Οι τρόποι που διώχνεις την αγάπη μακριά

Μήπως είσαι κλειστός στις προοπτικές της αγάπης, και την διώχνεις από πάνω σου;
Οι τρόποι που διώχνεις την αγάπη μακριά
Τι συμβαίνει όταν ο έρωτας σου χτυπάει την πόρτα; Πώς αντιδράς όταν νιώθεις την αγάπη στον ορίζοντα; Αν νιώσεις ότι ταυτίζεσαι με την παρακάτω λίστα, ίσως να διώχνεις – συνειδητά ή ασυνείδητα – την αγάπη από κοντά σου, και ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς ξανά ορισμένα πράγματα…

*Κάθε φορά που νιώθεις ότι σου αρέσει κάποιο άτομο, ενστικτωδώς φέρεσαι αμυντικά. Σηκώνεις όλες σου τις άμυνες, φοβάσαι ότι θα πληγωθείς και δεν αφήνεις τον εαυτό σου να φανεί προσιτός ή (προς θεού!) ευάλωτος.

*Έχεις “καεί” από κάποια προηγούμενή σου σχέση, και πιστεύεις πως όλος ο κόσμος θα σου φερθεί όπως ο/η πρώην σου. Αυτή η πεποίθηση σε κάνει να σταματάς κάθε πιθανή σχέση όσο νωρίτερα γίνεται.

*Δεν μπορείς ακόμα να ξεπεράσεις κάποιο άτομο που σε πλήγωσε στο παρελθόν. Όσο συνεχίζεις να το σκέφτεσαι, δεν θα μπορείς να ξεκινήσεις κάτι καινούριο· το μυαλό σου θα είναι κολλημένο στα παλιά.

*Είσαι… ερωτευμένος/η με την δουλειά σου. Από την μία, αν η δουλειά σου είναι όντως το πάθος σου, χαιρόμαστε πάρα πολύ για ‘σένα. Αν, όμως, πέφτεις με τα μούτρα σε κάθε ευθύνη που εμφανίζεται στον δρόμο σου, για να μην σκεφτείς τίποτα άλλο (γκουχ, την ερωτική σου ζωή), τότε σύντομα θα νιώσεις πιο εξαντλημένος/η από ποτέ.

*Έχεις εμμονή με έναν “τύπο ανθρώπου”. Και, σίγουρα, κανείς δεν μπορεί να σε κρίνει για τα πράγματα που βρίσκεις ελκυστικά, αλλά σκέψου πως μπορεί να βγάζεις από την ζωή σου ευκαιρίες χωρίς καν να το σκέφτεσαι.

*Δεν μπορείς ποτέ να πάρεις μια απόφαση σε ό,τι αφορά την ερωτική σου ζωή. Την μια μέρα είσαι single και δεν θες να βρεις ποτέ μια σχέση, την επόμενη νιώθεις τόση ανάγκη να ερωτευτείς, που κοντεύεις να σκάσεις. Αποφάσισε!

*Δεν σκέφτεσαι ποτέ το μέλλον σου. Όλες σου οι σχέσεις ήταν με άτομα που δεν είχαν καμιά προοπτική, και δεν θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς το μέλλον σου μαζί τους. Ακόμα χειρότερα αν αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή.

*Ψάχνεις να βρεις σχέσεις για να διώξεις την μοναξιά. Αυτός είναι ο πιο λάθος λόγος για να κάνεις σχέση με κάποιο άτομο. Σχέση σημαίνει αγάπη, όχι κάτι για να περνάμε τον χρόνο μας και να νιώθουμε εμείς καλύτερα.

*Ποτέ δεν πρόκειται να κάνεις την πρώτη κίνηση. Αν δεν σε προσεγγίσουν πρώτα οι άλλοι, εσύ δεν σηκώνεσαι απ’ την θέση σου. Που, εντάξει, καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είσαι ντροπαλός/ή, αλλά μερικές φορές πρέπει να ρισκάρεις…

Είσαι μια κινούμενη απαισιοδοξία. Εναλλακτικά, αυτό που μερικοί άνθρωποι ονομάζουν (ακόμα, δυστυχώς, εν έτει 2017) “ο μ*λακομαγνήτης”. Πίστεψέ μας, ο μαγνήτης αυτός δεν υπάρχει. Έχουν όλα να κάνουν με τις επιλογές σου. Επίσης, το να βγεις πέντε αποτυχημένα ραντεβού στην σειρά δεν ονομάζεται έτσι—είναι απλά οι σχέσεις στον 21ο αιώνα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v