Ψίθυροι από... Gentilini

Την πρώτη φορά που έγινε, την προηγούμενη εβδομάδα, ήμουν στη Βαρκελώνη κι έτσι δεν κατάφερα να πάω. Μετά από λαϊκή απαίτηση, όμως, διοργανώθηκε επανάληψη χτες, κι έτσι επωφελήθηκα κι εγώ. Αναφέρομαι στη βραδιά που οργανώθηκε στο εστιατόριο Whispers of Wine, και η οποία περιλάμβανε ειδικό μενού για να συνoδεύσει την γκάμα των κρασιών του οινοποιείου Gentilini στην Κεφαλονιά.

Τα κρασιά του Gentilini είναι εκ φύσεως πολύ φιλικά (αυτό που λέμε "food-friendly"), κι έτσι το matching εξελίχθηκε όμορφα και στρωτά. Φάγαμε, λοιπόν, και ήπιαμε τα εξής:

* Καρεδάκι κοτόπουλου με καραβίδα, τυλιγμένο σε φύλλο iceberg με φρέσκα μυρωδικά και σάλτσα au vin blanc από γλυκό κρασί Samos grand cru
Συνοδεύτηκε από Gentilini Aspro 2009 (Τσαούσσι, Μοσχάτο Κεφαλληνίας και Sauvignon blanc)

* Ανάμεικτη σαλάτα με καπνιστή copa, μήλο ακτινίδιο κατσικίσιο τυρί και σάλτσα από balsamico με πετιμέζι και άγρια μούρα
Συνοδεύτηκε από Gentilini Rose 2009 (Μοσχοφίλερο)

* Fusili με φρέσκια ντομάτα, ψίχα γαρίδας και μυρωδικά
Συνοδεύτηκε από Gentilini Robola 2009 (Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΟΠΑΠ)

* Στήθος πάπιας μαριναρισμένο σε brandy σωτέ, πάνω σε mini μιλφέιγ από πατάτες και καρότα
Συνοδεύτηκε από Gentilini Syrah 2007 (Syrah & Μαυροδάφνη)

* Μιλφέιγ από bitter μούς σοκολάτας και Φλωρεντίνες από ξηρούς καρπούς και espresso
Συνοδεύτηκε από Gentilini Syrah S 2005 (Syrah)

Το σέρβις από την ομάδα του Whispers of Wine ήταν όπως πάντα γρήγορο, φιλικό και επαγγελματικό, αν και ο φίλος μου ο Πέτρος ο Μαρκαντωνάτος (αριστερά στη φωτογραφία, μαζί με την Μαρίνα Τσαμπά και τον Πάνο Παππα του Whispers of Wine), ως εκπρόσωπος του Gentilini, βάλθηκε να τους φάει τη δουλειά! Αστειεύομαι, αλλά δεν μπορώ να μην παρατηρήσω το γεγονός ότι ως σωστός συν-οικοδεσπότης της βραδιάς δεν έκατσε λεπτό στην καρέκλα του - αντιθέτως, γυρνούσε από τραπέζι σε τραπέζι για να εξηγήσει σε όλους τους παρευρισκόμενους τα πάντα γύρω από τα κρασιά του οινοποιείου του, αλλά και για να ακούσει τις δικές τους εντυπώσεις από τους γευστικούς συνδυασμούς της βραδιάς.

Το Whispers of Wine διοργανώνει τακτικά βραδιές που φιλοξενούν τα κρασιά καλών παραγωγών από όλη την Ελλάδα, και χαίρομαι γιατί βλέπω θερμή ανταπόκριση από τον κόσμο σε αυτές του τις πρωτοβουλίες. Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι (Αγίου Κωνσταντίνου 48 / 210-6179051), ενώ θα το βρείτε και στο Internet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.whispers.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v