"Κρίση" μου λέγανε, "Κρήτη" άκουγα εγώ...

Φέτος αποφάσισα να πάω για διακοπές στην Κρήτη. Έχουν περάσει κάμποσα χρόνια από την τελευταία μου φορά στη Λεβεντογέννα που λατρεύω και, με την αφορμή μιας κοινωνικής υποχρέωσης (βάφτιση) από το άμεσο φιλικό μου περιβάλλον, η απόφαση ελήφθη με πολύ συνοπτικές διαδικασίες.


Θεωρώ την Κρήτη ίσως τον πιο ολοκληρωμένο προορισμό οινο-γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα (και όχι μόνο). Κι αυτό γιατί τα έχει όλα: άπιαστες, μοναδικές αυθεντικές τοπικές γεύσεις, κρασί από χαρακτηριστικές γηγενείς ποικιλίες, φυσικές ομορφιές, προορισμούς τεράστιου ιστορικού/αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς και άρτιες τουριστικές υποδομές. Και, βέβαια, την φημισμένη Κρητική φιλοξενία, που όμοιά της δε νομίζω να υπάρχει πουθενά στον κόσμο! Και που, αν δεν τη ζήσει κανείς από πρώτο χέρι, δύσκολα μπορεί να καταλάβει περί τίνος πρόκειται...  


Όπως έχουμε πει πολλάκις, ο οινο-τουρίστας κάνει το δικό του πρόγραμμα, ακόμα και στις διακοπές. Για μένα το φετινό πλάνο μοιράζεται ανάμεσα στα Χανιά και στο Ηράκλειο. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει βάφτιση, θάλασσα, ριλάξ, επίσκεψη στα δύο αγαπημένα οινοποιεία της περιοχής (στον Βατόλακο και στον Αλίκαμπο, για όσους καταλαβαίνουν) ξανά μετά από χρόνια, και βέβαια απόλαυση γεύσεων σε πολύ ψαγμένα μέρη. Το δεύτερο σκέλος, όμως, είναι hard-core οινοτουριστικό! Με διαμονή σε ένα από τα πιο γνωστά οινοποιεία της ζώνης, αλλά και με δοκιμές και επισκέψεις στα περισσότερα άλλα - ίσως και με τρύγο σε κάποιο (κάποια) από αυτά. Α, και με με μία υποχρεωτική επίσκεψη (ελπίζω) στους ξακουσμένους αρχαιολογικούς χώρους της Κνωσού, της Φαιστού, κλπ.


Λέω να πάρω πλήρη εξοπλισμό μαζί μου, ούτως ώστε κάποιες από τις ανταποκρίσεις μου να είναι (σχεδόν) real time, ειδικά για όσους από εσάς δεν θα έχετε φύγει διακοπές (ή, ενδεχομένως, έχετε ήδη γυρίσει από αυτές).


Δεν φεύγω ακόμα, όμως, αλλά στα τέλη της άλλης εβδομάδας. Και μέχρι τότε, αν όλα πάνε με βάση το υπάρχον πλάνο, επιφυλάσσομαι να μοιραστώ μαζί σας φωτογραφίες και εντυπώσεις από τη δοκιμή/αξιολόγηση που έχω προσκληθεί να κάνω σε μία από τις σημαντικότερες ιδιωτικές συλλογές μεγάλων κρασιών του Bordeaux επί Ελληνικού εδάφους. Μείνετε συντονισμένοι!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v