Πώς θα περάσουν τα ζώδια τις γιορτές;

Θα κάνουν σεξ την Πρωτοχρονιά οι Σκορπιοί; Θα βρουν οι Ταύροι κουτιά ολόκληρα με δίπλες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Έχουμε τις απαντήσεις.
Πώς θα περάσουν τα ζώδια τις γιορτές;
Πού θα βρει το κάθε ζώδιο ο νέος χρόνος; Ρωτήσαμε τα άστρα να μας πουν τι θα κάνει ο καθένας από εμάς φέτος τις γιορτές, κι εκείνα μας απάντησαν με τον δικό τους μοναδικό –και ίσως λίγο σαρκαστικό– τρόπο.

Ο Κριός θα πάει για σκι στο πλησιέστερο χιονοδρομικό που θα βρει ανοιχτό, και θα καταλήξει να κάνει έλκηθρο επειδή του φαίνεται λιγότερο σοβαρό και πιο περιπετειώδες.

Ο Ταύρος θα τιμήσει κάθε μπουφέ κάθε φιλικού, συγγενικού και κοινωνικού πάρτι που θα βρει. Θα φύγει από όλα τα πάρτι με ταπεράκι γεμάτο δίπλες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες και γαλοπούλες γεμιστές, το οποίο θα απολαύσει ανακουφισμένος στην ασφάλεια του σπιτιού του.

Ο Δίδυμος θα πηγαίνει σερί από τα πάρτι στη δουλειά, θα φλερτάρει οποιονδήποτε βρεθεί σε ακτίνα πέντε μέτρων από το μπαρ (άρα και από τον ίδιο), θα μπερδέψει μεταξύ τους τα τηλέφωνα που θα συλλέξει, και θα καταλήξει να αναρωτιέται σε ποιους ανήκουν αυτές οι νοτισμένες με ρούμι κάρτες στις τσέπες του. Όταν ξεμεθύσει.

Ο Καρκίνος θα κάνει αγκαλιές και θα πει σε όλους τους ανθρώπους που ξέρει ότι τους αγαπάει. Παραδόξως, θα το εννοεί. Πιθανότατα, θα τους γράψει και μερικά CD με μελαγχολική χριστουγεννιάτικη μουσική για να τους το αποδείξει.

Ο Λέων θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των γιορτών διαλέγοντας προσεκτικά τι ακριβώς θα βάλει και πώς θα φτιάξει τα μαλλιά του για να πάει στα δύο (2) αυστηρά επιλεγμένα πάρτι που θεωρεί ότι αξίζουν την τιμή να τον έχουν καλεσμένο τους.

Ο Παρθένος θα οργανώσει στην παραμικρή τους λεπτομέρεια όλα τα πάρτι –της εταιρείας, το δικό του, των φίλων του και των γονιών του– θα καθαρίσει μόνος του και μανιωδώς όλα τα σπίτια πριν (αλλά όχι μετά, έχουν μικρόβια) και μετά θα περάσει όλα τα βράδια να παραπονιέται πόσο κουρασμένος είναι, επειδή τίποτα δε γίνεται χωρίς αυτόν.

Ο Ζυγός θα επενδύσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του για να μελετήσει ενδελεχώς όλες τις προοπτικές όλων των πάρτι στα οποία τον έχουν καλέσει, και να καταλήξει στα πιο hip για να πάει. Όταν τελικά πάει, θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της βραδιάς να εξηγεί στους αδαείς τη διαφορά ανάμεσα στην urban culture και το street spirit.

Ο Σκορπιός θα χαρεί με όλες τις προσκλήσεις για πάρτι και ρεβεγιόν που θα δεχτεί, αλλά όταν τελικά βρεθεί εκεί θα είναι εξίσου αμήχανος όσο είναι και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Μέχρι να περάσει κάποια ωραία άγνωστη το βλέμμα του κενού που έχει για σέξι και μυστηριώδες, και να πάει να κάνει σεξ μαζί της στην κρεβατοκάμαρα των διοργανωτών του πάρτι.

Ο Τοξότης θα αμφιταλαντευτεί ανάμεσα στο να ξοδέψει όλα του τα λεφτά σε αλκοόλ, ή να κρατήσει μερικά για ένα ταξιδάκι μετά τις γιορτές που θα έχουν πέσει οι τιμές. Θα καταλήξει στην πρώτη επιλογή, γιατί το μέλλον είναι μια ανθρώπινη επινόηση και το μόνο που έχουμε είναι το παρόν. Αν του περισσέψουν λεφτά από το αλκοόλ, θα πάρει εντελώς άχρηστα –αλλά αστεία– δωράκια στους φίλους του.

Ο Αιγόκερως θα πάρει άδεια από τη δουλειά για να ξεκουραστεί επιτέλους και να περάσει τις γιορτές φρέσκος και χαλαρός. Θα αγχωθεί με το γεγονός ότι δεν δουλεύει από την δεύτερη μέρα της άδειάς του, και θα καταλήξει να περάσει τα μισά πάρτι με το laptop στα γόνατα, να στέλνει αγχωμένα e-mail σε συναδέλφους, προϊσταμένους και υφισταμένους.

Ο Υδροχόος θα εκνευριστεί με το εορταστικό πνεύμα που θέλει να τον βάλει σε καλούπια και να τον υποχρεώσει να είναι ευτυχισμένος επειδή είναι Χριστούγεννα, οπότε θα κλειστεί σπίτι αγκαλιά με τον υπολογιστή του. Στις σπάνιες περιπτώσεις που θα βγει, θα ανοίγει κουβέντες μόνο για θλιβερά θέματα («το ξέρατε ότι το 50% των αυτοκτονιών παγκοσμίως συμβαίνουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς;»).

Ο Ιχθύς θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των γιορτών οργανώνοντας και συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, στις οποίες στην πραγματικότητα θα εύχεται να βρει την αληθινή αγάπη. Θα μελαγχολήσει όταν διαπιστώσει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται ούτε φέτος να συμβεί, και θα περάσει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς μουτρωμένος σε μια γωνία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v