Χριστούγεννα για δύο: 5 ραντεβού για ζευγάρια

Δώρα πήρατε; Κάρτες στείλατε; Στις προσκλήσεις για τα πάρτι απαντήσατε; Χρόνο για να περάσετε με τον έρωτά σας βρήκατε; Όχι; Ακυρώστε τα όλα τώρα και κανονίστε τουλάχιστον ένα "χριστουγεννιάτικο" ραντεβού. Θα αφήσετε τη ρομαντικότερη εποχή του χρόνου να πάει χαμένη;
Χριστούγεννα για δύο: 5 ραντεβού για ζευγάρια
της Ηρώς Κουνάδη

Όσο και αν η εποχή παραπέμπει συνειρμικά σε αγκαλιές δίπλα σε αναμμένα τζάκια και δείπνα για δύο υπό το φως των κεριών, ο ρομαντισμός της θάβεται πολύ εύκολα κάτω από λίστες υποχρεώσεων, κυριακάτικα τραπέζια σε γονείς επί δύο –λες και δεν έφτανε το ένα όταν ήσασταν single–, τρέξιμο στα μαγαζιά για δώρα τελευταίας στιγμής και προσπάθειες να συνδυαστούν δύο εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους παρέες για να μη χάσετε κανένα πάρτι και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Αντισταθείτε στον πειρασμό να επιχειρήσετε να τα προλάβετε όλα –δε θα τα καταφέρετε, όσο και αν τρέξετε– και ορίστε από κοινού δύο τουλάχιστον μέρες αποκλειστικά για τους δυο σας, για να κάνετε αυτά που κοροϊδεύατε –επειδή κατά βάθος ζηλεύατε– στις ταινίες και τους νέο-ζευγαρωμένους φίλους σας τα Χριστούγεννα που περνούσατε ως singles. Κλείστε κινητά, σταθερά, computer, ατζέντες κι ό,τι άλλο θα μπορούσε να σας θυμίσει ό,τι «έπρεπε» να κάνετε και…

* Βγείτε βόλτα οι δυο σας: Αφήστε μια ολόκληρη μέρα ελεύθερη και βγείτε για ψώνια, φαγητό, χάζι στους στολισμούς, δυο-τρεις γύρους στο παγοδρόμιο, ή και χωρίς καθόλου σκοπό –απλά για να κάνετε ό,τι σας εμπνεύσει η στιγμή. Μέρη που συνδυάζουν περισσότερες από μία δραστηριότητες είναι τα εμπορικά κέντρα –το Golden Hall έχει τον εντυπωσιακότερο ίσως στολισμό, εξαιρετικές προτάσεις για φαγητό και ένα υπέροχο δωρεάν παγοδρόμιο–, η Μαρίνα Φλοίσβου και το κέντρο της πόλης. Μιλώντας για το οποίο…

* Ξαναγίνετε παιδιά: Περάστε μια βόλτα από το Μαγεμένο Δάσος του Εθνικού Κήπου, για να ταξιδέψετε νοερά στα παιδικά σας χρόνια, να περπατήσετε ανάμεσα στα πολύχρωμα σπιτάκια και να κάνετε ένα διάλειμμα από τη βοή του κέντρου και των ημερών. Ναι, είναι φτιαγμένο για παιδιά. Γι’ αυτό ακριβώς είναι ιδανικό για τις (ερωτευμένες) χριστουγεννιάτικες μέρες σας: γιατί είναι χαριτωμένο, αστείο, πολύχρωμο, μαγικό κι ανεπιτήδευτο, σαν τους πρώτους μας έρωτες.

* Αναζητήστε λευκά Χριστούγεννα: Μην περιμένετε να χιονίσει στην πόλη –οι πιθανότητες είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Γεμίστε το ρεζερβουάρ και φύγετε για το κοντινότερο χιονοδρομικό. Ακόμη κι αν το σκι δε βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τα αγαπημένα σας χόμπι, οι επιλογές είναι άπειρες: θα παίξετε με το χιόνι, θα χαζέψετε το λευκό σκηνικό από τα τεράστια παράθυρα του σαλέ πίνοντας ζεστές σοκολάτες και –φροντίζοντας να εξοικονομήσετε ένα μικρό budget– θα περάσετε το βράδυ σε μια cozy σοφίτα με αναμμένο τζάκι.

* Δείτε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση: Μπορεί μια βραδιά στο Μέγαρο να μην είναι ο ορισμός του ιδανικού ραντεβού για κανέναν εκ των δυο σας, αλλά οι παραστάσεις που «τρέχουν» αυτήν την περίοδο εκεί, αλλά και στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου, θα σας μεταδώσουν το εορταστικό mood που χάσατε κάπου ανάμεσα σε λίστες δώρων και οργάνωση επισκέψεων.

* Μαγειρέψτε μαζί: Πολύ ρομαντικότερο απ’ όσο ακούγεται, ένα απόγευμα στην κουζίνα μπορεί να αποβεί όχι μόνο διασκεδαστικότατο αλλά και… περιπετειώδες, ανάλογα με το μέσο όρο των βαθμών εξοικείωσής σας με φούρνους και πολυμίξερ. Αν το μαγείρεμα σας ξυπνά συνειρμούς που περιλαμβάνουν τη λέξη «υποχρέωση», τα κουλουράκια, οι δίπλες και τα γλυκά εν γένει είναι μια καλή εναλλακτική. Το μεγαλύτερο, δε, πλεονέκτημά τους είναι ότι δε χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερη ιδέα περί μαγειρικής: απλά ανακατεύετε τα υλικά, προσπαθείτε να μην παρεκκλίνετε ιδιαίτερα από τη συνταγή και… αν το αποτέλεσμα θυμίζει έστω και αμυδρά τη φωτογραφία που τη συνοδεύει, έχετε ένα λαχταριστό τσιμπολόγημα για να συνοδεύσετε τις ταινίες σας. Αν όχι, έχετε μια ξεκαρδιστική ιστορία για κοινό σας μυστικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v