Σημάδια ότι δεν θα σου απαντήσει

Όχι, δεν έκλεισε από μπαταρία, ούτε το ξέχασε στο αυτοκίνητο. Απλά δεν πρόκειται να σου στείλει μήνυμα.
Σημάδια ότι δεν θα σου απαντήσει

Στέλνεις μήνυμα στο αντικείμενο του πόθου. Μετράς τα λεπτά μέχρι να λάβεις απάντηση. Ήταν καλό μήνυμα, και το ξέρεις αυτό επειδή το έλεγξες για ορθογραφικά τρεις φορές, και το διάβασες και φωναχτά, για να δεις αν βγάζει νόημα. Χρησιμοποίησες όσα ακριβώς emoji πρέπει, η σύνταξή σου ήταν άψογη—ξέρεις πως έστειλες ένα τέλειο μήνυμα, που αξίζει μια εξίσου τέλεια απάντηση.

Κι αυτή η απάντηση δεν έρχεται ποτέ.

Και τότε αρχίζουν οι παράνοιες. Και οι σκέψεις ότι μπορεί να ξέχασε το κινητό του στο σπίτι. Νννναι, θέλουμε να πάρεις μια ανάσα, να θυμηθείς ότι έχουμε 2017 και είναι αδύνατο να ξεχάσεις το κινητό σου στο σπίτι, και μετά θέλουμε να διαβάσεις παρακάτω, για να δεις αν ταυτίζεσαι με κάτι από τα παρακάτω. Κι αν ταυτιστείς, ήρθε η ώρα να συνεχίσεις την ζωή σου.

Έχουν περάσει τρεις μέρες
Τρεις ολόκληρες μέρες, και ακόμα το σκέφτεσαι; Πίστεψέ μας, ακόμα κι αν δεν βλέπεις την ένδειξη “Διαβάστηκε”, ξέρει ότι του έστειλες. Το έχει δει. Κι απλά επέλεξε να μην το ανοίξει. Δεν γίνεται να μην τσεκάρει κάποιος τα μηνύματά του για τρεις ολόκληρες μέρες—εκτός κι αν ετοιμάζεται για τον δεύτερο γύρο Survivor. Ή για την μαϊμού βερσιόν που ετοιμάζει εκείνο το άλλο κανάλι. Αλλά αν μιλάμε για τέτοιο άνθρωπο, γιατί να θες να σου απαντήσει;

Είναι ενεργός στα social…
…και μάλιστα βρίσκεται παντού στο προφίλ σου. Μπορεί να σου κάνει like, να βλέπει τα stories σου… Που πρακτικά σημαίνει ότι ενδιαφέρεται. Αλλά αν ενδιαφερόταν, θα έμπαινε και στο κόπο να σου απαντήσει στο μήνυμα. Οπότε τι σημαίνει αυτό; Η επιστήμη δεν θα μπορέσει ποτέ να εξηγήσει.

Μηνύματα με απώτερο σκοπό
Αν 8 στις 10 φορές που θα σου στείλει, είναι επειδή κάτι θέλει – λεφτά, κάπου να μείνει, σεξ, να γκρινιάξει, διάλεξε – τότε οι πιθανότητες λένε πως δεν ενδιαφέρεται για ό,τι έχεις να του πεις. Το μόνο που θέλει είναι να σε έχει σε επιφυλακή, μήπως χρειαστεί κάτι ακόμα από ‘σένα.

Όλο και λιγότερο
Ίσως παλιά μιλούσατε περισσότερο. Ίσως κάποια στιγμή άρχισε να απομακρύνεται. Και ίσως τώρα δεν μιλάει καθόλου. Σίγουρα πιο ευγενικό από το να σου έκανε απευθείας ghosting, αλλά και πάλι είναι αρκετά άσχημη κίνηση. Στο κάτω-κάτω, θα μπορούσε να σου το πει ευθέως και να σου γλυτώσει πάρα πολύ χρόνο.

Ξέρεις ότι μιλάει με άλλο κόσμο
Για εκείνες τις παρανοϊκές στιγμές, πάλι, που λες ότι μπορεί το κινητό του να έχει κλειδωθεί κατά λάθος σε ένα αρχαίο κουτί, που μπορεί να ανοίξει ξανά μόνο με το αίμα μιας Ουκρανής παρθένας κάτω από την πανσέληνο, “οπότε ας του δώσω τον χρόνο του”. Αν ξέρεις ότι έχει μιλήσει με κάποιον άλλον τελευταία, τότε δεν φταίει η τεχνολογία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v