Τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που απιστούν

Υπάρχουν άραγε χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι άνθρωποι που είναι πιο πιθανό να απιστήσουν; Υπάρχουν, και εμείς θα σου τα πούμε…
Τα πιο κοινά χαρακτηριστικά των ανθρώπων που απιστούν
Όσες έρευνες κι αν γίνουν, όσα ψυχολογικά προφίλ κι αν σκιαγραφηθούν, μάλλον δεν θα καταλάβουμε ποτέ στο 100% τι είναι αυτό που κάνει τους ανθρώπους να απατούν τους συντρόφους τους. Κάποιες φορές γίνεται από βαρεμάρα, ή από απελπισία, και άλλες φορές επειδή υπάρχουν άνθρωποι με μηδενικούς ηθικούς φραγμούς. Υπάρχουν, όμως, χαρακτηριστικά που φαίνεται ότι μοιράζονται εκείνοι που απιστούν.

Τώρα, θέλουμε να πάρεις πρώτα μια ανάσα. Αν ο σύντροφός σου έχει μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά, αυτό δεν σημαίνει πως θα σε απατήσει. Μην σε πιάνει η παράνοια. Αν, όμως, δεις ότι έχεις παρατηρήσει αρκετά από τα παρακάτω, δεν θα σε κατηγορούσαμε αν κρατούσες τα μάτια σου ανοιχτά…

1. Είναι παρορμητικός. Δεν βάζει φίλτρο σε αυτά που λέει και σε αυτά που κάνει, και είναι δύσκολο να του αλλάξεις γνώμη αν βάλει κάτι στο μυαλό του. Με λίγα λόγια, ο αυτοέλεγχος του είναι άγνωστος όρος.

2. Έχει φίλους που έχουν απιστήσει. Σίγουρα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα νιώσει υποχρεωμένος να ακολουθήσει στα χνάρια τους, αλλά σίγουρα θα είναι εξοικειωμένος με την ιδέα, και μπορεί να μην αποτελεί καν τόσο σημαντικό πρόβλημα στο μυαλό του.


3. Λέει τακτικά ψέματα. Αν τον έχεις πιάσει στα πράσα να σου λέει κάποιο ψέμα, πρέπει να προσέχεις. Όπως είναι λογικό, οι παθολογικοί ψεύτες είναι από τους πιο επικίνδυνους συντρόφους.

4. Φλερτάρει συνεχώς. Υπάρχουν κι αυτοί οι άνθρωποι, που νιώθουν την ανάγκη να φλερτάρουν με όλο τον κόσμο. Και, ακόμα κι αν δεν έχουν κακό σκοπό, ποτέ δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να κάνουν πίσω από την πλάτη σου.


5. Σκέφτεται μόνο τον εαυτό του στο κρεβάτι. Οι άνθρωποι που είναι εγωιστές στο σεξ, είναι εγωιστές και στις υπόλοιπες πλευρές της ζωής τους, πίστεψέ μας.

6. Δεν ζητάει ποτέ συγγνώμη. Ακόμα κι αν ξέρει ότι έκανε κάτι λάθος, απλά αρνείται να το παραδεχτεί. Ακόμα χειρότερο αν δεν φαίνεται να αισθάνεται ποτέ του ενοχές. Εκεί αρχίζουμε να μιλάμε για αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Δεν θέλεις να μπλέξεις.


7. Είναι μυστικοπαθής. Δεν σε αφήνει ούτε να αγγίξεις το κινητό του, όταν χτυπάει μπορεί να αλλάξει δωμάτιο, και κάθε φορά που προσπαθείς να του κάνεις σχετική συζήτηση, θα σου δικαιολογηθεί λέγοντας πως “μερικά πράγματα είναι ιδιωτικά”. Ναι, προφανώς, αλλά όχι σε σημείο που να καταστρέφουν την σχέση σου.

8. Είναι ανασφαλής. Αν το καλοσκεφτούμε, η ανασφάλεια μπορεί να είναι η πηγή των περισσότερων προβλημάτων στις σχέσεις. Αν νιώσει ότι δεν του προσφέρεις την επιβεβαίωση που χρειάζεται, θα την ψάξει αλλού. Κι αυτό είναι τεράστιο φάουλ, επειδή – αντικειμενικά – δεν του χρωστάς τίποτα. Εκείνος έχει το πρόβλημα.

9. Είναι μισογύνης. Αν δεν σε σέβεται, δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να σε απατήσει. Επίσης, γιατί είσαι μαζί του;

10. Το έχει ξανακάνει. Δεν είναι απόλυτη αλήθεια ότι αν κάποιος απιστήσει μια φορά, θα εξακολουθήσει να το κάνει, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει θέσει προηγούμενο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v