20 σκληρές αλήθειες για τις σχέσεις

Η παντοτινή αγάπη μπορεί να υπάρξει… αρκεί να μάθουμε να αποδεχόμαστε πως κάτι τόσο όμορφο, μπορεί να γίνει πολύ άσχημο.
20 σκληρές αλήθειες για τις σχέσεις
Μια σχέση μπορεί να σε γεμίσει, ακόμα και να σε ολοκληρώσει – τουλάχιστον τον πρώτο καιρό. Μετά έρχεται η διαύγεια, και αρχίζεις να βλέπεις μικρές ρωγμές στην καθημερινότητά σου. Είναι, άραγε, αυτό κομμάτι της αγάπης; Πάμε να δούμε είκοσι άβολες αλήθειες για την αγάπη, που καλό θα ήταν ν’ αρχίσουμε να αποδεχόμαστε…

1. Δεν θα έχεις πάντα τα πιο όμορφα αισθήματα για τον σύντροφό σου. Θα προσπαθείς να τα καλύψεις και να τα αρνηθείς, αλλά συμβαίνει.

2. Κάποιες φορές, δεν θα νιώθεις καν ότι σε ελκύει.

3. Για την ακρίβεια, θα υπάρξουν μέρες που και μόνο στη θέα του προσώπου του, θα νιώθεις οργή.

4. Πρέπει να θυμίζεις στον εαυτό σου πως το αντίθετο της αγάπης δεν είναι το μίσος, αλλά η αδιαφορία. Αυτή η σκέψη θα σε βοηθήσει πολύ στις κακές σας μέρες – και σίγουρα θα υπάρχουν κακές μέρες.

5. Οι συνήθειές του που σου φαίνονταν χαριτωμένες μπορεί να καταντήσουν τόσο ενοχλητικές, που κάποιες μέρες θα θες να τον σκοτώσεις.

6. Κανένας μας δεν μπορεί να προσφέρει συνέχεια και ανιδιοτελώς αγάπη και λατρεία. Ούτε εσύ, ούτε ο σύντροφός σου.

7. Οι μόνες πιθανές καταλήξεις μιας σχέσης είναι να μείνετε μαζί για πάντα ή να χωρίστε. Και δεν πειράζει αν σε παραλύουν – και οι δύο – από φόβο.

8. Μετά από έναν καυγά, ίσως αρχίστε να σκέφτεστε τις περασμένες σχέσεις σας. Και θα έχετε ενοχές.

9. Νιώθουμε συνεχώς την ανάγκη για κάτι καινούριο και διαφορετικό, και είναι αδύνατο να το έχουμε αυτό από το ίδιο άτομο.

10. Στις κακές περιόδους σας, και οι δύο θα σκεφτείτε να χωρίσετε. Και θα έχετε ακόμα περισσότερες ενοχές.

11. Οι αμφιβολίες για την σχέση σας, την αγάπη σας, το πόσο σε εκτιμά και κατά πόσο αξίζει να είσαι μαζί του θα εμφανίζονται συχνά-πυκνά.

12. Η αγάπη δεν σημαίνει πως αποδέχεσαι τα πάντα σε ένα άτομο, όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του. Αυτό είναι τελείως ουτοπικό.

13. Όσο και να προσπαθήσει, ο σύντροφός σου λογικά δεν θα σου προσφέρει ποτέ ολοκλήρωση, ή απόλυτη ευτυχία. Γι’ αυτό υπάρχουν και οι φίλοι.

14. Θα πείτε ψέματα ο ένας στον άλλο. Πολλά ψέματα, για το πού βρίσκεστε, για το τι κάνετε ή πόσα χρήματα ξοδέψατε. Επειδή όλοι οι άνθρωποι λέμε ψέματα.

15. Επίσης, θα γνωρίσετε άτομα που θα σας ελκύουν περισσότερο σεξουαλικά. Επειδή είστε άνθρωποι.

16. Αν συνεχίζετε την σχέση πιστεύοντας ότι θα αποφύγετε ακόμα και τις πιο κοινές παγίδες στις οποίες πέφτουν όλα τα ζευγάρια, πρέπει να αναθεωρήσετε.

17. Η αγάπη είναι το πιο όμορφο συναίσθημα, αλλά πολλές φορές πονάει.

18. Θα υπάρξουν μέρες που θα είναι πολύ δύσκολο να αγαπήσεις τον σύντροφό σου. Κι αυτό δεν είναι κακό.

19. Όσο καλός λόγος κι αν είναι η αγάπη για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή, δεν είναι αρκετή. Το να μείνετε μαζί απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά.

20. Κι αυτή η σκληρή δουλειά είναι επιλογή σου. Αν θέλεις να μείνεις με κάποιον για όσο περισσότερο καιρό γίνεται, πρέπει να επιλέξεις να κοπιάσεις γι’ αυτό.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v