6 λόγοι που φλερτάρουμε

Το φλερτ δεν έχει ως μοναδικό σκοπό να προσελκύσουμε έναν σύντροφο... Όπως όλα στην ανθρώπινη ύπαρξη, είναι κάτι πιο περίπλοκο...
6 λόγοι που φλερτάρουμε
Το φλερτ είναι τέλειο. Είτε το κάνεις πρόσωπο με πρόσωπο, είτε μέσω μηνυμάτων - πώς το κάνουμε οι περισσότεροι δηλαδή, πλέον, ας είναι καλά η καραντίνα - είναι από τους καλύτερους τρόπους να...

Να... τι; Για ποιον λόγο άραγε φλερτάρουμε; Σίγουρα, για να προσελκύσουμε ένα άτομο και να του δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε. Δεν γίνεται όμως να είναι αυτός ο μόνος λόγος που φλερτάρουμε, σωστά; Ας πάμε να δούμε μια περιεκτική λίστα με όλους τους λόγους που σημειώνουν οι ψυχολόγοι ότι φλερτάρουμε.

1. Σεξ, το προφανές
Νιώθουμε σεξουαλική έλξη, την εκφράζουμε μέσω του φλερτ, όταν βρίσκει ανταπόκριση δημιουργείται μια σπίθα, και μετά έγινε η σπίθα πυρκαγιά. Είναι αυτό που σκεφτόμαστε όταν λέμε την λέξη "φλερτ", και κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τι είναι. Επειδή δεν είναι τόσο οι λέξεις που θα πεις, όσο η ενέργεια.

2. Διασκέδαση, αλλιώς σπορ
Επειδή δεν είναι ανάγκη να θες να καταλήξεις στο κρεβάτι με κάθε άτομο που φλερτάρεις. Μερικές φορές, θέλεις απλά να νιώσεις το παιχνίδι, να αλληλεπιδράσεις με ένα άτομο. Και είναι και αρκετό, μάλιστα. Χαρούμενες ορμόνες παράγονται στον εγκέφαλο, νιώθουμε όμορφα, και αν ήμασταν άνθρωποι που κρατούν μια νοητή λίστα κατακτήσεων στο μυαλό τους ("Αλήθεια; Μα ποιος θα το έκανε αυτό;") θα ήταν ένα ακόμα χρυσό αυτοκολλητάκι.

3. Εξερεύνηση, αλλιώς τι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις;
Επειδή το φλερτ δεν συμβαίνει πάντα μεταξύ δύο ανθρώπων που γουστάρονται ρομαντικά. Μερικές φορές μπορεί να συμβαίνει και ανάμεσα σε άτομα που οι σεξουαλικοί τους προσδιορισμοί δεν συμφωνούν. Και αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το φλερτ για να δοκιμάσουν τα όρια των σχέσεών τους, ή επειδή έχουν αυτού του είδους την ενέργεια, που κάνει τους ανθρώπους να εκλαμβάνουν την επικοινωνία τους ως φλερτ.

4. Άνεση, αλλιώς το φλερτ μέσα στην σχέση
Φλερτ δεν χρειάζεται να ρίξεις μόνο για να καταφέρεις να ψήσεις ένα γκομενάκι. Πρέπει να φλερτάρεις και μετά, για να υπάρχει το αλατοπίπερο. Ή για να υπάρχει ένας σαχλός αλλά γλυκούλης διάλογος μεταξύ σας. Ή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, επειδή νιώθεις όμορφα που έχεις αυτό το άτομο στην ζωή σου, και θες να ξέρει ότι εκτιμάς πολύ αυτή την παρουσία.

5. Επιβεβαίωση, αλλιώς "Δώσε μου λίγη προσοχή"
Δεν είναι καθόλου σπάνιο άτομα που πολεμούν με την χαμηλή τους αυτοπεποίθηση να χρησιμοποιούν το φλερτ για να κερδίσουν προσοχή από τους γύρω τους, καθώς και επιβεβαίωση για το ότι είναι σεξουαλικοί και ενδιαφέροντες. Και, ναι, συμβαίνει πού και πού να είναι ο κρυφός λόγος πίσω από εκείνους τους τύπους που αναφέραμε, που σου λένε "καλημέρα" και νομίζεις σε φλερτάρουν.

6. Χειρισμός, αλλιώς "Είμαι ένας κακός άνθρωπος"
Ή, "Είμαι ο Τζέιμς Μποντ", αλλά επειδή υποθέτουμε δεν είναι ο Τζέιμς Μποντ, θα πούμε πως το να φλερτάρεις με ανθρώπους για να καταφέρεις να περάσει το δικό σου ή για να κερδίσεις κάτι... δεν είναι και το πιο ηθικό πράγμα. Θα πούμε επίσης ότι δεν το έχουμε κάνει λίγο-πολύ όλοι έστω και μία φορά στην ζωή μας, ασχέτως φύλου; Θα το πούμε κι αυτό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v