Σημάδια ότι ο σύντροφός σου δεν σε βοηθά να προχωρήσεις

Ο σύντροφός σου μπορεί να είναι καλός άνθρωπος και να σε προσέχει. Αν όμως εσύ θέλεις να εξελιχθείς και εκείνος σε κρατάει πίσω, τότε υπάρχει πρόβλημα.
Σημάδια ότι ο σύντροφός σου δεν σε βοηθά να προχωρήσεις
Σίγουρα, είναι δική σου δουλειά να εξελιχθείς και να προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου. Ωστόσο, σε μια υγιή σχέση ο σύντροφός σου πρέπει να σε ενθαρρύνει να πας μπροστά στη ζωή σου και να γίνεσαι καλύτερος. Ή τουλάχιστον να σε εμπνέει να γίνεις μία πιο βελτιωμένη έκδοση του εαυτού σου.

Δεν δουλεύει όσο θα μπορούσε να δουλεύει

Δεν έχει σημασία αν η δουλειά του-ης δεν είναι τόσο καλοπληρωμένη θα ήθελε. Δεν έχει σημασία αν δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλει. Σημασία έχει να δίνει το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων του για να γίνεται καλύτερος-η. Το λογικό είναι να επηρεάζετε θετικά ο ένας τον άλλο.

Δεν καταλαβαίνει γιατί θέλεις προαγωγή

Δύσκολα θα σου πει με ωμό τρόπο «Γιατί θέλεις προαγωγή;». Θα το καταλάβεις από τη συμπεριφορά του-ης όταν το συζητάς. Ίσως απαντά λίγο αδιάφορα. Ίσως έχει λίγο το ύφος «έλα μωρέ και τι έγινε». Δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τους προβληματισμούς σου σχετικά με τη δουλειά, κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Δεν έχει αλλάξει κάτι στη σχέση σας

Οι συνήθειές σας, ο τρόπος που επιλέγετε να διασκεδάσετε τα σαββατοκύριακα, ακόμα και το φαγητό που θα παραγγείλετε είναι τα ίδια με την αρχή της σχέσης. Αν προτείνεις να κάνετε κάτι διαφορετικό το Σάββατο, από αυτό που συνηθίζατε να κάνετε, και σε κοιτάει σαν εξωγήινο, δεν έχει τη διάθεση να δοκιμάσει νέα πράγματα και γενικά να προχωρήσει.

Αναφέρεται πολύ στο παρελθόν

Δεν δημιουργεί νέες εμπειρίες για να έχει να τις διηγηθεί και περιορίζεται στις ιστορίες που έχει να διηγηθεί από τα εφηβικά ή τα φοιτητικά του-ης χρόνια. Ίσως πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει στη ζωή του καιμ άλλον δεν έχει τη διάθεση να ζήσει νέες εμπειρίες.

Αρνείται κατηγορηματικά να μετακομίσει

Του-ης ζητάς για σημαντικό λόγο να μετακομίσετε σε άλλη πόλη και δεν δείχνει καθόλου διατεθειμένος-η να σε ακολουθήσει. Μάλιστα μπορεί και να σε αποθαρρύνει. Ή του-ης ζητάς να μετακομίσετε μαζί σε άλλη περιοχή και πάλι δε σου φαίνεται ψημένος-η. Η εμμονή του με την περιοχή του-ης είναι ένα σημάδι ότι δεν έχει τη διάθεση να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω.

Δεν κάνει νέους φίλους

Ισχύει ότι μερικοί άνθρωποι είναι λιγότερο κοινωνικοί από άλλους. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και αρνητικοί στην ιδέα να γνωρίσουν νέους ανθρώπους -αν τους το προτείνεις. Αν ο δικός σου σύντροφος δεν είναι και πολύ διατεθειμένος να βγει με τους συναδέλφους του ή τους δικούς σου, σημαίνει ότι είναι ευχαριστημένος στο πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή του και δεν νιώθει την ανάγκη την αλλάξει.

Ζηλεύει τους αντίθετου φύλου φίλους σου

Ένα ακόμη σημάδι ότι δεν έχει ωριμάσει και δεν σε βοηθάει και εσένα να ωριμάσεις -τουλάχιστον προς το παρόν- είναι το γεγονός ότι ζηλεύει του αντίθετου φύλου φίλους σου. Σε περίπτωση που δε δίνεις κανένα δικαίωμα να ζηλέψει, αλλά εκείνος-η ζηλεύει, δεν δικαιολογείται ούτε στο ελάχιστο να έχει τη νοοτροπία μικρού παιδιού. Κι αυτό κρατάει και εσένα πίσω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v