Τι αποφάσεις πρέπει να πάρουν τα ζώδια για το 2018

Ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε τι θέλουμε να αλλάξουμε την επόμενη χρονιά, και ίσως τα άστρα θέλουν κάτι να μας πουν…
Τι αποφάσεις πρέπει να πάρουν τα ζώδια για το 2018
Κάθε φορά που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα (και οι δρόμοι έχουν ήδη στολιστεί, άρα είναι επίσημο), μας πιάνει όλους μια μικρή ανησυχία. Μετά τα Χριστούγεννα, έρχεται η Πρωτοχρονιά, και η Πρωτοχρονιά σημαίνει καινούρια σελίδα. Νέες αποφάσεις. Νέες επιλογές. Και μερικά πράγματα που ίσως πρέπει να αφήσουμε στο παρελθόν. Ποια είναι τα resolutions που πρέπει να κάνει το κάθε ζώδιο για το 2018;

Κριέ, φέτος πρέπει να αρχίσεις να γνωρίζεις καλύτερα τον εαυτό σου. Τα όριά σου. Τους περιορισμούς σου. Δεν γίνεται να είσαι καλός στα πάντα, και δεν γίνεται να κερδίζεις συνεχώς. Σταμάτα να ενδιαφέρεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι και μάθε να κάνεις δυο βήματα πίσω, αν βλέπεις ότι κάτι σου μπλοκάρει τον δρόμο. Αν το εξετάσεις πιο προσεκτικά, πάντα θα βρεις τρόπο να το ξεπεράσεις.

Ταύρε, το 2018 πρέπει να σε βρει να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Το ξέρουμε πως είσαι απ’ τους ανθρώπους που χρειάζονται ρουτίνα για να λειτουργήσουν, αλλά σύντομα θα δεις ότι θα νιώθεις βαρεμάρα και απάθεια. Μην φοβάσαι να φοβηθείς. Το άγνωστο έχει γοητεία, και πρέπει να το εξερευνήσεις.

Δίδυμε, έχουμε μια καλή ιδέα για να εκμεταλλευτείς όσα έχει να σου προσφέρει το 2018: Χτίσε καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου. Το ξέρουμε πως ακούγεται αντιφατικό, μιας και σε κατηγορούν πως είσαι ήδη λίγο εγωιστής. Εμείς λέμε κάτι διαφορετικό. Μάθε να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου, να απομακρύνεσαι από καταστάσεις τοξικές, και να περνάς χρόνο μόνος σου. Θα σου κάνει περισσότερο καλό απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Καρκίνε, αυτή είναι η χρονιά σου για να ανοιχτείς συναισθηματικά. Έχεις την τάση να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να είσαι πολύ επιφυλακτικός, αλλά μήπως ήρθε η στιγμή να αφεθείς λιγάκι και να δεις (έστω, προσεκτικά) τι έχει να σου προσφέρει ο κόσμος; Μην ξεχνάς ότι και το να πληγωθείς είναι μάθημα ζωής. Τα παραμύθια είναι ωραία, αλλά καθόλου ρεαλιστικά…

Λέοντα, ίσως το 2018 να πρέπει να μιλάς λιγότερο, και να ακούς περισσότερο. Μην το πάρεις στραβά, δεν σε κατηγορούμε για κάτι. Αλλά μερικές φορές πρέπει να δίνεις την σκηνή και στους υπόλοιπους, και να αφήσεις τις ιστορίες τους να σε εμπνεύσουν, να σου δώσουν δύναμη. Μπορεί να είσαι ο βασιλιάς των ζωδίων, αλλά χρειάζεσαι δίπλα σου μια δυνατή κοινότητα, που θα στηρίζετε και θα αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Παρθένε, πρέπει φέτος να φροντίσεις τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να είσαι ο σωτήρας των πάντων. Κάποτε θα έρθει η στιγμή που θα πρέπει κι εσύ να κάνεις λίγη ενδοσκόπηση, να κλείσεις τις κουρτίνες και να αφοσιωθείς σε αυτά που χρειάζεται το σώμα σου και το μυαλό σου. Και καλύτερα θα ήταν να το κάνεις τώρα, κι όχι επειδή θα έχεις καταρρεύσει από την κούραση και δεν θα έχεις άλλη επιλογή.

