Σπιτικές θεραπείες για λαμπερό πρόσωπο

Με υλικά που ήδη έχεις στην κουζίνα σου, ή μπορείς να βρεις πανεύκολα, αυτές οι σπιτικές θεραπείες θα κάνουν το πρόσωπό σου να λάμψει.
Σπιτικές θεραπείες για λαμπερό πρόσωπο
Θέλεις πρόσωπο που ακτινοβολεί φρεσκάδα και υγεία, αλλά το μπάτζετ δεν σηκώνει ακριβές κρέμες; Επιστράτευσε τα υλικά που θα βρεις στα ντουλάπια της κουζίνας σου, και την θυμοσοφία των γιαγιάδων μας, για σπιτικές μάσκες προσώπου που κάνουν θαύματα.

Γάλα και μέλι

Κλασική και πανεύκολη, αυτή η σπιτική μάσκα προσώπου φτιάχνεται με μια κουταλιά της σούπας γάλα και μια κουταλιά της σούπας μέλι, τα οποία ανακατεύεις καλά μεταξύ τους, απλώνεις κάνοντας απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπό σου, αφήνεις να δράσουν για 15 λεπτά και ξεπλένεις με νερό. Πρόκειται για μια φυσική μάσκα ιδανική για ξηρές επιδερμίδες, χάρη στην υγρασία που προσφέρει το μέλι, το οποίο παράλληλα μειώνει τα μαύρα στίγματα και κλείνει τους πόρους. Το γάλα, από την άλλη, έχει την ιδιότητα να ρυθμίζει τη μελανίνη και να απαλύνει τις ρυτίδες –κάτι ήξερε η Κλεοπάτρα.

Κουρκουμάς, λεμόνι και γιαούρτι

Θα χρειαστείς μια κουταλιά της σούπας κουρκουμά σε σκόνη, δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατεύεις καλά τα υλικά μεταξύ τους, απλώνεις στο πρόσωπο και αφήνεις να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, βρέχεις ελάχιστα τα χέρια σου και κάνεις απαλό μασάζ πριν ξεπλύνεις με κρύο νερό. Θεραπεία ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες, χάρη στα οντιοξειδωτικά συστατικά του κουρκουμά, την υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C του λεμονιού και την ιδιότητα που έχει το γιαούρτι να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Μήλο και γιαούρτι

Βράζεις πρώτα ένα μήλο, το περνάς από το μπλέντερ να γίνει πολτός, προσθέτεις δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι και ανακατεύεις καλά. Απλώνεις το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό, και το αφήνεις να κάνει το θαύμα του για 20 λεπτά, πριν ξεβγάλεις με χλιαρό νερό. Αυτή η μάσκα είναι ό,τι πρέπει για την αντιμετώπιση της ακμής, αλλά και για να μετριάσεις τη γυαλάδα που προκαλεί η λιπαρότητα, χάρη στην αντιοξειδωτική δράση του μήλου και τη σύσφιξη που χαρίζει απλόχερα το γιαούρτι.

Ελαιόλαδο, κρέμα γάλακτος και άργιλος

Θα χρειαστείς κατ’ αρχάς μία κουταλιά πράσινο άργιλο σε σκόνη –τον βρίσκεις σε φαρμακεία και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, εδώ ας πούμε. Τον ανακατεύεις καλά με ένα κουταλάκι του γλυκού κρέμα γάλακτος και ένα κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο, απλώνεις το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήνεις να δράσει για 20 λεπτά. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Μια μάσκα που θα κάνει θαύματα ενάντια στη λιπαρότητα, καθότι ο άργιλος βοηθά στον καθαρισμό και την απαλλαγή από το σμήγμα, η κρέμα γάλακτος έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v