Οι Ευρωπαίοι Wine Bloggers ενωμένοι (στη Βιέννη)!

Τελικά οι wine bloggers είμαστε μπόλικοι! Ίσως όχι στην Ελλάδα (ακόμα), αλλά στην Ευρώπη και - πολύ περισσότερο - στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο το wine blogging ανθεί πραγματικά. Τα wine blogs παρέχουν άμεση, ποικίλη και πλούσια ενημέρωση, και ο κόσμος ανταποκρίνεται καθημερινά όλο και πιο πολύ, με την πίστη και την προτίμησή του. Έτσι, τα wine blogs σήμερα διεκδικούν επάξια την δική τους αναγνώριση ως Μέσα (όχι και τόσο) Μαζικής Ενημέρωσης.

Μία φορά το χρόνο οι wine bloggers συγκεντρώνονται, ανταλάσσουν απόψεις και εμπειρίες, και βέβαια τρώνε και πίνουν με την ψυχή τους! Φέτος το Συνέδριο των Ευρωπαίων Wine Bloggers (European Wine Bloggers Conference) γίνεται στην Αυστρία. Για διάφορους λόγους δεν είχα καταφέρει να παρευρεθώ στα δύο προηγούμενα, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, αυτή τη φορά όμως έχω ήδη κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχεία, κλπ, και δεν το χάνω με τίποτα! Το Συνέδριο θα γίνει στη Βιέννη το 3ήμερο 22 με 24 Οκτωβρίου και θα συμμετάσχουν 150 wine bloggers από 15 χώρες της Ευρώπης (αλλά όχι μόνο) - ανάμεσα σε αυτούς και η αφεντιά μου, ως εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Οι κύριες εργασίες του Συνεδρίου θα λάβουν χώρα στο παραμυθένιο παλάτι του Schönbrunn και θα περιλαμβάνουν ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια και δραστηριότητες δικτύωσης μεταξύ των συνέδρων, καθώς και έκθεση κρασιών από γνωστούς και λιγότερο γνωστούς Αυστριακούς παραγωγούς. Μετά τη λήξη του Συνεδριακού μέρους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερήσιες επισκέψεις στον πανέμορφο αμπελώνα του Wachau, στις όχθες του Δούναβη, αλλά και στη ζώνη του Weinviertel, την πατρίδα του γνωστού Αυστριακού λευκού κρασιού Grüner Veltliner, καθώς και μία 2ήμερη εκδρομή στο Burgenland (φωτό κάτω), την πιο διάσημη οινοπαραγωγική ζώνη της Αυστρίας. Όπως φαντάζεστε αναμένεται σούπερ ταξίδι και το περιμένω με μεγάλη λαχτάρα!

Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές, καθώς και στον Αυστριακό Οργανισμό Οίνου (Austrian Wine) που έκανε την πανέξυπνη κίνηση και ανέλαβε το ρόλο του μεγάλου χορηγού του Συνεδρίου, αξιοποιώντας την ευκαιρία να φέρει μία μεγάλη και σημαντική ομάδα ανθρώπων που ενημερώνουν και εκπαιδεύουν το οινόφιλο κοινό της Ευρώπης, πιο κοντά στο Αυστριακό κρασί.

Αν θέλετε να δείτε τη λίστα με τους wine bloggers που θα συμμετάσχουν στο Συνέδριο και, επ' ευκαιρία, να ανακαλύψετε ορισμένα πολύ αξιόλογα οινικά blogs από την Ευρώπη και όχι μόνο, ακολουθήστε αυτό εδώ το link.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v