ΑΠΟΨΕΙΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥ

Η Renault τόλμησε

Η Renault τόλμησε

του Σπύρου Ρέκκα

Η Renault απολαμβάνει την εμπορική επιτυχία της νέας γενιάς του Clio και προετοιμάζεται για μια νέα πρόκληση. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία που έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών και άλλων οικολογικών αυτοκινήτων, σύντομα θα λανσάρει το ολοκαίνουργιο Twingo.

Η νέα πρόταση είναι προϊόν του κοινού προγράμματος εξέλιξης αυτοκινήτων πόλης το οποίο φέρει τις υπογραφές των εταιρειών Daimler και Renault. Η συμφωνία προβλέπει την κατασκευή δυο αυτοκινήτων με κοινά χαρακτηριστικά, των smart forfour και Renault Twingo. Ο κάθε κατασκευαστής έχει παρέμβει στους καίριους τομείς για να προσδώσει τα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του.

Μου έκανε εντύπωση η απόφαση της γαλλικής μάρκας να αλλάξει τη δομή του μικρότερου μοντέλου της. Τόλμησε να τοποθετήσει στο πίσω μέρος τον κινητήρα και τη μετάδοση της κίνησης. Αυτή η κατανομή επιτρέπει την καλύτερη αξιοποίηση των εσωτερικών χώρων. Όπως διαπίστωσα φιλοξενεί άνετα τέσσερις ενήλικες ενώ το μεγάλο άνοιγμα των θυρών διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο των επιβατών.

Ένα ακόμη κέρδος από τη νέα δομή και τον περιορισμένο μπροστινό πρόβολο είναι η σημαντική αύξηση της ευελιξίας του στους δρόμους της πόλης. Του φτάνουν 8,65 μ. για μια πλήρη περιστροφή από κράσπεδο σε κράσπεδο και 8,95 μ. από τοίχο σε τοίχο.

Εκτιμώ ότι καθοριστικό ρόλο στην εμπορική επιτυχία του νέου καινοτομικού μικρού αυτοκινήτου θα παίξουν η οδική συμπεριφορά, το πακέτο εξοπλισμού και οι τιμές πώλησης.

"Η αποτυχία δεν είναι θανάσιμη, αλλά η αποτυχία να αλλάξεις μπορεί να είναι."

John Wooden, Αμερικανός προπονητής μπάσκετ

  • 1940 - Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Αρχίζει η Επιχείρηση Δυναμό, η εκκένωση της Δουνκέρκης από τα αγγλο-γαλλικά στρατεύματα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2