Τα ψέματα που… επιτρέπεται να πούμε

Το ψέμα μπορεί να είναι λάθος, μα είναι μερικές φορές που κανείς δεν θα σε κατηγορήσει αν “αλλάξεις” λίγο την αλήθεια.
Τα ψέματα που… επιτρέπεται να πούμε
Ναι, συμφωνούμε πως η ειλικρίνεια είναι πάντα η καλύτερη λύση. Είναι όμως μερικές φορές που μπορεί και να μας βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Δεν μιλάμε για μεγάλα ψέματα που θα μας στοιχειώνουν και μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταστρέψουν μια σχέση. Λέμε για εκείνα τα μικρά, αθώα ψεματάκια που όλοι κάποτε έχουμε πει, και τώρα ήρθε η ώρα να τα απενοχοποιήσουμε οριστικά.

Πότε, λοιπόν, παίρνεις μία ηθική carte blanche για να μην πεις την αλήθεια και μόνο την αλήθεια;

1. Όταν ρωτάνε για πρώην
Η απορία για τα άτομα του παρελθόντος είναι φυσιολογική. Είναι, όμως, ανάγκη να μιλήσεις με λεπτομέρειες για τα πάντα; Είναι ανάγκη το άλλο άτομο να γνωρίζει όλα τα κατορθώματα των πρώην σου και να μπει στην θέση να συγκρίνεται μαζί τους; Όταν κάποιος ρωτήσει για περασμένες σχέσεις, μείνε στα βασικά: ένα όνομα, ένα χρονικό διάστημα και τον λόγο του χωρισμού.

2. Όταν έχεις φάει κόλλημα (με άλλον)
Και για να ξεκαθαρίσουμε: δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να τρως ένα μικρούλι κολληματάκι με έναν άνθρωπο που δεν είναι, ξέρεις, ο δικός σου άνθρωπος. Και μην μπαίνεις στην διαδικασία να νομίζεις ότι κι ο δικός σου άνθρωπος έχει αποκτήσει ξαφνικά την ικανότητα να βλέπει τους γύρω του σαν άφυλες καλόγριες. Όλοι το έχουμε πάθει, περνάει γρήγορα, και δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε.

3. Όταν δεν συμπαθείς την παρέα του
Εκτός κι αν οι φίλοι του είναι αγενείς μαζί σου (ή, προς θεού, σου την πέφτουν), δεν είναι ανάγκη να γκρινιάζεις για το πόσο τους αντιπαθείς. Τους ξέρει περισσότερο από εσένα, και θα νιώσει πως τον αναγκάζεις να διαλέξει στρατόπεδο. Άσε που μπορούμε να εγγυηθούμε ότι και στην δική σου παρέα υπάρχουν άτομα που δεν τα αντέχει.

4. Όταν σου κάνει ένα χάλια δώρο
Ναι, είναι κρίμα που δεν πήρες αυτό που ήθελες, αλλά η σκέψη μετράει! Μην υποκριθείς πως το λατρεύεις, αλλά και μόνο που έκατσε να σκεφτεί τι δώρο να σου πάρει, αξίζει ένα χαμόγελο, μια αγκαλιά κι ένα ευχαριστώ. Και ίσως πριν την επόμενη περίσταση, να φροντίσεις να πετάξεις μερικά καθόλου διακριτικά υπονοούμενα για το τι θέλεις.

5. Όταν δεν κάνατε και το καλύτερο σεξ
Στις μεγάλες σχέσεις, δεν γίνεται κάθε φορά που το κάνετε να είναι εξίσου καλή. Κάποιες φορές θα βαριέστε. Δεν χρειάζεται αμέσως να ξεκινήσετε τα σχόλια ή να δείξετε ότι σας ενόχλησε. Αντ’ αυτού, κοιμηθείτε αγκαλιά και την επόμενη φορά, αναλάβετε πρωτοβουλία και καθοδηγήστε το παιχνίδι όπως θέλετε εσείς, λέγοντας πόσο σας ανάβει. Η αυτοπεποίθηση που θα του δώσετε θα κάνει τις επιδόσεις του να τιναχτούν στον αέρα!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v