Οι πιο κρυφές αντρικές ανασφάλειες

Οι ανασφάλειες που τρώνε τους περισσότερους άντρες στις σχέσεις τους, αλλά δεν πρόκειται να σου αποκαλύψουν ποτέ.
Οι πιο κρυφές αντρικές ανασφάλειες
Ναι, μιλάμε για αντρικές ανασφάλειες συχνά, σιγά-σιγά ο μύθος καταρρέει, και βλέπουμε περισσότερους άντρες να μιλάνε για αυτά που νιώθουν. Κι αυτό είναι καλό. Υπάρχουν, όμως, μερικές σκέψεις που δύσκολα θα εκφραστούν. Κι αυτό συμβαίνει επειδή είναι ειλικρινά επίπονες για τον μέσο άντρα, κι έχουν να κάνουν με την σχέση του. Γι’ αυτό είναι χρήσιμο να τα γνωρίζεις, ώστε να μπορείς να σταθείς δίπλα του.

Φοβάται ότι δεν είναι αρκετά καλός
Θέλει να σε ευχαριστήσει. Με κάθε πιθανό τρόπο· σαν σύντροφος, σαν εραστής, και σαν οποιονδήποτε άλλο ρόλο χρειαστεί να αναλάβει δίπλα σου. Επιπλέον, πολλά αγόρια μεγαλώνουν και αυτό το κόμπλεξ καρφώνεται στο μυαλό τους, επειδή ο κόσμος περιμένει πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Οι άντρες, άσχετα του τι παρουσιάζουν στον υπόλοιπο κόσμο, αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους περισσότερο απ’ ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Φοβάται ότι θα σε χάσει
Όλες αυτές οι ανασφάλειες και τα αισθήματα ανικανότητας, λοιπόν, τον κάνουν να πιστεύει ότι κάποια στιγμή θα σε χάσει. Πως θα κερδίσει την προσοχή σου κάποιος καλύτερος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις, από το να γίνει παθητικός, νομίζοντας πως παραχωρώντας σου όλο τον έλεγχο της σχέσης θα ικανοποιηθείς, μέχρι το να γίνει ζηλιάρης και κτητικός. Κατά βάθος…

Χρειάζεται επιβεβαίωση (και βοήθεια)
Ας δούμε τι συμβαίνει εδώ. Με την ανασφάλεια, συνήθως πάει πακέτο ένα συναίσθημα εξάρτησης από άλλα άτομα, και μεγάλες προσδοκίες. Αν δεν είναι χαρούμενος με τον εαυτό του, θα πιστεύει ότι έχεις μερίδιο της ευθύνης κι εσύ. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως πρέπει να τον επιβεβαιώνεις κάθε δύο λεπτά – μην τον παραμελείς, όμως. Βοήθησέ τον να αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Τα αισθήματά του τον τρομάζουν
Αυτό που (ακόμα, δυστυχώς) λένε στα μικρά αγόρια, πως «οι άντρες δεν κλαίνε», λογικά το άκουγε και ο σύντροφός σου, κι αυτό τον ανάγκασε να αποστασιοποιηθεί από τα αισθήματά του, και να μην ξέρει πώς να τα διαχειριστεί. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει μάθει και πώς να διαχειριστεί τα δικά σου. Ξέρει πως κάτι δεν πάει καλά, και πως θέλει να επικοινωνήσει μαζί σου για όλα αυτά που νιώθει, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει.

Το πρώτο βήμα για να ξεπεράσουμε τις ανασφάλειές μας είναι να τις αποδεχτούμε. Κι αυτό είναι δική του επιλογή, αλλά μπορείς να τον βοηθήσεις. Η ειλικρίνεια είναι σημαντική, αλλά όχι με την μορφή κατηγορίας. Όσο περισσότερο τον στηρίζεις στην προσπάθειά του να αγαπήσει τον εαυτό του, τόσο περισσότερο θα αγαπήσει κι εσένα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v