10 πράγματα που θα καταλάβεις αν είσαι σε σχέση με έναν μαμάκια

Ξέρεις ότι ο σύντροφός σου είναι μαμάκιας, δεν ήρθες εδώ για να το διαπιστώσεις. Εδώ ήρθες γιατί λίγη κατανόηση θέλεις μόνο.
10 πράγματα που θα καταλάβεις αν είσαι σε σχέση με έναν μαμάκια
Αν είσαι σε σχέση με έναν μαμάκια, θα έχεις διαπιστώσει ότι είσαι και σε σχέση με τη μητέρα του. Δεν σε επηρεάζει απλώς το γεγονός ότι έχει τη μαμά του κορώνα στο κεφάλι του, αλλά ότι και αυτή η κορώνα μπλέκεται συχνά στα πόδια σας.

Σε νιώθουμε, οι πεθερές είναι δύσκολες περιπτώσεις. Και γίνονται ακόμα πιο δύσκολες όταν ο γιόκας τους δίνει χώρο να δράσουν ανενόχλητες. Τουλάχιστον εδώ, μπορείς να βρεις τη συμπόνοια που πάντα έψαχνες.

Η μητέρα του παίρνει πάντα το μέρος του: Σε κάποιο τραπέζι, σε κάποια κοινή σας συνάντηση, όλο και κάποιο θέμα θα έρθει στο τραπέζι στο οποίο θα διαφωνείτε. Εννοείται ότι η μητέρα του, ακόμα κι αν ενδόμυχα συμφωνεί μαζί σου, θα αλλάξει γνώμη αυτόματα και θα πάρει το μέρος του γιου της.

Ο γιος της δεν κάνει ποτέ λάθη: Έστω ότι κλειδωθήκατε έξω από το σπίτι επειδή ο σύντροφός σου ξέχασε τα κλειδιά του. Για τη μάνα του φταις εσύ που δεν πήρες καλού κακού μαζί και τα δικά σου. Τόσα πράγματα έχει στο μυαλό του το παιδί.

Δεν είναι ανεξάρτητος: Τα ραντεβού του στο γιατρό θα τα κλείσει η μητέρα του. Η μητέρα του, του στέλνει σε τακτική βάση τάπερ. Θέματα τεχνικής φύσης, όπως φορολογική δήλωση και δικαιολογητικά για επιδόματα, τα αναλαμβάνει η μάνα του, η οποία με τη σειρά της τα δίνει στον πατέρα του.

Δεν κάνει κάτι αν δε ρωτήσει τη μάνα του πρώτα: Ταιριάζει στο κοκκινιστό η κανέλα; Μισό, να ρωτήσει πρώτα τη μαμά του.

Η μητέρα του εισβάλλει στη ζωή σας: Αν ο μη γένοιτο του ξεφύγει στο οικογενειακό τραπέζι μία απόφαση σας, την οποία είστε σίγουροι ότι δε θα εγκρίνει η μάνα του, όπως ότι δε θα πάτε το Πάσχα στο χωριό, τότε το Πάσχα θα πάτε στο χωριό.

Πρέπει να ανταγωνιστείς τη μάνα του: Θα σε συγκρίνει με τη μάνα του. Η σύγκριση δε θα γίνει ευθέως, δηλαδή δε θα σου πει «η μάνα μου αυτό το κάνει έτσι, κι είναι καλύτερος τρόπος». Αλλά επειδή εσύ ξέρεις πώς συμπεριφέρεται και δρα η μάνα του, αντιλαμβάνεσαι ότι το μέτρο σύγκρισης είναι εκείνη. Δεν το κάνει επίτηδες, έτσι έχει μάθει.

Είναι ισχυρογνώμων: Η μάνα του τον έχει κάνει να πιστεύει ότι είναι αλάνθαστος και ότι έχει πάντα δίκιο. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Δεν μπορείς να του κάνεις πλάκα για τη μαμά του: Η μάνα του είναι άνθρωπος και είναι φυσικό να θέλεις να κάνεις πλάκα για το σεμεδάκι της ή για την εμμονή της με τον γιο της, όσο κι αν τη συμπαθείς. Δεν επιτρέπει σε κανέναν όμως να γελάσει εις βάρος της μάνας του. Η μάνα είναι πράγμα ιερό ρε.

Της στέλνει μηνύματα πιο συχνά από ό,τι στέλνει σε εσένα: Τον βλέπεις να κάθεται στο κινητό, σκέφτεσαι «με ποια μιλάει;», γέρνεις λίγο κεφάλι να κοιτάξεις στα κλεφτά, και βλέπεις τη φούσκα του Messenger με τη φωτογραφία της μαμάς του. Οκέι, συνήθως εκείνη στέλνει επειδή ανησυχεί, αλλά ώρες-ώρες σκέφτεσαι μήπως θα ήταν καλύτερα να είναι κάποια άλλη.

Δεν έχει κίνητρα: Είναι ένας άνθρωπος που έχει μάθει να τα έχει όλα στο πιάτο ακριβώς όπως τα θέλει και είναι φυσικό να μην αντιλαμβάνεται το πόσο σκληρή μπορεί να γίνει η καθημερινότητα για έναν ενήλικα. Μην ανησυχείς, αυτό αλλάζει αν μείνετε σε άλλη πόλη.

Δεν την παλεύει καθόλου όταν είναι άρρωστος: Όλες οι μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους. Η μάνα που έκανε τον γιο της μαμάκια, όμως, είναι διαφορετική περίπτωση. Για μία βρογχίτιδα είναι ικανή να μείνει ξάγρυπνη δίπλα του ολόκληρο βράδυ. Κι εσύ συγγνώμη, αλλά δεν μπορείς να τον φροντίσεις έτσι, κι αυτός είναι ο λόγος που δεν την παλεύει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v