Ο Λουκάς Τσουκνίδας γράφει για σινεμά και άλλα στο in2life.gr. Παράλληλα, συνυπογράφει σενάρια για κόμικς (ΣΛΑΠ) και άλλων ειδών κείμενα, πότε αστεία (Saving Democracy) και πότε σοβαρά (The Path to Greece’s Antiracist Legislation). Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με τη μετάφραση, το web design και το web developing. Τον βρίσκει κανείς στο προσωπικό του website και στο twitter. Κάποτε, είχε γράψει κι αυτό: The Foulmouthed Bard.

ΑΠΟΨΕΙΣΣΑΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΑΛΙΑ

Ούτε ένας Ελβετός χωρίς εξοχικό

Ούτε ένας Ελβετός χωρίς εξοχικό

Μ' αυτό το σύνθημα εγκαινιάζω ανεπίσημα την καμπάνια μου για απόσχιση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άμεση προσάρτησή της στη μητροπολιτική Ελβετία ως το 27ο καντόνι, εκείνο με τις καλύτερες παραλίες και το πιο τρελό νάιτλαιφ σε όλη τη νέα, ενισχυμένη Ελβετία.

Σα χτες θυμάμαι όταν σε μια χρεωκοπημένη Ελλάδα όπου έμοιαζε αδύνατο να σχηματιστεί μια κυβέρνηση που θα απολάμβανε της απαραίτητης εμπιστοσύνης ένας σπουδαίος άνθρωπος κατέφτασε από την Ελβετία και ανέλαβε Κυβερνήτης. Ο Ιωάννης Καποδίστριας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο του καθώς σκόνταψε κι έπεσε πάνω σ' ένα μαχαίρι και, ακολούθως, πάνω σε μια διερχόμενη σφαίρα. Κανείς δεν ξέρει τι είχε ακριβώς στο μυαλό του όταν η σφαίρα το διαπέρασε, αλλά εγώ νομίζω ότι, μακροχρόνια τουλάχιστον, το σχέδιό του ήταν ακριβώς αυτό: Να ξεμπλέξουμε από Άγγλους, Γάλλους, Γερμανούς, Ρώσους και Αμερικάνους και να μπούμε στον στενό κύκλο των Ελβετών που πήγαιναν ολοταχώς προς την επιτυχία.

Το ιστορικό πρόταγμα λοιπόν είναι εκεί και το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του αδικοχαμένου πρώτου Κυβερνήτη του ελεύθερου ελληνικού κράτους, αντί για κακοσχεδιασμένα προγράμματα αναδιάρθρωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι να γίνουμε ελβετοί το συντομότερο δυνατόν. Και η σημαία του καντονιού; Εύκολο! Αντικαθιστούμε το γαλανόλευκο σταυρό πάνω αριστερά με τον ερυθρόλευκο της Ελβετίας και δηλώνουμε τη διττή ταυτότητά μας. Εμπρός λοιπόν. Όπως η Νέα Ελβετία βρίσκεται στην Ελλάδα έτσι και η Νέα Ελλάδα ας βρεθεί στην Ελβετία...

"Η αποτυχία δεν είναι θανάσιμη, αλλά η αποτυχία να αλλάξεις μπορεί να είναι."

John Wooden, Αμερικανός προπονητής μπάσκετ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2