Ποια είναι τα πιο ντροπαλά ζώδια;

Θυμάστε τον ντροπαλό νάνο απ’ την Χιονάτη, που γινόταν παντζάρι και έπαιζε με τα μούσια του; Το έχουμε και σε ζώδιο.
Ποια είναι τα πιο ντροπαλά ζώδια;
Ντροπαλοί άνθρωποι. Αυτές οι ψυχές. Τι να σκέφτονται; Τι να περνάει από το μυαλό τους μέσα στην ημέρα; Λογικά δεν θα μάθεις ποτέ, επειδή δεν πρόκειται να σου μιλήσουν πρώτοι. Αν, όμως, τολμήσεις να κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, ίσως να ανακαλύψεις έναν άνθρωπο με βάθος, και που έχει πάρα πολλά να πει… Αρκεί να τον κάνεις να σε εμπιστευτεί…

Παρθένος
Αυτό το ζώδιο ξέρει τι θέλει, και μάλιστα πολύ καλά. Έλα όμως που φοβάται να εκφραστεί, και πιστεύει πως – ό,τι και να κάνει – οι άνθρωποι θα τον κρίνουν. Οι Παρθένοι είναι άτομα που έχουν πάρα πολλές απόψεις, αλλά σπάνια θα τις εκφράσουν σε άτομα που δεν βρίσκονται στον στενό τους κύκλο.

Υδροχόος
Φοβάται να μιλήσει, και υπάρχουν (τουλάχιστον) δύο (ρεαλιστικοί) λόγοι για αυτό. Κατ’ αρχάς, μην είσαι σίγουρος ότι ξέρει να μιλάει, δηλαδή να ανοίγεται συναισθηματικά. Όποιος προσπάθησε να του το μάθει, είδε πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως είναι και τα παράτησε. Έπειτα, μην ξεχνάς ότι οι Υδροχόοι, όταν ανοίγουν το στόμα τους, έχουν την τάση να γίνονται λίγο κυνικοί και παράξενοι, κάτι που τους καθιστά ίσως το πιο παρεξηγημένο ζώδιο. Δεν μιλάς εύκολα, όταν το ξέρεις αυτό.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος είναι ντροπαλός σε εγκληματικό βαθμό. Όχι απλά δεν θα σου μιλήσει, αλλά με το ζόρι θα σου ρίξει και μια ματιά. Μπορεί να τον περάσεις για σνομπ, αλλά όχι. Αυτό που αληθινά συμβαίνει είναι ότι στο κεφάλι του σκέφτεται πώς μπορεί να σε πλησιάσει, και τι μπορεί να σου πει, και όλα τα πιθανά σενάρια καταρρίπτονται. Κάνε την πρώτη κίνηση. Άσε έναν Καρκίνο να ηρεμήσει λίγο.

Ιχθείς
Ξεκάθαρα το πιο ντροπαλό ζώδιο από τα δώδεκα. Οι Ιχθείς δεν μπορούν να εμπιστευθούν τους άλλους καθόλου εύκολα, δεν ανοίγονται, και δεν φαίνεται να έχουν και τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτό. Τους αρέσει η μοναξιά τους, μερικές φορές τουλάχιστον.

Δίδυμοι
Ακούστε μας πριν αντιδράσετε. Ναι, ντροπαλούς με την στερεοτυπική έννοια… εντάξει, δεν θα χαρακτήριζες έτσι τους Διδύμους. Τους λες όμως μπερδεμένους. Ότι δεν ξέρουν τι θέλουν. Και αυτό σημαίνει ότι έχουν απίστευτη ανασφάλεια για το τι εικόνα βγάζουν στους άλλους. Και, πολλές φορές, αυτή η ανασφάλεια κάνει αυτό το σούπερ κοινωνικό ζώδιο να κλείνεται στον εαυτό του…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v