Σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια και πράσα

Σούπα βελουτέ με κολοκυθάκια και πράσα
10'

Προετοιμασία

30'

Μαγείρεμα

1/5

Δυσκολία

6

Μερίδες

Υλικά:

  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα και για το άλειμμα του φρυγανισμένου ψωμιού
  • 3 μεγαλούτσικα πράσα (το λευκό και το πράσινο τρυφερό μέρος), κομμένα σε ροδέλες
  • 6 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 5-6 φύλλα φρέσκο εστραγκόν (ή 1 πρέζα αποξηραμένο) + λίγα ακόμη, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • Φύλλα από 2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό (ή 1 πρέζα αποξηραμένο) + λίγα ακόμη, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα
  • Αλατοπίπερο
  • 2,5-3 λίτρα σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 6 φέτες ψωμιού, κατά προτίμηση προζυμένιο, φρυγανισμένες
  • Ανθός αλατιού για το πασπάλισμα του ψωμιού

Κριτικές

κριτικές

Απόρρητο
v