Οι δύο πλευρές του κάθε ζωδίου

Επειδή αρκετά κράξαμε τους Διδύμους για κάτι που κάνουμε όλοι μας. Εντάξει;
Οι δύο πλευρές του κάθε ζωδίου
Όταν μιλάμε για… διχασμένες προσωπικότητες, για τις δυο πλευρές του ίδιου νομίσματος και άλλα τέτοια τρομακτικά, συνήθως αναφερόμαστε σε Διδύμους. Ναι, το ξέρουμε, το λέει και το όνομά τους, είναι αναμενόμενο. Αλλά δεν είναι μόνο οι Δίδυμοι που έχουν δύο πρόσωπα. Και ήρθε η ώρα να πούμε μερικές αλήθειες.

Κριός
Από την μία, οι Κριοί είναι αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε: Δυναμικοί, γεμάτοι ιδέες, και ποτέ δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Από την άλλη, με λίιιιγη μόλις ανάλυση, μπορείς να καταλάβεις ότι πίσω από αυτή την ανεξάντλητη ενέργειά τους κρύβεται μια επιθετικότητα.

Ταύρος
Στην επιφάνεια, οι Ταύροι γουστάρουν την σταθερότητα. Είναι αυτό που επιθυμούν περισσότερο από κάθε τι. Αλλά μερικές φορές, μπορεί να δείξουν και γιατί η σταθερότητα είναι τόσο σημαντική για αυτούς: επειδή τους λείπει η ικανότητα να προσαρμοστούν στην αλλαγή.

Δίδυμοι
Ως ένδειξη σεβασμού, θα έπρεπε να μην γράψουμε τίποτα εδώ, αλλά πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Οι Δίδυμοι είναι οι βασιλιάδες των δύο προσώπων. Ένα σούπερ κοινωνικό, χαρούμενο και εξωστρεφές. Κι ένα ακόμα που δεν μπορεί να βάλει φίλτρο στις πράξεις και στα λόγια του. Ένα άτομο που δυσκολεύεται να συνυπάρξει με άλλους.

Καρκίνος
Πιστός, συναισθηματικός άνθρωπος από την φύση του. Θέλει να φροντίζει και να βοηθάει, και δυσκολεύεται να ανοιχτεί στους άλλους. Και, το πρόβλημα με τους Καρκίνους δεν είναι τόσο ότι έχουν μια δεύτερη, κρυμμένη πλευρά, όσο ότι η ίδια τους η προσωπικότητα τους βάζει σε μπελάδες. Γιατί νομίζετε πως τόσοι Καρκίνοι υποφέρουν από άγχος;

Λέων
Από την μία, γεννημένος ηγέτης. Από την άλλη, ένα μικρό παιδί που πεισματικά αρνείται να μεγαλώσει—η φύση της φωτιάς το κάνει αυτό, άλλωστε. Αυτός ο συνδυασμός μπορεί να τους δημιουργήσει αρκετά προβλήματα…

Παρθένος
Είναι πανέξυπνοι, αναλυτικοί, και δρουν με την λογική. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό μπορεί να γίνει όταν αναδύεται στην επιφάνεια το δεύτερό τους πρόσωπο, που πηγαίνει την λογική σε νέα, τρομακτικά επίπεδα. Ναι, οι Παρθένοι μπορεί να γίνουν αρκετά σκληροί, ακόμα και με τα άτομα που αγαπούν.

Ζυγός
Είναι ευγενικοί άνθρωποι, με πολλή αγάπη μέσα τους, και θέλουν να ζουν όσο πιο ήρεμα γίνεται. Αυτό είναι το αρχικό τους πλάνο. Στην πραγματικότητα, τις περισσότερες φορές βγαίνει στην φόρα το άλλο τους πρόσωπο (αυτό που τους έχει κάνει τόσο μισητούς, ναι): της αδιαφορίας. Κι όμως, πίσω από την αδιαφορία υπάρχει απλά φόβος και δυσκολία στην επικοινωνία.

Σκορπιός
Οι Σκορπιοί δεν είναι μόνο τα εκδικητικά, τρομακτικά πλάσματα που νομίζουμε ότι είναι. Ναι, το έχουν αυτό, αλλά επίσης είναι από τους πιο έξυπνους και αστείους ανθρώπους που θα γνωρίσεις ποτέ. Αρκεί να τους κάνεις να σε εμπιστευτούν—κι αυτό δεν είναι εύκολο.

Τοξότης
Οι Τοξότες είναι από εκείνους τους ανθρώπους που δεν μπορούν να κάτσουν πάνω από πέντε λεπτά στο ίδιο μέρος. Κι αυτό τους έχει δώσει κακή φήμη, δυστυχώς. Επειδή, στην πραγματικότητα, αν νιώσουν ασφαλείς, όχι μόνο μπορούν να μείνουν σταθεροί (αλλά πότε στάσιμοι!), αλλά δημιουργούν και τις πιο δυνατές σχέσεις.

Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι αφεντικά. Το αξίζουν, με τόση δουλειά που ρίχνουν. Αυτό όμως σημαίνει ότι μερικές φορές θέλουν και να απολαύσουν τους καρπούς των κόπων τους, και ίσως να μην έχουν και τον μεγαλύτερο έλεγχο στο πώς το κάνουν αυτό. Αν ποτέ υπήρξε κάποιο άτομο που να σε έκανε να νιώσεις πολύ φτωχός, μάλλον Αιγόκερως ήταν.

Υδροχόος
Οι Υδροχόοι μπορούν να αποτελέσουν ιδανική παρέα για μια χαλαρή βραδιά, αλλά δύσκολα θα ανοιχτούν και θα μιλήσουν για τα αισθήματά τους. Κι αυτό κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν, συνήθως, ότι οι Υδροχόοι δεν έχουν αισθήματα. Κι αυτό είναι μεγάλο ψέμα, επειδή κατά βάθος ίσως έχουν περισσότερα απ’ ό,τι είναι επιτρεπτό.

Ιχθείς
Μοιάζουν αρκετά με τους Καρκίνους, από την άποψη ότι θέλουν να φροντίζουν τους άλλους ανθρώπους. Αλλά σε αντίθεση με τους Καρκίνους, εδώ υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, και είναι απειλητικό: δεν τα πάνε και πολύ καλά με την… πραγματικότητα. Και αν κάτι πάει να κλονίσει την ουτοπία που ζουν, έχουν την τάση να φεύγουν χωρίς καν να τους καταλάβεις…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v