Ζυγέ, το 2018 έχεις έναν και μόνο στόχο: Να αγνοείς αυτά που λέει και σκέφτεται ο κόσμος για ‘σένα. Πρέπει να σταματήσεις να κάνεις πράγματα σκεφτόμενος “Τι είναι καλύτερο για την εικόνα μου;”, και να κάνεις αυτά που θες εσύ. Όσο πιο αυθεντικός είσαι, τόσο πιο αυθεντικές και οι σχέσεις σου με τους άλλους ανθρώπους—και το ξέρουμε πως αυτό είναι που σε καίει περισσότερο. Η αληθινή σύνδεση.

Σκορπιέ, μάθε πως υπάρχουν κι άλλα χρώματα πέρα από το άσπρο και το μαύρο. Για την ακρίβεια, εστίασε την προσοχή σου στο μείγμα τους, το γκρίζο. Δεν γίνεται στην ζωή να είσαι τόσο απόλυτος, και – προφανώς – δεν γίνεται εσύ να είσαι πάντα στην άσπιλη, λευκή πλευρά. Έχεις κάνει λάθη, και όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, και η συγχώρεση είναι από τις μεγαλύτερες αρετές. Ξέρουμε ότι την έχεις μέσα σου. Αρκεί να την βρεις.

Τοξότη, τι θα ‘λεγες φέτος να δοκιμάσεις κάτι πιο σταθερό; Μην φρικάρεις, δεν σου λέμε να παντρευτείς και να κάνεις παιδάκια. Ξεκίνα με κάτι πιο απλό. Γράψου γυμναστήριο, ας πούμε, κι άρχισε να πηγαίνεις τακτικά. Δώσε ευκαιρίες σε ανθρώπους που ίσως παλιά να απέρριπτες, και ίσως να μάθεις πως ορισμένα πράγματα στην ζωή αξίζουν περισσότερο από το να κερδίζεις συνέχεια νέες εμπειρίες. Βέβαια, αυτό είναι μια απλή πρόταση. Μια απλή πρόταση που μπορεί να διευρύνει τους (ήδη ανοιχτούς) ορίζοντές σου.

Αιγόκερε, το 2018 σου βάζουμε μία και μόνο μία αποστολή: Διασκέδασε λίγο! Όλη αυτή η σκληρή δουλειά που έκανες το 2017 θα αναγνωριστεί, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Συνεπώς, ίσως θα ήταν καλό για μια φορά κι εσύ να χαλαρώσεις, να αφήσεις κάποιον άλλον να αναλάβει τα ηνία και να κάνεις πράγματα για τον εαυτούλη σου. Έχεις εγωισμό, όπως όλοι οι άνθρωποι. Δωσ’ του λίγη προσοχή…

Υδροχόε, είσαι ιδεαλιστής και το ξέρουμε αυτό. Πάσχεις όμως και από μια ελαφριά διάσπαση προσοχής. Δεν σε κατηγορούμε, υπάρχουν τόσα ζητήματα φλέγοντα στον κόσμο, και όλα απαιτούν την προσοχή σου. Διάλεξε, λοιπόν, ένα πράγμα μέσα στο 2018. Ένα πράγμα που να σε ενδιαφέρει ειλικρινά, και ρίξε όλη σου την αφοσίωση εκεί. Μην τα παρατάς.

Ιχθύ, φέτος πρέπει να χαλαρώσεις λίγο. Σταμάτα να παίρνεις τον εαυτό σου τόσο σοβαρά, επειδή θα καταλήξεις απογοητευμένος. Ναι, το ξέρουμε πως το κεφάλι σου είναι γεμάτο υπέροχες ιδέες, και πολλά (πολλά, όμως) συναισθήματα. Αν αντιμετωπίζεις κάθε ένα από αυτά με την ίδια σοβαρότητα, θα τρελαθείς. Συνεπώς, άραξε, άσε τον εαυτό σου να ζήσει τα αισθήματά σου χωρίς να τα αναλύεις σε βαθμό κακουργήματος, και άκου λίγο και το σώμα σου. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έφαγες ένα υγιεινό γεύμα και κοιμήθηκες όντως οχτώ ώρες;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v