Οι καλύτερες ταινίες για να δείτε μαζί

Όχι, το Notebook δεν βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Βρίσκονται όμως πέντε ταινίες που θα λατρέψεις και εσύ και αυτός.
Οι καλύτερες ταινίες για να δείτε μαζί
Κάθε φορά που ένα ζευγάρι κάθεται να δει ταινία, μπορεί να ξεσπάσει ένας μικρός πόλεμος. Είναι κάπως σπάνιο για δύο άτομα να ταυτίζονται τα γούστα τους στις ταινίες. Και κυκλοφορεί εκείνο το κλισέ ότι οι γυναίκες πεθαίνουν για ρομαντικές κωμωδίες, ενώ οι άντρες θέλουν πιστολίδι. Ας πούμε πως αυτή η δήλωση εκφράζει μια μεγάλη μερίδα του κοινού. Οι παρακάτω προτάσεις σίγουρα θα ικανοποιήσουν και τους δυο σας…

Bridesmaids

Εδώ και πολλά χρόνια παραπονιόμασταν πως δεν υπήρχαν αρκετές κωμωδίες με γυναίκες πρωταγωνίστριες. Ίσως έφταιγαν τα κλισέ του Χόλιγουντ, με τα ρομάντζα και τους γλυκερούς διαλόγους, αλλά το Bridesmaids τα άλλαξε όλα αυτά. Η καφρίλα και τα βρώμικα αστεία πάνε σύννεφο, το καστ είναι εκπληκτικό και το σενάριο όσο πιο φυσικό γίνεται.
Δείτε το αν: Ο σύντροφός σας γουστάρει κάφρικες κωμωδίες. Και αν έχει ξεστομίσει ποτέ την φράση “Οι γυναίκες δεν είναι αστείες”.

Spy

Το ίδιο που λέγαμε πριν για τις κωμωδίες μπορεί να ειπωθεί και για τις ταινίες δράσης. Και το Spy (του ίδιου σκηνοθέτη με το Bridesmaids, που θα επιστρέψει δυναμικά φέτος με το all-female reboot του Ghostbusters) είναι ίσως από τις πιο αστείες κωμωδίες δράσης που έχουν βγει εδώ και πολλά χρόνια. Η Melissa McCarthy ως κατάσκοπος και η Rose Byrne ως σούπερ κακιά δίνουν ρέστα (όπως πάντα) και ο Jason Statham τσαλακώνει την σκληρή του εικόνα με τον πιο ξεκαρδιστικό τρόπο.
Δείτε το αν: Θέλετε να κλάψετε από τα γέλια, και αν ο σύντροφός σας είναι φαν της δράσης. Δείτε το όπως και να ‘χει, είναι υπέροχο.

Chasing Amy

Να και κάτι πιο ήρεμο από τα προηγούμενα. Το Chasing Amy είναι ίσως η πιο σοβαρή από τις ταινίες του Kevin Smith (που συνήθως φτιάχνει ξεκαρδιστικά προσβλητικές ταινίες όπως το Clerks και το Dogma), και βλέπουμε τον Ben Affleck να ερωτεύεται (και να γίνεται φίλος με) μία γυναίκα που αυτοπροσδιορίζεται ως λεσβία. Και από εκεί ξεκινάει μια εκπληκτική μελέτη πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, την φιλία και το σεξ.
Δείτε το αν: Θέλετε να περάσετε ένα χαλαρό σαββατιάτικο απόγευμα κουλουριασμένοι στον καναπέ, χωρίς να θυσιάσετε την ανάγκη σας για κουλτούρα και καλούς διαλόγους.

(500) Days of Summer

Έγινε κλασική σχεδόν μόλις βγήκε στις αίθουσες, και για καλό λόγο. Η κλασική ιστορία του αγοριού που γνωρίζει ένα κορίτσι και ερωτεύονται… ας πούμε ότι περιπλέκεται, καθώς το κορίτσι δεν πιστεύει στην αγάπη. Ακολουθούν στιγμές από την σχέση τους, χωρίς να δίνεται σημασία στην γραμμική αφήγηση, και μάλλον θα χρειαστείτε χαρτοπετσέτες. Ναι, και οι δυο σας.
Δείτε το αν: Δεν το έχετε δει ακόμα (υπάρχει κόσμος που δεν το έχει δει ακόμα;) και θέλετε κάτι ανάμεσα σε ρεαλιστική απεικόνιση σχέσεων και χίπστερ φαντασίωση.

When Harry met Sally

Και αφήσαμε το πιο κλασικό για το τέλος. Αν ψάξετε οποιαδήποτε λίστα με τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες όλων των εποχών, στις περισσότερες θα το βρείτε στην κορυφή. Η χημεία των ηθοποιών είναι εκπληκτική, το σενάριο είναι πανέξυπνο και σπάει όσα περισσότερα κλισέ μπορεί—και, ναι, υπάρχει και η διάσημη σκηνή στο εστιατόριο. Θα πάρουμε ό,τι πήρε.
Δείτε το αν: Δεν σας αρέσουν οι γλυκανάλατες ταινίες και θέλετε κάτι που δείχνει τα πράγματα όπως είναι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v