4 μικροπρέπειες που χαλάνε τις σχέσεις

Όσο εντάξει κι αν νιώθουμε με τον εαυτό μας, αυτές οι τέσσερις συμπεριφορές δεν πρόκειται ποτέ να είναι 100% εντάξει σε μία σχέση...
4 μικροπρέπειες που χαλάνε τις σχέσεις
Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι μεγάλο και τραγικό, όπως μια απιστία, για να αρχίσει να χαλάει η σχέση σας. Τις περισσότερες φορές, για την ακρίβεια, είναι μικρά και καθημερινά πράγματα που μαζεύονται και διαβρώνουν τις βάσεις της σχέσης. Είναι πράγματα που ίσως ασθάνεσαι ότι θα ήταν μικροπρέπεια να αναφέρεις, επειδή δεν είναι 100% η θέση σου να τα κρίνεις, αλλά μπορεί να έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο πώς βλέπεις τον σύντροφό σου.

Ποια είναι αυτά;

Η ακαταστασία
Είναι πρόβλημα όταν κάποιος μένει μόνος του, αλλά γίνεται αφόρητο σε μια συμβίωση. Πεταμένα ρούχα, πιάτα στον νεροχύτη ή χαρτί τουαλέτας που δεν ανανεώνεται ποτέ. Αυτά είναι όλα πράγματα για τα οποία μπορούν να γίνουν ομηρικοί καυγάδες, οι οποίοι όμως δεν θα λύνονται ποτέ: Είναι στην κρίση του καθενός το πότε θα μάθει να είναι πιο νοικοκύρης. Και μέχρι τότε, η γκρίνια μάλλον θα πηγαίνει σύννεφο.

Οι κακές - αλλά σκόπιμες - συνήθειες
Ναι, πράγματα όπως το ιδιαίτερα σιχαμένο ρούφηγμα του καφέ. Η το ότι φυσάει τον καπνό του τσιγάρου όπου να 'ναι. Ή το ότι μιλάει όσο μασουλάει φαγητό. Αυτά είναι πράγματα που αν τα μισείς, τα μισείς, και δεν θα καταφέρεις μάλλον ποτέ να αποδεχτείς στον σύντροφό σου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να θυμίζεις στον εαυτό σου ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι για τους οποίους ερωτεύτηκες, και ένιωσες έλξη για αυτόν τον άνθρωπο.

Το φλερτ εκτός της σχέσης
Κάποιοι άνθρωποι φλερτάρουν συνεχώς. Είτε σκόπιμα, επειδή είναι μέρος της κοινωνικότητάς τους, είτε χωρίς να το καταλαβαίνουν. Κάποιοι άνθρωποι έχουν αυτού του είδους την ενέργεια, και νομίζεις πως δημιουργούν σεξουαλική ένταση με κάθε άνθρωπο που γνωρίζουν. Τώρα, αυτό προφανώς θα σου σπάει τα νεύρα, δεν γίνεται αλλιώς, αλλά πρέπει να μάθεις να ξεχωρίζεις πότε σου δίνει όντως δικαίωμα, και πότε είναι απλά ο (ενίοτε ενοχλητικά γοητευτικός) εαυτός του.

Η μίρλα
Η επικοινωνία είναι καλό πράγμα, αν όμως το 50% της επικοινωνίας προέρχεται από ένα άτομο που δεν έχει χιούμορ, που κριτικάρει, που τα βλέπει όλα μαύρα... τότε έχουμε πρόβλημα. Μην παρεξηγηθούμε, οι σχέσεις γιν και γιανγκ είναι υπέροχες αν και οι δύο σύντροφοι αποδέχονται τον "ρόλο" τους, και μπορούν να αποκτήσουν πολύ ενδιαφέρουσες δυναμικές. Αν όμως ο χαρούμενος σύντροφος δεν θέλει να είναι αυτός που θα "κουβαλάει" τον μουρτζούφλη, δεν θα προχωρήσει πολύ μακριά αυτή η σχέση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v