Τι σημαίνει η συμπεριφορά του;

10 ερωτήσεις που είχες για τους άντρες, και οι ειλικρινείς τους απαντήσεις. Για να σταματήσεις πλέον να ανησυχείς.
Τι σημαίνει η συμπεριφορά του;
Ναι, κάποτε λέγαμε ότι οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη, και οι άντρες απ’ τον Άρη, αλλά πλέον τα έχουμε ξεπεράσει αυτά. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι έχουμε περισσότερες διαφορές απ’ ό,τι ομοιότητες. Αλλά και πάλι, μερικά πράγματα είναι αυτά που είναι, και μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται:

“Τώρα τι στο διάολο εννοεί;”

Γι’ αυτό και είμαστε εμείς εδώ. Για να σου εξηγήσουμε. Αυτές είναι οι πιο συνηθισμένες απορίες που ακούμε για την αντρική συμπεριφορά, κι αυτές είναι οι πολύ επιστημονικές μας απαντήσεις.

Γιατί δεν ζητάει συγγνώμη;
Επειδή ζούμε σε μια κοινωνία που μαθαίνει στα αγόρια να μην απολογούνται για τίποτα. Ναι, είναι τοξικό, και από μια ηλικία και μετά – αν ο άλλος έχει μυαλό/καρδιά – καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Άρα, θα ζητήσει συγγνώμη με τις πράξεις. Αν δεν το κάνει ούτε αυτό, τότε είναι απλά μαλάκας.

Γιατί δεν μου λέει τι έχει;
Σου φαίνεται κατσούφης. Τον ρωτάς τι έχει, και σου λέει “Τίποτα”. 99%, όντως δεν έχει τίποτα… που θα μπορούσε να συζητήσει μαζί σου αυτή τη στιγμή. Είναι κάπως άβολο, αλλά οι άντρες μαθαίνουν να λειτουργούν πολύ καλά με βάση τα δίπολα. Μετάφραση: Όπως δεν θα απαιτούσε από εσένα να του αναλύσεις κάποιο πιθανό δράμα με μια φίλη σου, έτσι κι αυτός, αν κρίνει πως ένα ζήτημα είναι αντρικό™, θα περιμένει. Αλλά, ξαναλέμε: 99% δεν είναι τίποτα.

Γιατί έχει εμμονή με το να μην φοράω μακιγιάζ;
Επειδή δεν έχει ιδέα τι σημαίνει να μην φοράς μακιγιάζ. Αν του ζητήσεις να σου αναλύσει τι εννοεί όταν σου λέει “Γιατί δεν είσαι πιο φυσική;”, λογικά θα σου googl-άρει μια φωτογραφία της Σκάρλετ Γιόχανσον να φοράει δέκα κιλά σοβά σε γυμνά χρώματα. Κλασική περίπτωση “μιλάω χωρίς να ξέρω”. Επίσης, το θεωρεί κομπλιμέντο.

Γιατί δεν καλεί επιτέλους έναν ηλεκτρολόγο;
Επειδή είναι άντρας και πρέπει να ξέρει πώς να αλλάξει ένα καλώδιο. Άσχετα που δεν ξέρει. Και δεν θα μάθει ποτέ. Κάλεσε εσύ έναν ηλεκτρολόγο και κάνε την δουλειά σου, επειδή δεν θα δεις χαΐρι.

Γιατί προτείνει να κάνουμε σεξ όταν εμφανώς δεν είμαι καλά;
Επειδή πιστεύει ότι θα σου φτιάξει το κέφι. Επειδή πλέον και οι πέτρες ξέρουν ότι “το σεξ γιατρεύει τον πονοκέφαλο”. Επίσης επειδή θέλει να κάνει σεξ. Προφανώς, αν του πεις όχι και συνεχίσει να σου πρήζει το συκώτι, δωσ’ του κλωτσιά στο συκώτι.

Όταν κλείνει τα μάτια στο σεξ, μήπως σκέφτεται άλλη;
Μήπως ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω; Άντε, θα μας τρέχει η υποκρισία από τα αυτιά.

Γιατί μου μαγειρεύει, ενώ είναι απαίσιος μάγειρας;
Επειδή άκουσε ότι το βρίσκεις σέξι. Σώσε τον εαυτό σου, λέγοντάς του ξεκάθαρα πως το βρίσκεις πολύ σέξι που σου μαγειρεύει, αλλά ότι καλό θα ήταν να παραγγέλνετε σουβλάκια από ‘δω και στο εξής. Ή να μάθει να μαγειρεύει καλύτερα, ενήλικας είναι.

Γιατί κάνει τόσο σιχαμένα αστεία με τους φίλους του;
Ας μην το υπεραναλύσουμε αυτό. Συμβαίνει. Επειδή έχουν πλάκα. Κι εσύ κάνεις με τις φίλες σου. Το ξέρουμε.

Γιατί ποτέ δεν θυμάται πού άφησε τα πράγματά του;
Επειδή μέσα σε μια σχέση, πρέπει να είναι οργανωμένος. Και μερικοί άνθρωποι απλά δεν το ‘χουν με την οργάνωση. Η οργάνωση είναι τρομακτική. Το χάος είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο. (Αλλά, ναι, πρέπει να μάθει να μαζεύει τις κάλτσες του.)

Γιατί έχει τα πιο προσβλητικά παρατσούκλια με τους κολλητούς του;
Επειδή ο κόσμος του έχει πει ότι δεν μπορεί να τους αποκαλέσει “αγάπη”. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό εννοεί. Αλλά μην του το πεις. Χριστέ μου, μην του το πεις.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v