Daube (μοσχαρίσιο ραγού με λευκό κρασί, καρότα και πράσινες ελιές)

Daube (μοσχαρίσιο ραγού με λευκό κρασί, καρότα και πράσινες ελιές)
20'

Προετοιμασία

120'

Μαγείρεμα

2/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

  • 100 γρ. καπνιστή πανσέτα κομμένη σε μικρούς κύβους (ή μπέικον)
  • 1 κιλό μοσχάρι ή βοδινό, ελιά ή χτένι, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους περίπου 5x5 εκ. και στεγνωμένα με απορροφητικό χαρτί
  • Λίγο αλεύρι για το αλεύρωμα του κρέατος
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μικρές σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο με το ειδικό εργαλείο
  • 250 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 2 μεγάλα κλαριά φρέσκο θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης, κατά προτίμηση νωπά
  • Φλούδες από 1 πορτοκάλι ακέρωτο (αφαιρούμε όσο περισσότερο από το λευκό μέρος είναι δυνατόν)
  • 4 μεγαλούτσικα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 200 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και λίγη από την άρμη τους
  • Αλατοπίπερο

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v