Τα λάθη που θα τον κάνουν να μην σε θέλει

Τον βρήκες, τον λάτρεψες κι εκείνος… έφυγε. Τι πήγε στραβά; Μήπως έκανες όντως εσύ κάτι λάθος;
Τα λάθη που θα τον κάνουν να μην σε θέλει
Αν κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον που σε κάνει να σκέφτεσαι “Εδώ είμαι, βρήκα τον έρωτα της ζωής μου”, καταλήγεις να κλαις και να οδύρεσαι, ίσως κάτι δεν πάει καλά. Ίσως το πρόβλημα να μην είναι ότι απλά δεν έχεις τύχη και πέφτεις πάνω σε όλα τα καθάρματα, αλλά να κάνεις κάποιο λάθος εσύ.

Ποια είναι τα λάθη που κάνουν πολλές γυναίκες (και άντρες, όμως, ας μην κρυβόμαστε) και διώχνουν τους ερωτικούς συντρόφους τους μακριά;

1. Μισείς το να είσαι single…
…κι αυτό φαίνεται. Απλά δεν αντέχεις να ζεις χωρίς να έχεις κάποια σχέση. Κι αυτό διαφέρει πολύ από το να απολαμβάνεις την ζωή σου όταν έχεις σύντροφο. Είναι πολύ χειρότερο και οι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν. Μην δίνεις την εντύπωση ότι δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνη σου.

2. Πιστεύεις πως σχέση = ευτυχία
Ναι, οι σχέσεις μπορεί να σου φέρουν ένα σωρό καλά, αλλά το να βασίζεις την ευτυχία σου μονάχα στο αν θα έχεις έναν σύντροφο δίπλα σου λέει πολλά για τις προτεραιότητες που έχεις σ’ αυτή τη ζωή. Ο καλύτερος τρόπος να κάνεις μια πετυχημένη σχέση είναι να αγαπάς και να τα έχεις βρει πάνω απ’ όλα με τον εαυτό σου.

3. Αρχίζεις να μιλάς για οικογένειες και παιδιά
Σίγουρα, αν μια σχέση πάει πολύ καλά και παραμένει δυνατή για αρκετό καιρό, η συζήτηση για γάμο και παιδιά είναι αναπόφευκτη. Αλλά όχι από την αρχή. Καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι προτεραιότητα για εσένα η οικογένεια, αλλά υπάρχει και κάτι που λέγεται timing.

4. Ο σύντροφός σου είναι το κέντρο του κόσμου
Όλοι μας νιώθουμε όμορφα όταν ένα άτομο μας δίνει όλη την αγάπη του, αλλά όταν αυτό συμβαίνει για πολύ καιρό, το πράγμα αλλάζει. Αν είσαι σε μια σχέση και ο σύντροφός σου είναι το μόνο πράγμα με το οποίο ασχολείσαι (αντίο χόμπι! αντίο κοινωνική ζωή!), σύντομα θα τον δεις να νιώθει ότι πνίγεται.

5. Έχεις μέσα σου κακία
Όχι, δεν σου λέμε ότι είσαι ψυχοπαθής. Απλά θέλουμε να σκεφτείς πόσο σε έχουν επηρεάσει οι προηγούμενοί σου χωρισμοί, αν ήταν έντονοι. Μήπως τα τραύματα που σου άφησαν δεν έχουν ακόμα επουλωθεί, και αυτό σε έκανε να μην μπορείς να εμπιστευθείς και να δοθείς σε μια καινούρια σχέση;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v