Οι χειρότερες ατάκες που μπορείς να πεις στην σχέση

Όχι, αν πεις τα παρακάτω, κανείς δεν θα έρθει να σε προστατεύσει. Και μάλλον δεν θα το αξίζεις κιόλας.
Οι χειρότερες ατάκες που μπορείς να πεις στην σχέση
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να δουλέψει μια σχέση, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η επικοινωνία. Και επίσης γνωρίζουμε (εκ πείρας, μερικοί από εμάς) ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απλά δεν τα λες. Επειδή αν τα πεις, αξίζεις ό,τι σου συμβεί.

Και επειδή δεν θέλουμε να σας συμβούν άσχημα πράγματα επειδή γίνατε αγενείς… εν βρασμώ ψυχής, αυτά είναι τα πράγματα που απαγορεύεται καλό θα ήταν να μην πεις στην σχέση σου, όπως και μερικές εναλλακτικές, πιο νηφάλιες και συγκρατημένες ατάκες. Επειδή η ενηλικίωση είναι το να βρίσκεις κάθε μέρα πέντε διαφορετικούς τρόπους να γίνεσαι πιο διπλωματικός.

“Αν με αγαπούσες πραγματικά, θα…”
…θα σε χώριζε, επειδή λες τέτοια πράγματα. Δοκίμασε να πεις “Θα σήμαινε πολλά για εμένα, αν…”

“Πάντα αυτό κάνεις” και “Ποτέ δεν το κάνεις αυτό”
Το πάντα και το ποτέ δεν σου φαίνεται πολύ απόλυτες λέξεις για να περιγράψεις κάτι που σε εκνεύρισε αυτή τη στιγμή; Δοκίμασε να πεις “Αισθάνομαι άσχημα όταν…”

“Δεν έχω εγώ το πρόβλημα”
Υπάρχει, μωρέ, πιθανότητα να μην έχεις κι εσύ ένα μικρούλι κομματάκι του προβλήματος; (Ναι, αλλά είναι σπάνιο.) Δοκίμασε να πεις “Θέλω να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να αναθεωρήσουμε και οι δύο.”

“Κοφ’ το πια με το δράμα”
Εκτός του ότι μια τέτοια δήλωση απλώς κάνει το δράμα δέκα φορές μεγαλύτερο, θα μπορούσες να μην προσβάλλεις τον/την σύντροφό σου, και να πεις “Μπορείς να μου εξηγήσεις καλύτερα αυτά που νιώθεις, για να μπω στην θέση σου;”

“Σαν την μάνα σου κάνεις”
ΑΙΣΧΟΣ. Καλύτερα να μην πεις τίποτα.

“Τελειώσαμε”
Αν το λες, πρέπει και να το εννοείς. Αν το λες απλά για να εκβιάσεις μια κατάσταση, δεν σου αξίζει να έχεις σχέση. Αν, πάλι, το λες επειδή πραγματικά σου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά δεν το εννοείς και τόσο, πες “Ανησυχώ για την σχέση μας, θέλεις να συζητήσουμε για αυτούς τους φόβους;”

“Δεν ξέρεις τι λες”
Ανάλυσέ το λίγο, σε παρακαλούμε. Κατάλαβε γιατί είναι σούπερ προσβλητικό, και μετά δοκίμασε το “Μπερδεύτηκα. Μπορούμε να το ξαναπάμε από την αρχή;”

“Ξέχνα το!”
Προφανώς και δεν θα το ξεχάσει, και ούτε εσύ θα το ξεχάσεις, και θα σιγοβράζει ο καθένας στο ζουμί του. Αν, όμως, ρίξεις μέσα στο κοινό σας ζουμί την υπέροχη ψυχρολουσία του “Έχουμε εκνευριστεί και οι δύο, και μπορεί να πούμε μ*λακίες. Κάνουμε ένα διάλειμμα και το ξαναπιάνουμε μετά;”, μπορεί να σώσεις την σχέση σου από έναν οχτάωρο καυγά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v