Χώρισες πριν τις διακοπές: Τι κάνεις τώρα;

Επειδή μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν το χειρότερο timing του κόσμου… Αλλά εσύ θα την βγάλεις καθαρή!
Χώρισες πριν τις διακοπές: Τι κάνεις τώρα;
Κανόνισες, λοιπόν, τις καλοκαιρινές σου διακοπές, είχες ενθουσιαστεί, και λίγες μέρες πριν… χώρισες. Τέρμα. Κανονίζατε να πάτε διακοπές μαζί; Όχι, αυτό δεν θα συμβεί τώρα. Κανόνιζες να πας με φίλους, γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψεις με μαύρισμα στον/ην σύντροφό σου; Ο μόνος που θα εκτιμήσει το μαύρισμά σου είναι το σπίτι σου.

Διακοπές, όμως, θα πας. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν θα αφήσεις, άλλωστε, ένα τόσο μηδαμινό γεγονός όπως ο χωρισμός σου να σου χαλάσει τις λίγες μέρες άδειας που αξίζεις να απολαύσεις στο έπακρο. Πάμε λοιπόν να δούμε πώς θα διακοπάρεις με τρέλα… ως εσχάτως single.

Αρχικά, χαλάρωσε
Πάρε μερικές βαθιές αναπνοές, σκέψου ότι περνάς δράμα αυτή τη στιγμή, αλλά επίσης ότι η βαλίτσα δεν θα φτιαχτεί μόνη της, και επίσης αν κάθεσαι και ακούς το ίδιο καψουροτράγουδο στο youtube για εφτά ώρες, θα χάσεις το online check-in. Μην παραμελείς τα σοβαρά πράγματα για τα συναισθήματά σου. Ναι, το είπαμε, δεν τα γέννησες τα λεφτά του εισιτηρίου και του δωματίου, προφανώς και είναι πιο σημαντικά από οτιδήποτε.

Έπειτα, ετοιμάσου
Βαλίτσα. Φωτογραφική. Μετά βγάλε την φωτογραφική, επειδή ποιος χρησιμοποιεί πλέον φωτογραφική;* Μετά κάτσε μπροστά από τον καθρέφτη, κάνε πρόβα χαρούμενα πρόσωπα και διάλεξε τα δύο πιο πειστικά που θες να μοστράρεις στις διακοπές σου, και επίσης πλύνε το πρόσωπό σου, επειδή θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Έπειτα, περνάμε στα δύσκολα.

Έλα κι εσύ
Σε περίπτωση που είχες κανονίσει διακοπές με τον (πρώην, όχι πλέον, έφυγε και δε ξαναγυρνά) έρωτα, τότε μπορείς να ρωτήσεις με παγερό ύφος αν σκοπεύει να πάει, αλλιώς θα επιθυμούσες το εισιτήριο πίσω—επί πληρωμή, προφανώς. Δωσ’ το στον καλύτερό σου φίλο. Μπουμ, θα έχεις τις καλύτερες διακοπές του κόσμου. Αν, πάλι, δεν σκοπεύει να παρατήσει τις διακοπές του (και, εντάξει, τον δικαιολογούμε), τότε θα πρέπει να ρίξεις τα μούτρα σου και να εκβιάσεις συναισθηματικά τον καλύτερό σου φίλο μέχρι να αποφασίσει να έρθει μαζί σου. Στην χειρότερη, οι μοναχικές διακοπές είναι πάντα μια πολύ καλή επιλογή, και επιστρέφοντας θα έχεις κάθε δικαίωμα να λες “Πήγα να βρω τον εαυτό μου”. Πάμε τώρα σε κάτι περισσότερο Διάλεξε-την-ιστορία-σου.

Φλέρταρε με μανία/Απομονώσου με μανία
Τι νιώθεις ότι έχεις περισσότερη ανάγκη να κάνεις; Θες να κάνεις τόσο πολύ σεξ στις διακοπές, που να ξεχάσεις και το όνομά σου—πόσο μάλλον το γεγονός ότι λίγες μέρες πριν ΔΕΝ ήσουν single; Μήπως θες να κλειστείς σε μια καλύβα και να κοιτάς τον τοίχο και μετά να γυρίσεις στην πόλη και να ηχογραφήσεις ένα folk rock άλμπουμ για το πόσο πονάς; Και τα δύο είναι υπέροχες επιλογές, και θα σε ικανοποιήσουν. Αρκεί να φτάσεις στον προορισμό σου και να μην διαβάζεις τόση ώρα αυτό το κείμενο τζάμπα.

Κάνε κάτι καινούριο
Τώρα αυτό το λέμε απλά για να το πούμε. Αν δεν θέλεις να κάνεις κάτι καινούριο, κανείς δεν σε σταματά. Αλλά μπορεί να είναι διασκεδαστικό. Επίσης, δεν υπολογίσαμε την πιθανότητα ότι η απομόνωση ή το εγκληματικά πολύ σεξ να είναι καινούριες εμπειρίες για ‘σένα, οπότε πιάνονται.

Θοδωρής Διάκος

*Οι τύποι που έχουν σοβαρή φωτογραφική, φτηνιάρη άνθρωπε. Αίσχος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v