Τι μπορώ να κάνω για τη στυτική δυσλειτουργία;

Ψάξαμε και βρήκαμε τρόπους αντιμετώπισης του πολύ συχνού προβλήματος της στυτικής δυσλειτουργίας η οποία συναντάται σε μεγάλο ποσοστό του ανδρικού πληθυσμού.
Τι μπορώ να κάνω για τη στυτική δυσλειτουργία;
Η στυτική δυσλειτουργία είναι η ανικανότητα επίτευξης ή διατήρησης μιας στύσης ικανής για διείσδυση ή και διατήρησής της μέχρι να επιτευχθεί οργασμός. Πρόκειται για ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν περίπου 500.000 Έλληνες σύμφωνα με τα στοιχεία του 2021. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αποφεύγουν να το συζητήσουν τόσο με τους γνωστούς τους όσο και με τους ειδικούς ιατρούς καθώς θεωρείται ως ευαίσθητο θέμα ταμπού για την πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της στυτικής δυσλειτουργίας, που είναι πολύ πιθανό να βρεις χρήσιμους αν αντιμετωπίζεις κάτι αντίστοιχο.

Η πρόληψη είναι η λύση

Καλές οι συζητήσεις με φίλους, καλό κι άγιο και το ίντερνετ αλλά ο σωστός τρόπος για να προλάβεις οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα είναι να απευθυνθείς στον κατάλληλο γιατρό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας ουρολόγος/ ανδρολόγος θα σε κατευθύνει κατάλληλα προκειμένου να αντιμετωπίσεις τη στυτική δυσλειτουργία.

Μη βιαστείς να φέρεις την καταστροφή

Η περιβόητη ατάκα «συμβαίνει σε όλους» στη συγκεκριμένη περίπτωση συγκεντρώνει πολλούς πόντους αλήθειας. Για αυτό καλό είναι να μην φέρεις την καταστροφή από την πρώτη στιγμή που θα σου συμβεί κάτι παρόμοιο καθώς πολλοί παράγοντες της στιγμής μπορεί να παίξουν τον ρόλο τους στη στυτική δυσλειτουργία.

Με ρέγουλα το αλκοόλ

Την επόμενη φορά που θα πιείς πολύ καλύτερα να μην τεστάρεις τις σεξουαλικές σου επιδόσεις καθώς το πιθανότερο είναι να απογοητευτείς. Άλλωστε μακροπρόθεσμα το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο συκώτι και τότε θα αναπτυχθούν θηλυκές ορμόνες που θα καταστρέψουν την τεστοστερόνη η οποία χρειάζεται για μια φυσιολογική στύση. Περιόρισε το και θα δεις ότι μπορεί να εκπλαγείς θετικά ύστερα. Αντίστοιχα αν είσαι φαν των ψυχότροπων ουσιών (μαριχουάνα, Lsd, κοκαΐνη) τότε πρέπεί να τις κόψεις μαχαίρι γιατί πέραν των υπόλοιπων δεινών που προκαλούν σχετίζονται και με περιστατικά στυτικής δυσλειτουργίας.

Ο στόχος είναι η καλή κυκλοφορία του αίματος

Με λίγα λόγια ό,τι είναι καλό για την καρδιά είναι και για τη στύση. Η κακή κυκλοφορία του αίματος ευθύνεται αρκετές φορές για φαινόμενα στυτικής δυσλειτουργίας, για αυτό κι είναι σημαντικό να αθλούμαστε και να κάνουμε συχνά γυμναστική αλλά και να επιλέγουμε τροφές στη δίαιτά μας που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Το τζίντζερ,  το ginseng, το  γκίνγκο μπιλόμπα, αλλά και η κόκκινη πιπεριά είναι κάποιες εξ αυτών, που καλό θα είναι να προσθέσεις στην καθημερινότητά σου.

Στρες καταραμένο

Από τους βασικότερους παράγοντες στυτικής δυσλειτουργίας το στρες «σκοτώνει» πολύ συχνά την επιθυμία για σεξ, πολλαπλασιάζοντας τους φόβους που έχει κάποιος όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί επί του κρεβατιού, του καναπέως ή των υπόλοιπων επίπλων. Προσπάθησε να χαλαρώσεις και να ζητήσεις βοήθεια από την σύντροφό σου με τεχνικές μασάζ ή προκαταρκτικά παιχνίδια που είναι βέβαιο ότι θα σε αποφορτίσουν.

Ρίξε Χ στην κακή διατροφή και το κάπνισμα

Ο συνδυασμός των δύο επηρεάζει κατά πολύ τη στύση του άντρα, για αυτό οι πρώτες συμβουλές των ειδικών επί του θέματος στρέφονται σε δίαιτα και κόψιμο καπνίσματος. Μια πιο ισορροπημένη διατροφή είναι πιθανό να βελτιώσει το γενικότερο πρόβλημα καθότι το πέος είναι ένα αγγειακό όργανο. Άλλωστε αν οι αρτηρίες μπλοκαριστούν, από κορεσμένα λίπη και χοληστερόλη, τότε σίγουρα θα δημιουργήσουν προβλήματα και στη ροή αίματος στο πέος με συνέπεια τη στυτική δυσλειτουργία. Αντίστοιχα το κάπνισμα επηρεάζει τη ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια προβλημάτων στη στύση. Αν κόψεις λοιπόν την κακή αυτή συνήθεια, θα βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος και την καρδιακή λειτουργία που σχετίζονται άμεσα με τη στύση.

Συζήτησέ το, δεν είναι ταμπού

Όπως γράψαμε και πιο πάνω, το θέμα της στυτικής δυσλειτουργίας αντιμετωπίζεται ως ταμπού για τη μεγαλύτερη μερίδα του ανδρικού πληθυσμού. Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να μιλάς και να συζητάς επί αυτού, γιατί έτσι μόνο θα το αποδαιμονοποιήσεις. Πρώτα από όλα μοιράσου τις όποιες ανασφάλειες με τη σύντροφό σου και εξήγησε της ότι σε προβληματίζει. Μέσα από την κουβέντα σίγουρα θα αποφορτιστείς και θα κερδίσεις και πάλι την χαμένη οικειότητα με το ταίρι σου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v