Τι προσέχουμε στην αποτρίχωση

Μικρά μυστικά για τέλειο, λείο αποτέλεσμα χωρίς ατυχήματα, όποιον τρόπο αποτρίχωσης και αν επιλέξεις.
Τι προσέχουμε στην αποτρίχωση
Την αποτρίχωση πολλοί εμίσησαν, τα αποτελέσματά της ουδείς. Όσα πρέπει να ξέρεις για να επιλέξεις τον τρόπο αποτρίχωσης που σου ταιριάζει, και να έχεις πάντα βελούδινο δέρμα, χωρίς ερεθισμούς.

Το πιο ανέξοδο, και το μόνο ανώδυνο μέσο αποτρίχωσης είναι το ξυράφι. Ιδανικό για ανθρώπους με πολύ ελεύθερο χρόνο, και μεγάλα επίπεδα ενέργειας, καθότι αν το επιλέξεις θα χρειαστεί να του αφιερώνεις κάθε μέρα της ζωής σου –τουλάχιστον τα καλοκαίρια. Αν έχεις το κουράγιο να το κάνεις αυτό, σε ζηλεύουμε.

Τις κοκκινίλες και τα σπυράκια που δημιουργεί το ξυράφι τις αποφεύγεις εύκολα αν το αλλάζεις σε κάθε ξύρισμα (το ξέρουμε ότι τσιγκουνεύεσαι, αλλά τα ξυραφάκια είναι μιας χρήσης, λυπούμαστε αν το μαθαίνεις από εμάς) και αν το χρησιμοποιείς μαζί με έναν καλό, ενυδατικό αφρό ξυρίσματος.

Αν έχεις και άλλα πράγματα να κάνεις στη ζωή σου από το να ξυρίζεσαι κάθε μέρα, καλή εναλλακτική είναι η αποτρίχωση με κερί. Την κάνεις περίπου μια φορά τον μήνα (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα τα επίπεδα τριχοφυΐας σου) σε κέντρα αισθητικής, κοστίζει γύρω στα 30€-50€ για πόδια και μπικίνι και πονάει πολύ την πρώτη φορά, όλο και λιγότερο τις επόμενες.

Το πρόβλημα στην αποτρίχωση με κερί είναι ότι, αν φύγεις πχ απρογραμμάτιστες διακοπές, ή βρεθείς Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα με τα κέντρα αισθητικής κλειστά, θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα πως θα κυκλοφορείς κάποιες μέρες με τρίχα. Κι αυτό γιατί το ξυράφι άπαξ και ξεκινήσεις απαγορεύεται διά ροπάλου, εκτός αν θέλεις να επιστρέψεις στον πόνο της πρώτης φοράς, πετώντας όσες αποτριχώσεις έχεις κάνει μέχρι τότε στα σκουπίδια και μηδενίζοντας το κοντέρ.

Σταδιακά, όταν κάνεις αποτρίχωση με κερί, οι τρίχες αραιώνουν, πράγμα που σημαίνει πως όταν πλησιάζουν οι μέρες για την επόμενη αποτρίχωση, θα έχεις τρίχες μεν (γιατί πρέπει να τις αφήσεις να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερο πριν τις ξανατραβήξεις) όχι ιδιαίτερα εμφανείς δε. Μην ελπίζεις, όμως, πως θα αραιώσουν τόσο που θα κλείνεις σπανιότερα ραντεβού στην αισθητικό σου. Ακόμα και μετά από μια δεκαετία, η μια φορά τον μήνα θα είναι κανόνας –πάνω κάτω πάντα, εξαρτάται όπως είπαμε από τα επίπεδα τριχοφυΐας σου.

Αν θέλεις να απαλλαγείς για πάντα, η καλύτερη, μονιμότερη λύση είναι το laser. Το κόστος του κυμαίνεται στα 80€-100€ για πόδια και μπικίνι ανά συνεδρία, το καταπληκτικό όμως είναι πως το κάνεις 6-7 φορές στη ζωή σου (ή και λιγότερες, αναλόγως… είπαμε τι) και ξενοιάζεις για πάντα. Το λιγότερο καταπληκτικό είναι πως πονάει διαολεμένα, και δεν είναι γρήγορο: σκέψου μία-μιάμιση ώρα τη φορά, και υπολόγισε στο κόστος και μια κρέμα ξυλοκαΐνης ή Emla, που θα μετριάσει κάπως τον πόνο. Αν σε παρηγορεί, οι πρώτες τρεις φορές μόνο είναι εφιαλτικές, μετά συνηθίζεις. Και μετά από λίγες ακόμα, έχεις απαλλαγεί από τις τρίχες για πάντα. Α, και έχει κι ένα ακόμα καλό: Σε αντίθεση με το κερί, στα ενδιάμεσα του λέιζερ, αν εμφανιστούν τριχούλες μπορείς να ξυριστείς όσο τραβά η ψυχούλα σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v