Οι συμπεριφορές που θα ξενερώσουν

Αν αναρωτήθηκες ποτέ τι μπορεί να κάνει κάποιον να ξενερώσει τόσο πολύ, που να σταματήσει να ασχολείται, διάβασε παρακάτω…
Οι συμπεριφορές που θα ξενερώσουν
Όλοι ψάχνουμε έναν άνθρωπο για να μοιραστούμε την ζωή μας μαζί του. Μερικοί από εμάς έχουν θέσει τις προσδοκίες τους πάρα πολύ ψηλά, ενώ μερικοί δεν ενδιαφέρονται και τόσο. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συμπεριφορές που θα μπορούσαν να ξενερώσουν οποιονδήποτε… Ποιες είναι αυτές;

Η ακαταστασία
Η ακαταστασία ίσως φαίνεται σαν μια πολύ χαζή δικαιολογία για να παρατήσεις έναν άνθρωπο, μα αν το καλοσκεφτείς, δημιουργεί μονάχα περιττά προβλήματα. Τις περισσότερες φορές, η ακαταστασία στον χώρο που ζει κάποιος αντικατοπτρίζει την ακαταστασία που υπάρχει στο μυαλό του. Αλλά το πιο σημαντικό ερώτημα που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι το εξής: Θα ήθελες να ζεις με έναν άνθρωπο που μένει σε έναν στάβλο; Δεν νομίζουμε.

Η αλαζονεία
Με την πρώτη ματιά, ένας αλαζόνας άνθρωπος μπορεί να γίνει πολύ γοητευτικός. Η (φαινομενικά) μεγάλη του αυτοπεποίθηση δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει ακριβώς αυτό που θες. Αυτή η συμπεριφορά, όμως, γρήγορα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο—και είναι πολύ άσχημο. Ένας αλαζονικός άνθρωπος έχει φουσκώσει τόσο πολύ τον εγωισμό του, που δεν μπορεί (και δεν θέλει) να σκεφτεί τις ανάγκες κανενός άλλου.

Η αναξιοπιστία
Κανείς δεν αγαπά τους αναξιόπιστους ανθρώπους—ειδικά όταν υπάρχει η προοπτική να υπάρξει κάποια ερωτική σχέση. Από το να απαντάς τρεις μέρες μετά σε μηνύματα για να το παίξεις δύσκολη, μέχρι να κανονίζετε να βγείτε και να ακυρώνεις τελευταία στιγμή, για τους αναξιόπιστους ανθρώπους ισχύει το παλιό και σοφό ρητό: Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και ο κλέφτης θα μείνει στο ράφι για την υπόλοιπη ζωή του.

Η ζήλεια
Η ζήλεια είναι ανασφάλεια. Η ζήλεια δεν έχει σχεδόν ποτέ να κάνει με τις πράξεις του άλλου ατόμου, και είναι απλώς ένα σημάδι ότι δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου. Κανείς δεν θέλει να αναγκάζεται να περνάει από ανάκριση στην σχέση του, και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου επιβεβαιώνει τα αισθήματά του για ‘σένα κάθε δέκα λεπτά. Επιπλέον, αν η ζήλεια φτάσει σε τέτοιο ανεξέλεγκτο σημείο, τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσχημα. Και επειδή όλοι ξέρουμε πως ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσει κάποιος την ζήλεια του είναι να τα βρει πρώτα με τον εαυτό του, μην νομίζεις ότι θα κάτσει να σε περιμένει μέχρι να το πάρεις απόφαση να αλλάξεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v