ΣΧΕΣΕΙΣΖΕΥΓΑΡΙΑ

Δεν κάνει αυτός-ή για εσένα

Πόσο ανέμελο σε κάνει η σχέση σου να νιώθεις; Νιώθεις ότι πρέπει να σκεφτείς πάνω από μία φορά τι θα πεις και τι θα κάνεις; Χμμ…

Δεν κάνει αυτός-ή για εσένα

Πώς είναι οι υγιείς σχέσεις; Ποιοι κανόνες ορίζουν μία υγιή σχέση; Είναι λιγάκι δύσκολο να προσδιορίσεις πότε μία σχέση θεωρείται «σωστή», αφού κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Ωστόσο, γι’ αυτό που μπορείς να είσαι σίγουρος είναι πότε η σχέση σε κάνει να νιώθεις θλίψη. Και πότε ένας άνθρωπος δεν κάνει για εσένα.

Δεν μπορείς να πεις ό,τι σου κατεβαίνει στο μυαλό

Όλοι κάνουμε παράξενες σκέψεις ανά καιρούς. Στο μπάνιο συγκεκριμένα ίσως και οι άνθρωποι να σκαρφίστηκαν τις πιο πρωτοποριακές ιδέες -από αρχαιοτάτων χρόνων. Εντάξει, δεν είναι όλες οι σκέψεις για να αναφωνήσεις «Εύρηκα», ωστόσο σίγουρα κάποιες από αυτές είναι περίεργες. Αν εσύ διστάζεις να τις μοιραστείς με τον σύντροφό σου, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Δεν μπορείς να μιλήσεις για σοβαρά πράγματα

Καλές οι πλακίτσες, καλή και η σάτιρα, σαν τη σοβαρή συζήτηση όμως δεν έχει. Μπορείτε πιάσετε μια σοβαρή συζήτηση; Αν ο σύντροφός σου ή ακόμα κι εσύ, αποφεύγετε τη σοβαρή θεματολογία, τότε ίσως και να υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας.

Δεν μπορείς να γελάσεις με την καρδιά σου

Το ωραίο το γέλιο το καλό είναι το αυθόρμητο. Και στο αυθόρμητο γέλιο βγαίνουν περίεργοι ήχοι από τη μύτη, από το στόμα, τα πίσω δόντια (άρα και τα σφραγίσματα) θα φανούν. Είναι κρίμα να μην μπορείς να γελάσεις με την καρδιά σου, επειδή φοβάσαι ότι ο σύντροφός σου θα σε κρίνει.

Δε σέβεται ο ένας τον άλλο

Θέλεις έναν σύντροφό δίπλα σου με τον οποίο να γελάς και να πειράζετε ο ένας τον άλλο και να γελάτε με το πείραγμα· όχι όμως να γελάει εις βάρος σου και μετά λέει «έλα μωρέ δε σηκώνεις από πλάκες». Σαν σύντροφός σου οφείλει να σέβεται τα όριά σου, τις απόψεις και τις επιλογές σου. Αν δεν το κάνει, έχει εκείνος κάποιο πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει αν αυτό συμβαίνει τούμπαλιν.

Δεν είναι το πρώτο άτομο που σκέφτεσαι σε λύπες και χαρές

Όταν μπαίνεις σε σχέση, δε σημαίνει ότι φίλοι, συνάδελφοι και οικογένεια εξαφανίστηκαν και ο σύντροφός σου είναι το μόνο άτομο που θέλεις να μοιραστείς τα νέα σου. Ωστόσο, όταν αγαπάμε τον σύντροφό μας και μοιραζόμαστε καθημερινά τις σκέψεις μας μαζί του, συχνά -ειδικά αυτά που έχουμε συζητήσει εκτεταμένα μαζί του- είναι το πρώτο άτομο που θέλουμε να καλέσουμε.

Δεν μπορείς να πεις όχι

Πρόσεξε, είναι πολύ βασικό αυτό που θα σου πούμε: δεν είναι υγιές να φοβάσαι ότι θα τσακωθείτε αν του-ης αρνηθείς μία χάρη. Είναι μεγάλο φάουλ της σχέσης (όπως αυτή έχει εξελιχθεί) να μην μπορείς να πεις όχι· κι όταν λες να τσακώνεστε δίχως αύριο.

Δε νιώθεις ότι σε υποστηρίζει

Αν ο σύντροφός σου στηρίζει και δεν ξινίζει όποτε εσύ πετυχαίνεις έναν στόχο σου, είσαι στον σωστό δρόμο. Αν πάλι συμβαίνει το αντίθετο, τότε αυτή τη σχέση ψύχραιμα μπορείς να τη χαρακτηρίσεις τοξική.

Δε τον-ην εμπιστεύεσαι όταν βγαίνει μόνος-η

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είσαι φύσει ζηλιάρης ή αν ο σύντροφός σου δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη επειδή έχει δώσει δικαιώματα. Ό,τι κι από τα δύο να συμβαίνει, σύντομα θα φθείρει και εσάς και κατ’ επέκταση τη σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v