Κυκλοφόρησε ο Πασχαλινός Οινοχόος!

Δεν ξέρω αν από την πολλή ποδηλασία παρα-πήρε το μυαλό μου αέρα, ή μπερδεύτηκα επειδή κυκλοφόρησε λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, το γεγονός πάντως είναι ότι από χτες, Τετάρτη 4 Απριλίου, ο Οινοχόος της Άνοιξης βρίσκεται στα περίπτερα και ξέχασα να σας το πω εγκαίρως! Μην αγχώνεστε όμως, θα βρίσκεται εκεί μέχρις εξαντλήσεως όλου του τιράζ, οπότε έχετε όλο το χρόνο να τον προμηθευτείτε και να τον απολαύσετε κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών σας διακοπών.


Όπως είναι αναμενόμενο, το τεύχος είναι αφιερωμένο στο Πάσχα και την Άνοιξη, οπότε τόσο η θεματολογία του, όσο και οι συνταγές, οι επιλογές, αλλά και το όλο στυλ του είναι προσαρμοσμένα ανάλογα. Λευκά και ροζέ κρασιά, μεζέδες φτιαγμένοι με τα υλικά της εποχής, καθώς και ιδέες για το Πασχαλινό τραπέζι παρελαύνουν από τις σελίδες του και προκαλούν όλες μας τις αισθήσεις. Και η γευσιγνωσία που κάναμε όλη μαζί η ομάδα δοκιμών του περιοδικού έχει πλέον λευκό χρώμα, και αφορά στα βαρελάτα Chardonnay της αγοράς, τα οποία δοκιμάσαμε και αξιολογήσαμε για εσάς.


Εγώ συμμετέχω σε αυτό το τεύχος με κάμποσα και αγαπημένα θέματα. Συγκεκριμένα, μπορείτε να διαβάσετε τις σημειώσεις μου από την κάθετη δοκιμή που έκανα σε όλες τις (7) εσοδείες της ετικέτας Όβηλος Ερυθρός από το Κτήμα Βιβλία Χώρα, να γνωρίσετε μαζί μου την ιστορία, τους ανθρώπους και τα κρασιά του Κτήματος Χρυσοχόου στη Νάουσα, αλλά και να ταξιδέψετε παρέα μου στην λατρεμένη μου Καταλονία, μέσα από το περιεκτικό αφιέρωμά μου στην μαγική αυτή περιοχή. Και στο τεύχος αυτό συνεχίζεται η τακτική μου ενότητα "Περί Οίνου", παρότι ο Δαίμων του Τυπογραφείου έκανε τη... ζαβολιά του και αποφάσισε αυτή τη φορά να την υπογράψει ο συνάδελφος Σίμος Γεωργόπουλος!... Το θέμα μου είναι το βιδωτό πώμα, ενώ στο επόμενο τεύχος σκοπεύω να ασχοληθώ με τον φυσικό φελλό, με ανταπόκριση από το μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής φελλών για μπουκάλια κρασιού στην Πορτογαλία!


Αυτά και άλλα πολλά, στις σελίδες του Οινοχόου που κυκλοφορεί. Καλή ανάγνωση!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v