Η απιστία ως… θεραπεία της κατάθλιψης;

Ποια είναι άραγε η σχέση απιστίας και κατάθλιψης; Μια νέα έρευνα προκαλεί με τα στοιχεία που φέρνει στο φως.
Η απιστία ως… θεραπεία της κατάθλιψης;
Δεν είναι λίγες οι φορές που, ερευνώντας το φαινόμενο της απιστίας, θα ακούσουμε την λέξη κατάθλιψη. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που δείχνουν ότι ένας δεσμός εκτός της σχέσης μπορεί να συσχετίζεται με τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας.

Γνωρίζουμε, επίσης, πως στους περισσότερους ανθρώπους, η πεσμένη ερωτική διάθεση είναι από τα πρώτα συμπτώματα της κατάθλιψης. Φαίνεται όμως ότι δεν ισχύει αυτό για όλους. Πιστεύεται, επίσης, ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν τους παράνομους δεσμούς ως έναν τρόπο να αποφύγουν την αντιμετώπιση των συναισθηματικών τους προβλημάτων. Και φαίνεται πως αυτή είναι μια πεποίθηση που, τα τελευταία χρόνια, μοιράζονται και πολλές γυναίκες, προσπαθώντας να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα (ή έστω να ξεφύγουν από αυτά) κάνοντας σεξ με τρίτους.

Πιστεύεται, επίσης, ότι ο γυναικείος εγκέφαλος αντιδρά σε μια νέα σεξουαλική σχέση εκκρίνοντας ουσίες που επηρεάζουν την διάθεση και τα επίπεδα ενέργειας. Σε κάθε περίπτωση, εμείς μένουμε επιφυλακτικοί έναντι των θέσεων αυτών. Ωστόσο, θα ήταν ενδιαφέρον να ξεκινήσει ένας ανοιχτός διάλογος πάνω στο τι μπορεί όντως να προκαλέσει μια απιστία, και τι ρόλο μπορεί να παίζει η κατάθλιψη σε όλο αυτό. Ποια είναι η δική σας γνώμη;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v