11 πράγματα που ζηλεύω από τον γάμο των γονιών μου

Ο γάμος κάποιων ανθρώπων λειτουργεί τόσο σωστά, που μερικές φορές τα παιδιά τους καταλήγουν μπερδεμένα.
11 πράγματα που ζηλεύω από τον γάμο των γονιών μου
Οι γονείς μου παντρεύτηκαν μόλις τέσσερις μήνες αφότου γνωρίστηκαν, και τον Φερβρουάριο έκλεισαν 29 χρόνια μαζί. Και, ενώ ξέρω ότι τα πράγματα δεν ήταν πάντα ρόδινα, όταν σκέφτομαι το είδος της αγάπης που θα ‘θελα να έχω κάποια μέρα, αυτή τη μεγάλη, εκπληκτική αγάπη, το μόνο που έχω να κάνω είναι να δω την τελευταία τους φωτογραφία στο Facebook, όπου φιλιούνται –ναι εντάξει, κάπως αηδία, αλλά και πολύ γλυκό!

Σαν εργένισσα στην Νέα Υόρκη τα τελευταία τρία χρόνια, θα έλεγα πως αυτό που μου έχει μείνει είναι λίγη πίκρα (δηλαδή, πολλή πίκρα, ειδικά όταν μου τελειώνει το κρασί), αλλά χάρη στο παράδειγμα που έχω απ’ τους γονείς μου, μπορώ ακόμα να ελπίζω σ’ αυτή την μαγική μέρα που θα γνωρίσω αυτόν τον άντρα. Και όταν συμβεί αυτό, ξέρω ότι υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλω να υπάρχουν στην σχέση μου. Μπορεί να είναι μικροπράγματα, αλλά μπορούν να απογειώσουν ή να… βάλουν φρένο σε μια σχέση. Και, όχι να το παινευτώ, αλλά οι γονείς μου έχουν πια γίνει ειδικοί σ’ αυτά τα μικροπράγματα.

1. Οι γονείς μου δεν έκαναν μεγάλο γάμο. Πολλές κοπέλες ονειρεύονται τον γάμο τους και θέλουν να είναι τέλειος, αλλά όσον αφορά τον δικό μου, δεν ψάχνω κάτι μεγαλοπρεπές, παρά μόνο μια μικρή μάζωξη με τα αγαπημένα μου άτομα. Ο γάμος των γονιών μου δεν τους κόστισε πάνω από πεντακόσια δολάρια, και ούτε ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής τους· ήταν όμως η πρώτη μέρα της ζωής τους μαζί, και ακολούθησαν πολλές, πολλές ομορφότερες.

2. Έδιναν πάντα χώρο ο ένας στον άλλον. Χώρο για να δοκιμάσουν νέες ασχολίες, για να βρεθούν με παλιούς φίλους, ακόμα και για να ταξιδέψουν. Ο χρόνος που περνούσαν χωριστά τους έκανε να εκτιμούν ακόμα περισσότερο τις στιγμές που περνούσαν μαζί.

3. Κάνουν ο ένας τον άλλο να γελάει. Μπορεί να μιλάω μαζί τους στο τηλέφωνο και να δυσκολεύομαι να τους καταλάβω επειδή μιλάνε και γελάνε μεταξύ τους. Μπορεί τα αστεία τους να μην τα καταλαβαίνουν όλοι, αλλά καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

4. Κάνουν πράγματα μαζί. Θα βρουν κάποια ασχολία, θα πάνε μαζί σε κάποια μικρή περιπέτεια, ακόμα και σ’ ένα πάρτι. Και επειδή είναι διαφορετικά άτομα, ο καθένας έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει, και είναι εξίσου περίεργοι να μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Αυτή η αίσθηση της περιπέτειας έχει καταφέρει να κρατήσει την αγάπη τους ζωντανή.

5. Είναι ρομαντικοί, μα απλοϊκοί. Η μαμά μου κρατάει σε ένα κουτί όλα τα ραβασάκια που της αφήνει ο μπαμπάς μου ανά καιρούς—στην τσάντα της, στο ψυγείο, στο γραφείο. Και τους αρέσει να χορεύουν, ακόμα κι αν είναι μόνοι στο σαλόνι τους και φοράνε παντόφλες. Αυτά τα μικρά πράγματα έχουν την πιο μεγάλη σημασία.

6. Βάζουν τον γάμο τους πάνω απ’ όλα. Ακόμα και από εμένα. Ποτέ δεν κατάφερα να κάνω το κόλπο που κάνουν τα άλλα παιδιά, που στρέφουν τον ένα γονιό εναντίον του άλλου για να πάρουν αυτό που θέλουν, επειδή πάντα συμφωνούσαν σε όλα. Όταν ρώτησα την μητέρα μου γι’ αυτό, μου είπε πως για να πετύχει μια οικογένεια, ο γάμος πρέπει να παραμένει δυνατός.

7. Έχουν σταθεί ο ένας στον άλλον ακόμα και στα δύσκολα. Ο μπαμπάς μου έχει επιβιώσει από καρκίνο, και σε όλη εκείνη την περίοδο, η μαμά μου δεν έφυγε απ’ το πλάι του. Όταν την ρώτησα πώς κατάφερε να παραμείνει δυνατή, μου απάντησε απλά, “Θα το έκανε και για εμένα. Και δεν υπάρχει άλλο μέρος που θα ήθελα να είμαι”.

8. Λατρεύουν ο ένας τον άλλο. Ακόμα και τώρα, ο πατέρας μου κοιτάει την μητέρα μου κι έχει εκείνο το βλέμμα στα μάτια, που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Ειδικά όταν έχει πιει και λίγο παραπάνω, θα μου πιάσει το χέρι και θα με ρωτήσει, “Δεν είναι η πιο όμορφη γυναίκα η μητέρα σου;”

9. Πιστεύουν ο ένας στον άλλο. Τα επαγγέλματά τους είναι εντελώς διαφορετικά. Ο ένας είναι πυροσβέστης, και η άλλη αστρολόγος. Ειδικά τώρα που ο μπαμπάς μου βγήκε στην σύνταξη, η μαμά μου έχει ακόμα περισσότερο χρόνο να κυνηγήσει το όνειρό της, ανοίγοντας μια μικρή επιχείρηση. Και ο μπαμπάς μου όχι απλά την στηρίζει, αλλά είναι και ο μεγαλύτερός της φαν.

10. Εξιτάρουν ο ένας τον άλλον. Έπειτα από πολλά χρόνια γάμου, το σεξ σίγουρα καταντά λιγάκι αγγαρεία, αλλά οι γονείς μου ακόμα θέλουν ο ένας τον άλλον όπως παλιά. Παρ’ όλο που δεν ξέρω τις λεπτομέρειες – και ούτε θέλω να μάθω – δεν ήταν λίγες οι φορές που τους έπιασα στα πράσα.

11. Φιλιούνται κάθε μέρα. Επειδή η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην φιλάς συνεχώς αυτόν που αγαπάς.

Lindsay Tigar για το yountango.com
Μετάφραση: Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v