H hair expert Δήμητρα Δανίκα στο in2life

"Για μένα το χρώμα και η γεωμετρία σε συνδυασμό με την προσωπικότητα το στιλ και τη διάθεση της κάθε γυναίκας, επιτρέπει κάθε φορά να φανερώνει μέσα από την εικόνα της, πλευρές του εαυτού της".
H hair expert Δήμητρα Δανίκα στο in2life

"Για μένα το χρώμα και η γεωμετρία σε συνδυασμό με την προσωπικότητα το στιλ και τη διάθεση της κάθε γυναίκας, επιτρέπει κάθε φορά να φανερώνει μέσα από την εικόνα της, πλευρές του εαυτού της".

About Dimitra Danika

Αποφάσισα τι θέλω να κάνω από όταν έβλεπα τις τούφες από μαλλιά να πέφτουν στο πάτωμα στο κομμωτήριο - σπίτι της μητέρας μου. Αφού τελείωσα στην Ελλάδα σχολή κομμωτικής, εργάστηκα σε γνωστά κομμωτήρια του Κολωνακίου στα τέλη της δεκαετίας του 90. Στα 24 μου επιχείρησα το πρώτο μου κομμωτήριο στην ίδια περιοχή, με απίστευτο ενθουσιασμό και πλήρη άγνοια κινδύνου.
Οι εικόνες για μένα έμπαιναν πάντα σε ένα πλαίσιο όχι σωστού ή λάθους , αλλά αρμονικού ή μη.

Αυτό μου έδινε την ελευθερία να αναζήτησω καινούργια πράγματα παρακολουθώντας σεμινάρια, γύρω από τη δουλειά μου σε όλο τον κόσμο. Πέρασα από σχολή ελεύθερου σχεδίου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για την σχολή καλών τεχνών, αυτό κράτησε ένα χρόνο και χόρτασα.

Δοκίμασα να σχεδιάζω τα δικά μου ρούχα, ξεκίνησα σεμινάρια σχεδίου μόδας. Η διακόσμηση ήταν η πρώτη μου σχολή και στη συνέχεια έκανα σεμινάρια ξεχωριστά. Για μένα το χρώμα και η γεωμετρία σε συνδυασμό με την προσωπικότητα το στιλ και τη διάθεση της κάθε γυναίκας,  επιτρέπει κάθε φορά να φανερώνει μέσα από την εικόνα της, πλευρές του εαυτού της.

Ένα ιδιαίτερο hair salon 

Το επίκεντρο στον χώρο μου είναι η κάθε γυναίκα που με επισκέπτεται, για αυτό είναι και ένας χώρος που μοιάζει με σπίτι. Όταν κανείς χαλαρώνει και νιώθει άνετα , είναι πιο εύκολο να είναι ο εαυτός του, αυτό μπορεί να οδηγήσει εμένα και την ομάδα μου να αντιληφθούμε την κατάλληλη αλλαγή που χρειάζεται η κάθε γυναίκα που μας επισκέπτεται ξεχωριστά.

BeingMe project

Aυτή η προσέγγιση με οδήγησε στο BeingMe project,  με τελευταία πρωταγωνίστρια την Δήμητρα Παπαδόπουλου.

Ένα project που προσκαλεί γυναίκες να εκφράσουν μέσα από την εικόνα τους τα συναίσθηματα και τα βιώματα τους,  ώστε η αλλαγή στην εμφάνισή τους να λειτουργεί σαν μεταμόρφωση. Νιώθω ότι σε μια εποχή που "τρέχει"η εικόνα μας στο σύνολο λειτουργεί σαν ένα μέσο έκφρασης της προσωπικότητας μας.

Hair tips για το καλοκαίρι

Οι Γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες μετά τα τριάντα χάνουμε σε φυσικά λιπίδια, τα οποία είναι κι αυτά που τροφοδοτούν την υγρασία στα μαλλιά και το δέρμα μας.  Ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι λόγω έντονης ηλιακής ακτινοβολίας και επαφής με την θάλασσα.

Αυτό που προτείνω είναι να συμπεριφερόμαστε στα μαλλιά μας, όπως και στο δέρμα μας. Να μην αποχωριζόμαστε τα αντιηλιακά μας προϊόντα, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών μας δίνοντας έμφαση στη βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση.

Οι τάσεις στα μαλλιά για το φθινόπωρο-χειμώνα 20-21

Υπάρχει μια έντονη επιθυμία , νοσταλγία για την εποχή των 80s, όπου βλέπουμε να επιστρέφουν τάσεις από εκεί. Θα συναντήσουμε μαλλιά με όγκο δίνοντας έμφαση με την τεχνική της περμανάντ, αλλά με πιο σύγχρονο και περίτεχνο τρόπο για πιο φυσικά αποτέλεσμα.

Το ballayage παραμένει επίκαιρο δίνοντας έμφαση στην περίμετρο του προσώπου και στο εσωτερικό των μαλλιών, προσδίδοντας ένα double face effect.

 @efrontrow

Ενώ τα έντονα ξανθά επιστρέφουν δυναμικά, σε πιο κοντά μήκη, από shortbobs έως ανδρόγυνα κοντά.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v