ΣΧΕΣΕΙΣSINGLES

Σημάδια ότι ο χωρισμός σας ήταν για καλό

Μερικές φορές, μια σχέση πρέπει να τελειώσει για να ανακαλύψεις πόσο ωραία είναι η ζωή…

Σημάδια ότι ο χωρισμός σας ήταν για καλό

Την λέξη χωρισμός την έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι τραγικό, επίπονο, δύσκολο. Η θλίψη, η οργή και η απογοήτευση είναι αισθήματα που δεν μπορούμε με ευκολία να διαχειριστούμε, και συχνά θα κάνουμε πολύ λάθος επιλογές. Τι γίνεται όμως όταν ένας χωρισμός είναι αναγκαίος;

Μήπως θα ανακαλύψεις πως, όταν μια σχέση τελειώνει, αρχίζει η υπόλοιπη ζωή σου;

Δεν νιώθεις την ανάγκη να μιλάς συνέχεια για αυτό
Μετά από έναν τυπικό χωρισμό, το μόνο που θες να κάνεις είναι να γκρινιάξεις. Να μιλήσεις σε όποιον δέχεται να ακούσει, και να πεις πόσο αδικήθηκες, πόσο πόνεσες και πώς η ζωή σου φέρθηκε απαίσια. Κι όμως, αν μετά από έναν χωρισμό νιώθεις πως δεν χρειάζεται να ασχολείσαι συνεχώς με την σχέση που μόλις έχασες, μάλλον είχε έρθει η ώρα της, και το έχεις αποδεχτεί. Επίσης, για να μην προσπαθείς να πουλήσεις την εικόνα του θύματος, μάλλον…

…δέχεσαι ότι υπάρχει και άλλη οπτική γωνία
Η δική σου, και του άλλου ατόμου. Και δεν γίνεται μόνο μία από αυτές τις δύο να είναι η σωστή. Κάθε ιστορία έχει πολλές πλευρές, και είναι αδύνατο να αποποιείσαι όλες τις ευθύνες που οδήγησαν την σχέση στον χωρισμό. Κι αυτό είναι πάρα πολύ ώριμο.

Εστιάζεις στα θετικά
Όπως το γεγονός ότι τώρα πλέον είσαι single, και μπορείς να αφοσιωθείς ξανά σε πράγματα που αγαπάς, και δεν μπορούσες να απολαύσεις πλήρως μέσα στην ρουτίνα της σχέσης σου. Ή το γεγονός ότι ο έρωτας δεν είναι κάτι που συμβαίνει μια φορά στην ζωή μας, και ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει. Α, και το γεγονός ότι μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις, γιατί κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει.

Ξέρεις πως ένας χωρισμός δεν σημαίνει ότι απέτυχες
Το να βρεις μια καλή σχέση είναι ωραίο. Σίγουρα έχει πολλά οφέλη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και ανάγκη. Η ευτυχία σου δεν βασίζεται στο πόσο πετυχημένη είναι η ερωτική σου ζωή, και αν το ξέρεις αυτό, αν μπορείς να διαχωρίσεις τον χωρισμό σου από την αυτοπεποίθησή σου, τότε βρίσκεσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

Συνεχίζεις την ζωή σου
Στο τέλος, το μόνο που έχει σημασία είναι να μπορείς να συνεχίσεις την ζωή σου. Μπορεί ο χωρισμός να σε πήγε λίγο πίσω, να χρειαστείς λίγο χρόνο για να μαζέψεις πάλι τις δυνάμεις σου (κι αυτό είναι φυσιολογικό) αλλά στο τέλος, το μόνο που έχει σημασία είναι ότι όλες οι επιλογές είναι στα χέρια σου…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v