Τα σημάδια ότι η σχέση σας πέρασε στο επόμενο στάδιο

Υπάρχουν κι εκείνες οι μικρές στιγμές που καταλαβαίνεις ότι η σχέση σου είναι πλέον σοβαρή… και είναι οι καλύτερες στιγμές στον κόσμο.
Τα σημάδια ότι η σχέση σας πέρασε στο επόμενο στάδιο
Πότε μια σχέση πηγαίνει από το χαλαρό στο σοβαρό; Πότε αρχίζουν τα αισθήματα να εκφράζονται πια χωρίς κανέναν φόβο, και αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι, ναι, ίσως θα μπορούσες να περάσεις την ζωή σου με αυτό το άτομο;

Εμείς δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή. Πόσο μάλλον, είναι μικρά, καθημερινά και εντελώς χαριτωμένα σημάδια—εκείνες οι στιγμές που καταλαβαίνεις ότι βρήκες κάτι καλό και όμορφο.

*Η επικοινωνία σας κυλάει τόσο ομαλά, που πλέον ξέρεις πως θα λάβεις απάντηση σε κάθε μήνυμα—και όχι επειδή έχεις δείξει ότι το θέλεις. Το θέλει εξίσου κι αυτός. Από την άλλη πλευρά…

*…Έχεις σταματήσει να πανικοβάλλεσαι κάθε φορά που θα αργήσει να σου απαντήσει. Ξέρεις πως όλοι έχουμε δουλειές, και λογικά θα σου απαντήσει αργότερα. Και συνεχίζεις την ημέρα σου.

*Δεν σε φρικάρει η σιωπή. Για την ακρίβεια, μπορεί να περάσετε ώρες ολόκληρες μαζί, χωρίς να μιλάτε, και δεν υπάρχει ούτε μια άβολη στιγμή. Και, ναι, σας ζηλεύουμε λιγάκι, γιατί το να μοιράζεσαι την ησυχία είναι υπέροχο.

*Νιώθεις άνετα να είσαι ο εαυτός σου, και το ίδιο νιώθει κι αυτός. Δεν έχετε πλέον ανάγκη να προσπαθήσετε να “κρύψετε” τις πιο παράξενες πλευρές του εαυτού σας.

*Μπορείς να κάνεις παρέα με τους φίλους του, κι αυτός με τους δικούς σου. Ίσως αυτό θα έπρεπε να μπει στην κορυφή, με έντονα γράμματα, είναι το καλύτερο.

*Έχετε περάσει αρκετές νύχτες ξαπλωμένοι μαζί… απλά για να κοιμηθείτε.

*Έχετε ξεπεράσει την (κουραστική) ανάγκη να είστε πάντα στα καλύτερά σας—εμφανισιακά, αλλά και όσον αφορά την διάθεση. Ξέρεις ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σε δει στις “άσχημες” στιγμές σου και ότι θα σταθεί δίπλα σου.

*Η ιδέα του να γνωρίσεις τους γονείς του έχει πάψει να σε φρικάρει.

*Εναλλακτικά, γνώρισες ήδη τους γονείς του. Κι εκείνοι σε συμπάθησαν.

*Έχετε αρχίσει να αφήνετε όλο και περισσότερα πράγματα ο ένας στο σπίτι του άλλου. Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

*Όλοι έχουμε ενοχλητικές συνήθειες. Αλλά οι δικές του ενοχλητικές συνήθειες ακόμα σε κάνουν (τουλάχιστον) να σκας ένα χαμόγελο.

*Έχεις σταματήσει να σκέφτεσαι και να τον συγκρίνεις με κάποια προηγούμενή σου σχέση. Είναι αυτό που είναι, είναι δικό σου, και είναι μοναδικό.

*Αν καυγαδίσετε για κάτι, θα το λύσετε ψύχραιμα. Αλλά ακόμα κι αν ο καυγάς είναι κάπως πιο έντονος, δεν ανησυχείς. Ξέρεις πως μπορείτε να το ξεπεράσετε.

*Δεν κάθεσαι να αναλύεις όλους τους τρόπους που οι διαφορές σας μπορούν να μπουν εμπόδιο σε αυτή την σχέση.

*Ό,τι κι αν συμβεί, μικρό ή σημαντικό, ξέρεις πως είναι όλα καλύτερα, επειδή είναι δίπλα σου…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v