλιών.

Χρησιμοποιείς πολύ ζεστό νερό. Το πολύ ζεστό νερό κάνει ζημιά στο χρώμα των βαμμένων μαλλιών, και επίσης ενεργοποιεί τους αδένες που παράγουν λιπαρότητα, σε κάθε τύπο μαλλιών. Η ιδανική θερμοκρασία νερού είναι χλιαρό προς το κρύο –ο μύθος που θέλει το κρύο νερό να μην καθαρίζει τα μαλλιά επαρκώς είναι ακριβώς αυτό: μύθος.

Τυλίγεις τα μαλλιά σου με πετσέτα να στεγνώσουν. Η πετσέτα δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό και καταστρέφει τους θύλακες της τρίχας. Ιδανικά, το σωστό στέγνωμα είναι το φυσικό στέγνωμα: ούτε πετσέτα, ούτε πιστολάκι, ούτε τίποτα. Επειδή αυτό, το ξέρουμε, απαιτεί μια αιωνιότητα, ειδικά αν έχεις μακριά πυκνά μαλλιά, αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να τυλίξεις τα μαλλιά σου σε ένα βαμβακερό μπλουζάκι, που θα απορροφήσει την υγρασία καλύτερα από την πετσέτα, χωρίς να δημιουργήσει στατικό ηλεκτρισμό.

Έχεις σγουρά μαλλιά και προσπαθείς να τα ξεμπερδέψεις ενώ είναι στεγνά. Γελάμε και που το σκεφτόμαστε. Ο μόνος τρόπος να ξεμπερδέψεις μπούκλες είναι αμέσως μετά το λούσιμο, με την κρέμα μαλλιών απλωμένη πάνω τους, και το νερό να τρέχει.

Τρίβεις τις άκρες των μαλλιών σου με το σαμπουάν. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να δημιουργείς ψαλίδα. Το σαμπουάν απλώνεται στην κορυφή του κεφαλιού, και εκεί κάνουμε μασάζ –στις ρίζες των μαλλιών. Η ποσότητα του σαμπουάν που περνά από τις άκρες των μαλλιών στο ξέβγαλμα είναι αρκετή για να τις καθαρίσει, δεν χρειάζονται τρίψιμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v