Οι φράσεις που πληγώνουν μια σχέση

Μην πεις ποτέ τις παρακάτω φράσεις, αν δεν θες να δεις την σχέση σου να τραυματίζεται, μέρα με την μέρα όλο και περισσότερο.
Οι φράσεις που πληγώνουν μια σχέση
Σε μια σχέση θα υπάρξουν και κακές στιγμές. Θα υπάρξουν καυγάδες, και ίσως να μην λυθούν επιτόπου. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως οι καυγάδες σημαίνουν χωρισμό. Κι επειδή, όπως λένε, η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, μα κόκαλα τσακίζει, προσέξτε να μην πείτε ποτέ τις παρακάτω κουβέντες στον/ην σύντροφό σας.

Κάνεις σαν την μάνα σου!
Ποτέ, στην ιστορία του σύμπαντος, δεν ειπώθηκε αυτή η κουβέντα με καλό σκοπό. Ποτέ, μα ποτέ, δεν είπε κάποιος ότι η κοπέλα του είναι ίδια η μάνα της εννοώντας πως μαγειρεύει υπέροχα, είναι καλή νοικοκυρά και ένα εξαιρετικό πρότυπο γυναικείας χειραφέτησης. Όχι. Σημαίνει πάντα γκρίνια.

Γιατί δεν γίνεσαι πιο…
…πιο ρομαντικός; Πιο καλός; Πιο συμπονετικός; Σε κάθε περίπτωση, είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα μέσα σε μια σχέση, αλλά αυτός είναι ο λάθος τρόπος να τα εκφράσεις. Αντί να ξεσπάσεις και να κατηγορήσεις τον/ην σύντροφό σου για κάτι που δεν κάνει, μπορείς να μιλήσεις ψύχραιμα για αυτό που νιώθεις ότι σου λείπει. Όπως πάντα, ο διάλογος νικάει τις κραυγές.

Σε μισώ
Ναι. Πάνω στα νεύρα μας λέμε πολλές βλακείες, αλλά αυτό τα ξεπερνάει όλα. Αφού δεν το εννοείς καν, μην ξεσπάσεις σαν οργισμένος έφηβος στην μαμά του που δεν τον καταλαβαίνει. Είναι απλά ντροπιαστικό.

Δεν με ελκύεις πλέον
Μπορεί να είναι μια άσχημη αλήθεια. Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την πεις έτσι. Όσο κι αν πιστεύουμε ότι η ειλικρίνεια είναι πάντα ο σωστός δρόμος (όχι μόνο στις σχέσεις, αλλά και στην ζωή), υπάρχει και κάτι που λέγεται τακτ.

Είσαι ηλίθιος/α
Χρειάζεται σίγουρα να εξηγήσουμε γιατί αυτή η δήλωση μπορεί να βλάψει την σχέση σου;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v