7 μαθήματα σχέσεων

Οι σχέσεις σου, σου άφησαν είτε μια γλυκιά, είτε μια πικρή επίγευση. Το θέμα είναι τι θα αποκομίσεις εσύ από αυτές.
7 μαθήματα σχέσεων
Έχεις φάει τα μούτρα σου στα ραντεβού, μεταξύ μας, έχουν φάει κι άλλοι τα μούτρα τους μαζί σου και πλέον έχεις αποκτήσει μία κάποια εμπειρία. Κι αυτή η εμπειρία θα πρέπει να σου δώσει κάποια μαθήματα.

Ο σεβασμός

Το πιο βασικό συστατικό μιας πετυχημένης σχέσης είναι ο σεβασμός. Χωρίς σεβασμό δεν υπάρχει αγάπη, γιατί η αγάπη δεν είναι απλώς ένα συναίσθημα. Απαιτεί δουλειά για να έχεις τον σύντροφό σου στη λίστα των βασικών προτεραιοτήτων σου· πρέπει να γίνεις ένας άνθρωπος που σέβεται τον σύντροφό του, μπορεί να του σταθεί και εκτιμά τις διαφορές σας.

Οι δεύτερες ευκαιρίες

Πρέπει να δίνεις δεύτερες ευκαιρίες. Και δεν εννοούμε στις σχέσεις σου που σε πλήγωσαν με τον χειρότερο τρόπο. Μιλάμε για τους ανθρώπους που βγαίνεις ραντεβού και για ένα ψεγάδι τους διώχνεις μακριά.

Δεν σου λέμε να μην έχεις ένα συγκεκριμένο γούστο, αλλά να γνωρίζεις λίγο καλύτερα κάποιον πριν τον απορρίψεις.

Η αυθεντικότητα

Πάντα θα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης -αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρέπει να θυμάσαι όμως, ότι είσαι αυτό που είσαι και δεν υπάρχει λόγος να γίνεις κάποιος άλλος. Αν θέλεις πραγματικά να είσαι ευτυχισμένος/η στη ζωή σου, τότε θα πρέπει να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου και να τον «πουλάς» με τον καλύτερο τρόπο: πες το χαζοαστείο που σου ήρθε, παράγγειλε δεύτερο γλυκό. Κι αν δεν του/ης αρέσει, τότε δεν κάνει για εσένα.

Η υπομονή

Μην προσπαθείς να πιέσεις καταστάσεις, μη βιάζεσαι γενικά. Μπορεί να βιάζεσαι να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου ή να παντρευτείτε, αλλά δεν μπορείς να χειρίζεσαι τους ανθρώπους.

Το παρελθόν

Μπορεί να βγήκες με απαίσιους ανθρώπους, ανθρώπους που είτε σε έκαναν να περάσεις χάλια σε ένα ραντεβού, είτε έκανες σχέση μαζί τους και σε πλήγωσαν. Μη μετανιώνεις για κάτι που συνέβη στο παρελθόν και, κυρίως, μη ζεις στο παρελθόν. Ό,τι έγινε, έγινε, και το καλό είναι ότι από εδώ και πέρα ξέρεις τι να αποφύγεις.

Οι προειδοποιήσεις

Ό,τι έγινε, έγινε, αλλά πρέπει να μαθαίνεις από τα λάθη. Τώρα πια ξέρεις ποια είναι τα σημάδια του ανθρώπου που μόνο μιζέρια μπορεί να φέρει.

Τα συναισθήματά σου

Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου. Μην αφήνεις κανέναν να παίζει με αυτά και να σε κάνει κιόλας να νιώθεις ενοχές. Μίλα για ό,τι σε ταράζει, μη φοβάσαι να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου. Ο σωστός άνθρωπος δε θα σε κατηγορήσει ποτέ γι’ αυτά που νιώθεις. Ακόμα κι αν δε σε καταλαβαίνουν, θα προσπαθήσουν.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v