Χαριτωμενιές που καταλήγουν σκέτη αποτυχία

Στην προσπάθειά μας να φανούμε χαριτωμένοι, και λάθη θα κάνουμε και αμήχανα θα συμπεριφερθούμε.
Χαριτωμενιές που καταλήγουν σκέτη αποτυχία
Έχεις παρατηρήσει πως όταν γουστάρεις κάποιον πάρα πολύ, δρας σπασμωδικά; Αυτό συμβαίνει επειδή προσπαθείς να εφαρμόσεις όλες τις «δοκιμασμένες» χαριτωμενιές που ακούς από εδώ κι από εκεί. Κάποιες από αυτές έχουν πλέον διαδοθεί με αποτέλεσμα να μη δουλεύουν και άλλες είναι βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Αναρωτιέσαι αν είσαι ένοχος; Έχουμε δώδεκα απαντήσεις σε αυτή σου την απορία.

*Κατ’ αρχάς γιατί να συμφωνείς σε όλα όσα λέει το φλερτ σου; Ποια ιδιοφυΐα το σκέφτηκε αυτό και γιατί υπήρξε κόσμος που συμφώνησε μαζί της;

*Αυτή η έκφραση προσώπου με τα σουφρωμένα χείλη και τα ελαφρώς σηκωμένα φρύδια είναι χαριτωμένη συνήθως όταν την παίρνουν τα κουτάβια.

*Θα τον γοητεύσεις γι’ αυτό που είσαι, όχι επειδή ήσουν καλούλης και ευγενικός μέχρι αηδίας καθ’ όλη τη διάρκεια του ραντεβού.

*Η τακτική του σκωτσέζικου ντους ενίοτε πιάνει, ωστόσο σου έχουμε κακά νέα: μαθεύτηκε και πλέον οι περισσότεροι καταλαβαίνουν, αν το κάνεις, ότι το κάνεις επί τούτου.

*Η αλήθεια είναι ότι το συνοφρυωμένο βλέμμα και το ελαφρώς ανοιχτό στόμα δεν είναι τόσο σέξι σε έναν άντρα. Κάποια στιγμή μπορεί να γίνει, τώρα δεν είναι.

*Και για να μη νομίζετε ότι διαχωρίζουμε τα φύλα, η μωρουδίστικη ομιλία δεν είναι χαριτωμένη ούτε σε άντρες ούτε σε γυναίκες.

*Ορισμένοι άντρες θεωρούν ότι οι γυναίκες επιζητούν λατρεία και προσοχή εφάμιλλη με αυτήν των Αιγύπτιων προς τις γάτες. Όχι, είναι σαν να λες ότι όλες οι γυναίκες είναι νάρκισσοι και πως δε χρειάζονται χώρο. Και τον χώρο τους, και τον χρόνο τους χρειάζονται.

*Μία λιγότερο διαδεδομένη τακτική είναι αυτή του να υποκρίνεται κάποιος ότι είναι λίγο χαζούλης ή ότι δεν το έχει με κάτι, ίσα-ίσα για να βάλει τον άλλο σε διαδικασία να του εξηγήσει και ώστε να νιώσει πιο έξυπνος. Αν το κάνεις, βγάζει μάτι ότι γνωρίζεις ήδη αυτό που ζητάς να σου εξηγήσει, και κάνεις τον άλλο να νιώθει ηλίθιος που έχει μπει, από ευγένεια, στη διαδικασία να σου εξηγήσει.

*Άλλη μία τακτική η οποία επίσης διαδόθηκε σε όλη την υφήλιο, είναι αυτή του «το παίζω δύσκολος». Ναι, για λίγο μπορεί να είναι ψαρωτική και ίσως τσιμπήσει λίγο το θύμα, αλλά αργά ή γρήγορα θα το καταλάβει και θα ξενερώσει. Αν δε σου βγαίνει αυθόρμητα, μην πιέζεις τον εαυτό σου. Γι’ αυτό σε όλα τα άρθρα με συμβουλές θα πετύχεις κάπου το «Να είσαι ο εαυτός σου, διάολε».

*Σου αρέσει εσένα να σου τρώνε το φαγητό από το πιάτο; Αυτή τη μερίδα που τόσο λαχταράς να φας μέχρι την τελευταία μπουκιά, γιατί μόλις την αντίκρυσες σκέφτηκες «ναι, με αυτή τη μερίδα λογικά θα χορτάσω» και μετά να έρχεται ο άλλος και με απύθμενο θράσος να γκρεμίζει αυτό το τόσο όμορφο όνειρό σου, είναι κρίμα. Είναι σαν να αφαιρείς ένα κομμάτι από το παζλ. Σαν να σου πίνουν την πρώτη γουλιά καφέ. Τελοσπάντων, το νόημα το έπιασες. Μην τρως από το φαγητό του άλλου, εκτός κι αν σου προσφέρει ό,τι απέμεινε.

*Συγγνώμη κορίτσια, αλλά γι’ αυτό μερικές είστε ένοχες και δυστυχώς δεν μπορούμε να σας δικαιολογήσουμε παρά μόνο αν είστε στην εφηβεία. Δεν είναι αποδεκτό να λέτε ότι δε σας αρέσει να κάνετε παρέα με άλλες γυναίκες επειδή υπάρχει πολύ δράμα και πισώπλατες μαχαιριές. Δεν είναι σωστό να κρίνετε όλες τις –υπόλοιπες εκτός από εσάς- γυναίκες επειδή έτυχε μία φίλη σας να ήταν τοξική. Δε δίνετε την εντύπωση της κουλ γυναίκας.

*Ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι για να «τσιμπήσει» ο άλλος πρέπει η συμπεριφορά σου να θεωρείται τη μία στιγμή ερωτική και την άλλη φιλική; Οφείλουμε να σε ενημερώσουμε ότι αν αποκαλείς συχνά το φλερτ σου «ρε μ***κα» δύσκολα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v