Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τον άνθρωπο που βγαίνεις

Διστάζουμε να κάνουμε τις σημαντικές ερωτήσεις που σκεφτόμαστε και τελικά καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε γιατί ήμασταν εξαρχής με αυτόν τον άνθρωπο.
Αυτά που πρέπει να ξέρεις για τον άνθρωπο που βγαίνεις
Ωραίο είναι να μαθαίνεις τα χόμπι του άλλου, πώς του αρέσει να περνά τον ελεύθερο χρόνο του ή ποιες ταινίες θέλει να βλέπει όταν είναι άρρωστος. Ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αλλά εντελώς χρήσιμες δεν τις λες. Γι’ αυτό, παραμέρισε τις ντροπές σου και μάθε αυτά που έχουν πραγματικά σημασία.

Τι ψάχνει;

Μη σπαταλάς τον χρόνο σου∙ ούτε τον δικό του-ης. Καλό είναι να ξέρεις τι θέλει από εσένα. Θέλει σχέση; Θέλει να περάσετε καλά κι όπου πάει; Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αρκεί να ξέρεις και να συναινείς συνειδητά.

Τι ψάχνεις εσύ                      

Πριν ρωτήσεις τι θέλει από εσένα, βούτα λίγο πιο βαθιά. Εντάξει, σε έχει ενθουσιάσει, περνάς ωραία, αλλά αρκεί αυτό; Μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου σε μακροχρόνια σχέση με αυτόν τον άνθρωπο;

Ποια είναι η γνώμη του-ης γι’ αυτά που έχουν σημασία για εσένα

Μπορεί ο στόχος της ζωής σου να είναι να ζωγραφίζεις και να ζεις σε μία παράγκα. Μπορεί να θέλεις να αφοσιωθείς στην καριέρα σου. Μπορεί να θέλεις να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση. Ό,τι κι αν θέλεις καλό είναι να γνωρίζεις αν ο άνθρωπος που υπάρχει περίπτωση να ‘ναι δίπλα σου, σέβεται τους στόχους σου.

Έχει σκοπό να μετακομίσει;

Μπορεί να μη θέλει να γεράσει στην Ελλάδα. Μπορεί να μη θέλει να μείνει άλλο στην πόλη και να θέλει να αποκεντρωθεί. Καλό είναι να γνωρίζεις εξαρχής πού φαντάζεται τον εαυτό του-ης και να δεις αν συμβαδίζουν τα πλάνα σας. Δε θέλεις να μπεις εμπόδιο στα δικά του-ης, ούτε αυτός-ή στα δικά σου. Κι αν είσαι διατεθειμένος-η να συμβιβαστείς, καλό θα είναι να το ξέρεις από νωρίς, πριν προχωρήσει η σχέση και νιώσεις ότι δεν έχεις άλλη επιλογή.

Θέλει παιδιά;

Ναι, είναι λίγο περίεργο να ρωτάς κάποιον μετά από λίγες εβδομάδες γνωριμίας αν θέλει παιδιά, αλλά είναι κι αυτό κάτι που καλό είναι να ξέρεις. Μπορεί εσύ να σιχαίνεσαι τα παιδιά κι εκείνος-η να θέλει. Ή το ανάποδο. Για ακόμα μία φορά, δε χρειάζεται να τρώτε ο ένας τον χρόνο του άλλου.

Τι απαιτεί η δουλειά του-ης;

Ξέρεις με τι ασχολείται, αλλά τι απαιτεί το επάγγελμά του-ης από την καθημερινότητά του-ης; Μπορεί να δουλεύει μέχρι αργά και το βράδυ να θέλει να δει ταινία και να χαλαρώσει. Μπορεί να θέλει να περάσει δύο ώρες στο γυμναστήριο για να του-ης φύγει η ένταση. Ίσως θέλει να βγει για μπίρες μετά τη δουλειά για να αποβάλει το στρες.

Επιπλέον, καλό είναι να γνωρίζεις πώς αντιμετωπίζει ο-η ίδιος-α τη δουλειά του-ης. Θέλει να εξελιχθεί και να αφιερώνει χρόνο στη δουλειά του-ης ή θέλει να βγάζει τα προς το ζην; Εσένα αυτό θα σε επηρεάσει στο μέλλον;

Αυτά που έχει μετανιώσει

Μπορεί να σου πει κάτι που δεν περίμενες. Μπορεί να σου πει «Μετάνιωσα που συγκατοίκησα με τον-ην πρώην μου πάνω στους πέντε μήνες γνωριμίας». Ίσως σου πει κάτι που δεν σχετίζεται με σχέσεις όπως «Μετάνιωσα που σπούδασα στην τάδε σχολή». Για εσένα δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που μετάνιωσε, αλλά πώς διαχειρίστηκε το μετά.

Τις αξίες του-ης

Τι είναι σημαντικό για εκείνον-η; Να βγάλει λεφτά; Να κάνει οικογένεια; Να κάνει καριέρα; Να βρει τον έρωτα της ζωής του-ης και να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v