5 λόγοι που γυρνάς στον πρώην σου

Επειδή ακόμα κι αν το έχεις κάνει, μάλλον δεν μπορείς να το εξηγήσεις…
5 λόγοι που γυρνάς στον πρώην σου
Το έχεις δει να συμβαίνει. Μπορεί να το έχεις ζήσει κι εσύ. Για την ακρίβεια, ελπίζουμε να μην το έχεις ζήσει εσύ, κι απλά να έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο επειδή ανησυχείς για μια πολύ καλή σου φίλη. Αλλά… να, μωρέ. Έκανες κλικ σε αυτό το κείμενο. Άρα θα υποθέσουμε ότι βασανίζεσαι λίγο.

Και λογικά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί. Ή έχεις προσπαθήσει να το εξηγήσεις στο μυαλό σου, μα κάθε φορά που προσπαθείς να μιλήσεις γι’ αυτό, τα λόγια σου βγαίνουν μπερδεμένα. Αφού αυτή η σχέση τελείωσε μία φορά… γιατί εσύ εξακολουθείς να επιστρέφεις;

Πιστεύεις ότι θα αλλάξει
Τεράστιο λάθος, και δυστυχώς πολλοί και πολλές καίγονται καθημερινά από αυτήν την προσδοκία. Άφησέ μας να σου πούμε μια μεγάλη αλήθεια: Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Ή, μάλλον, μπορούν να αλλάξουν, αλλά μόνο αν το θέλουν αυτοί. Συνεπώς, όσο και αν σου υπόσχεται ότι θα γίνει καλύτερος για ‘σένα, μέχρι να θέλει να το κάνει για τον εαυτό του (και να σου το αποδείξει έμπρακτα), δεν θα δεις καλό με το να γυρνάς πίσω.

Δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις
Τώρα αυτό (συγγνώμη) δεν είναι δικαιολογία. Ναι, το ξέρουμε πως αληθινά το αισθάνεσαι. Πιστεύεις πως δεν θα ξαναβρείς τέτοιον έρωτα. Και είναι πολύ φυσιολογικό—αν μόλις χώρισες. Ακόμα είσαι στην φάση του θρήνου, προφανώς και δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις απ’ την μια στιγμή στην άλλη. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, κάνε κουράγιο και προσπάθησε να ανακαλύψεις τι πραγματικά χρειάζεσαι στην ζωή σου.

Έχεις βολευτεί
Σκληρό, αλλά αλήθεια. Μην υποτιμάς ποτέ την ρουτίνα, επειδή έχει έναν τρόπο να μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε ανάγκη πράγματα που είναι για εμάς τοξικά. Σαν τους εθισμούς. Και οι σχέσεις, ειδικά οι δυσλειτουργικές, μπορούν να γίνουν πολύ εθιστικές.

Δεν αντέχεις να είσαι single
Μακρινό ξαδερφάκι της προηγούμενης παραγράφου, και εξίσου τοξικό. Αν έχεις συνηθίσει τόσο πολύ στην ιδέα μιας σχέσης, που αδυνατείς να μείνεις – έστω για λίγο καιρό, μετά τον χωρισμό – μόνη σου, τότε πραγματικά το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να καθησυχάσεις τον εαυτό σου με μια σχέση πρόχειρη και ανούσια. Ή, ξέρεις, με ξαναζεσταμένο φαγητό.

Νιώθεις άσχημα για εκείνον
Κατανοητό, αν ήταν ρεμάλι. Κατανοητό ακόμα κι αν δεν ήταν ρεμάλι αλλά εξαιρετικά ευαίσθητος, προβληματικός ή απλώς εύθραυστος. Ναι, μπορείς να νιώσεις άσχημα για εκείνον, αλλά πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι δεν αποτελεί δική σου ευθύνη πια. Για την ακρίβεια, δεν αποτελούσε ευθύνη σου ούτε τον καιρό που ήσασταν μαζί, επειδή κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του και για το πώς διαχειρίζεται την ζωή του. Και όσο πιο σύντομα το καταλάβεις αυτό, τόσο πιο εύκολο θα σου είναι να μην κάνεις κι εσύ κακές επιλογές στα ερωτικά σου…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v