Τα πιο κλισέ δώρα που λατρεύουμε για τον Βαλεντίνο

Το κλισέ δεν είναι κακό. Γιατί αν ήταν κακό, απλώς δεν θα είχε φτάσει ποτέ σ’ αυτό το σημείο πάνδημης αποδοχής.
Τα πιο κλισέ δώρα που λατρεύουμε για τον Βαλεντίνο
Έχουμε μάθει να αποφεύγουμε το κλισέ όπως ο διάολος το λιβάνι. Κι αυτό κάνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς… και τι δεν είναι κλισέ εκείνη την ημέρα; Κι όμως, μια άλλη θεωρία (που είναι σωστή) λέει πως οτιδήποτε κλισέ, είναι και δημοφιλές. Και, όπως και να το κάνουμε, δημοφιλής δεν γίνεσαι αν δεν είσαι έστω και λίγο καλός.

Εκτός κι αν είσαι ποπ σταρ με πολύ καλό μάνατζερ, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Το θέμα μας είναι ότι, μερικές φορές, δεν έχεις έμπνευση. Ή δεν έχεις λεφτά. Ή η σχέση σου βρίσκεται ακόμα στις αρχές, και δεν λέει να σκάσεις μύτη με εισιτήριο για πενθήμερο ταξίδι στις Δαλματικές Ακτές. Κι εκεί πέρα τα κλισέ θα σε σώσουν. Επειδή είναι αξιόπιστα, ξεκάθαρα και πάντα κλασικά. Και δεν δεχόμαστε κουβέντα.

Τριαντάφυλλα
Μπορεί να μην σου αρέσουν τα λουλούδια. Μπορεί να τα βρίσκεις ασκόπως ακριβά. Αλλά πες μας τώρα ειλικρινά, αν σου τα έκαναν δώρο, δεν θα αισθανόσουν σαν το πιο ξεχωριστό άτομο στον κόσμο; Άρα, ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα δεν πρόκειται να απογοητεύσει ποτέ.

Σοκολάτα
Ή, μάλλον, πληθυντικός. Σοκολάτες. Σοκολατάκια. Μέσα σε κουτί. Τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο. Αλλά καλύτερα σε κουτί με φιόγκο, να δείξεις κι ότι προσπάθησες λιγάκι. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα μπούμε στον κόπο να δικαιολογήσουμε γιατί η σοκολάτα δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι τέλειο δώρο. Όλοι είμαστε άνθρωποι, όλοι έχουμε αίσθηση της γεύσης.

Μια ρομαντική κάρτα
Από το να πιάσεις το στυλό και να βγάλεις την ψυχούλα σου ολόκληρη, μέχρι να φτιάξεις μια χειροποίητη “δωροεπιταγή” για αγκαλιές (ή πολύ μακροσκελές στοματικό), μια κάρτα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να δείξεις τα αισθήματά σου. Αρκεί να είσαι ειλικρινής.

Ένα ποίημα
Είσαι καλλιτεχνική φύση; Θέλεις να δημιουργήσεις κάτι για το πρόσωπο που αγαπάς; Τότε κανείς δεν σε σταματάει. Εκτός του ότι, εχμ, αντικειμενικά είναι τζάμπα, ένα τόσο προσωπικό δώρο πάντα θα κρατάει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Κοσμήματα
Εδώ σπάμε τον κανόνα του φτηνού—εκτός κι αν αγοράσεις όντως φτηνά κοσμήματα. Υπάρχουν και πολλές φορές είναι και πανέμορφα. Και χρειάζεται λίγη μελέτη. Για παράδειγμα, αν μιλάμε για άντρα, πρέπει να βρεις κάτι που να ταιριάζει με το γενικότερο στυλ του. Αν τα αγοράζεις για γυναίκα, μια κλεφτή ματιά στην κοσμηματοθήκη, για να δεις τι προτιμά, θα σε σώσει.

Κάτι χειροποίητο
Επέκταση αυτών που λέγαμε για τις καλλιτεχνικές φύσεις. Αν η κλίση σου δεν είναι στην ποίηση, αλλά στο να δημιουργείς υλικά πράγματα… εμ, πώς να το πούμε, καλώς ή κακώς θα εκτιμηθεί λίγο περισσότερο από την ποίηση. Κάτι όμορφο για το σπίτι. Κάτι χρηστικό για το σπίτι, αν μιλάμε για αληθινή αγάπη. Και πάλι, με την σφραγίδα αυθεντικότητάς σου.

Άρωμα
Όχι, δεν χρειάζεται να σκάσεις εκατό ευρώ για να πάρεις το πιο καυτό άρωμα της σεζόν. Μπορείς να δώσεις πολύ λιγότερα λεφτά και να πάρεις κάτι εξίσου όμορφο. Ή, καλύτερα, να επισκεφθείς ένα αρωματοπωλείο, να στηρίξεις και μια μικρή επιχείρηση.

Ένα ρομαντικό δείπνο
Να σου πούμε ένα μυστικό. Ακόμα και σουβλάκια να παραγγείλεις, αν τα φάτε μαζί και λέτε ζουζουνιές, πάλι ρομαντικό δείπνο το λένε. Εντάξει, κάνε ένα upgrade από τα σουβλάκια και παράγγειλε πίτσα. Η πίτσα εκτιμάται δεόντως.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v